kuchnia francuska przepisy

W zeszłym tygodniu miałam zaszczyt i brałam udział w niezwykłychwarsztatach kulinarnych z Davidem Gaboriaud i Maciejem Majewskim. Odbyły się one bowiem ze względu na premierę nowej książki wydanej Zobacz więcej
Naleśniki francuskie- crepes Naleśniki francuskie- crepes, to bardzo delikatne, cieniusieńkie naleśniki. Możecie je podawać oprószone tylko cukrem pudrem, bądź z francuską śmietaną, ewentualnie Zobacz więcej
Znowu wzięło mnie na wspomnienia. Dokładnie rok temu moi rodzice spełnili kolejne moje marzenie, a raczej marzenie mojego synka, który powiedział do dziadka, że on bardzo by chciał zobaczyć małpki i Zobacz więcej
Mesdames et Messieurs Wrocław w końcu doczekał się francuskiej restauracji, a może raczej bistra, które o miano restauracji pretenduje, które można bez wyrzutów sumienia polecić. O tym, że kuchnia Zobacz więcej
Nowoczesne technologie pomagają nam w wielu dziedzinach życia. Czy telefon komórkowy może nam pomóc w gotowaniu? Tak, a możliwości wykorzystania tego urządzenia w kuchni są coraz szersze. Co Zobacz więcej
W każdej francuskiej karcie restauracyjnej na pierwszym miejscu wśród deserów znajduje się zawsze – mus czekoladowy. Zazwyczaj jest to kupiony w sklepach Metro mrożony specyfik, który podadzą nam w Zobacz więcej
Katarzyny Bosackiej chyba nikomu nie trzeba przedstawiać. Niedawno nakładem Grupy Wydawniczej Publicatukazała się jej książka "Bosacka po polsku". Jak pisze autorka, jej książka jest dla wszystkich, Zobacz więcej
Beza francuska klasyczna Beza klasyczna biała i lekka jak chmurka …krucha, słodka, taką lubię najbardziej, choć ostatnio i ta z lekko ciągnącym środkiem mnie przekonuje i taką przedstawiam dzisiaj z Zobacz więcej
Tweetnij Podróże kulinarne. Podróże kulinarne to chyba najlepszy sposób na poznawanie innych krajów i kultur. To, co jemy wpływa na nasze zachowania i temperament. Po części w tym tkwi sekret Zobacz więcej
Oprócz gadżetów kulinarnych, pięknych skorup i innych akcesoriów zbieram tez książki kulinarne. Uwielbiam Jamie'go Oliviera, Nigelle Lawson miłością bezgraniczną. Mam różne książki i polskie i Zobacz więcej
Przepis na śniadanie z ciasta francuskiego i szynki Filter your search by Category : Tag : Date Category Kulinaria śniadania mistrzów coś na ząb smaczny obiad na dobry humor Podróże Paryż Kreta Zobacz więcej
Osobiście uważam, że walentynkowa kolacja w domu może być fajniejsza niż ta w restauracji. Szczególnie, jeśli nie lubi się tłumów, które w ten szczególny wieczór „na mieście” są raczej nie do Zobacz więcej
Cały czas staramy się rozwijać nasze umiejętności i poszerzać swoją kulinarną (i nie tylko) wiedzę, w związku z tym niezwykle ucieszył nas fakt zaproszenia przez CookUp Studio na warsztaty kulinarne. Zobacz więcej
I znowu przepis sprzed lat... co pewnie widać po zdjęciach. Szperam ostatnio po moich archiwach w poszukiwaniu ciekawych przepisów i nadających się do publikacji jeszcze jako tako zdjęciach. Dzisiaj Zobacz więcej
Z jednej strony kuchnia francuska jest jednym z pierwszych pojęć, które przychodzą na myśl, kiedy mowa o sztuce gotowania, jedzenia, kuchni w ogóle. Być może dziwne w tym kontekście jest to, że Zobacz więcej
Przepis na tartę z ciasta francuskiego z serem i szpinakiem Filter your search by Category : Tag : Date Category Kulinaria śniadania mistrzów coś na ząb smaczny obiad na dobry humor Podróże Paryż Zobacz więcej
„W mojej francuskiej kuchni” to obowiązkowa pozycja dla miłośników kulinariów oraz Francji. Przyznam,że często irytują mnie Amerykanie opowiadający o Francji, gdyż ich opisy są płytkie i stereotypowe, Zobacz więcej
Przepis na pizzerki z ciasta francuskiego Filter your search by Category : Tag : Date Category Bez kategorii Kulinaria śniadania mistrzów coś na ząb smaczny obiad na dobry humor Podróże Paryż Kreta Zobacz więcej
1 kg. mąki 100 g. miodu 100g. masła 50 g. cukru na karmel 300g. cukru 250 ml. mleka 250 ml. wody 3 jaja 2 torebki przyprawy piernikowej 2 łyżeczki sody (w oryginale amoniaku do pieczenia) mąka do Zobacz więcej
Gratin – przepis Julii Child czyli kuchnia francuska na deszczowe wieczory. Napisane Styczeń 06, 2012 przez Klaudyna Hebda w Mięso | | Dzień dobry, Za oknem iście jesienna plucha – Trzech Króli w tym Zobacz więcej