kuchnia gruzińska chinkali

{{headerMessage}}
Ostatnimi czasy dużo się dzieje wokół gruzińskich pierożków chinkali...show telewizyjne promuje ich coraz bardziej co idzie za tym wprowadzanie ich do naszej kuchni. Ja jak to ja postanowiłem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nic nie ujmując innym warsztatom, w których miałam okazje uczestniczyć w tym roku, te z pewnością należały do jednych z najlepszych. Doskonała gruzińska kuchnia, przygotowana pod okiemKeti Zobacz więcej
Marikijka
Marikijka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
pyszne.blox.pl
Chinkali- kuchnia gruzińska

Chinkali- kuchnia gruzińska 147

6
{{headerMessage}}
Chinkali- to są duże kołdunyz mięsnym nadzieniem, wypełnione zupą. Aby je spożyć należy je ostrożnienadgryźć, wypić sączącą się zupę ze środka i a dopiero następnie zjeść całą resztę.Robienie chinkali Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kulinarne podróże z Electroluxem. Dziś kierunek Gruzja! I fajnie, bo na lepienie tych pierożków zbierałam się w sobie już od dawna :-) C h i n k a l i. Duże kołduny / pierogi wypełnione wilgotnym, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
29.03. 2017r. odbyły się uczniowskie warsztaty kuchni gruzińskiej pod kierunkiem rodowitej gruzinki Tamuny Kiladze pasjonatki gotowania, jej kuchni można spróbować w gruzińskiej restauracji SUPRA w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ze swojej podróży do Gruzji przywiozłem wiele rewelacyjnych wspomnień. Dużą ich część zajmuje gruzińska kuchnia – wyjątkowa, bardzo odmienna o naszej, ale opierająca się głównie na prostych i znanych Zobacz więcej
Inka.T
Inka.T Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Notes From Eating
Pierożki inspirowane Chinkali

Pierożki inspirowane Chinkali 127

0
{{headerMessage}}
Chinkali, czyli duże kołduny wypełnione zupą, która pojawia się samoistnie w wyniku gotowania potrawy, wydzielając się zeznajdującegosię w środkumięsa np. baraniny lub wołowiny (cyt. Wikipedia). Zobacz więcej
{{headerMessage}}
to na talerzu, czy w kieliszku – […] Przeczytaj również: Gruzja w kieliszku czyli degustacja win gruzińskich w Klimatach Południa Już po raz drugi miałam okazję uczestniczyć w degustacji win... Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wody farsz: 1 kg. mięsa mielonego np. karkówki(mięso ma być tłuste i świeże) 1 pęczek świeżej kolendry 3 cebule średnie około szklanki wody sól, pieprz świeżo mielony WYKONANIE: mieszamy produkty na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jak wiecie od czasu do czasu lubię przyrządzać przeróżne specjały z innych kuchni. Było już kilka z kuchni gruzińskiej : - Chinkali -Gruzińskie ciasto herbaciane -Chaczapuri imeruli .. a dziś przyszła Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gdy tylko pomyślę o kuchni gruzińskiej od razu mam w głowie trzy dania: pierożki chinkali, placek chaczapuri oraz te cudowne roladki z bakłażana, wypełnione aromatyczną orzechową pastą i posypane Zobacz więcej
Justeatmee
Justeatmee Obserwuj blogaObserwujesz bloga
justeatmee
Chinkali-pierożki gruzińskie

Chinkali-pierożki gruzińskie 189

1
{{headerMessage}}
Chinkali –" duże pierożki, wypełnione zupą. Aby je spożyć należy je umiejętnie nadgryźć, wypić sączącą się zupę ze środka i zakończyć zjedzeniem pozostałej reszty. Tradycyjne danie kuchni kaukaskiej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Wczoraj zakończyła się nasza czwarta akcja kulinarna - Kuchnia gruzińska. Jesteśmy bardzo miło zaskoczeni wielkim odzewem. Ze względu na wielkie powodzenie Akcji, mamy zamiar przeprowadzić za jakiś Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jak wiecie od czasu do czasu lubię przyrządzać przeróżne specjały z innych kuchni. Było już kilka z kuchni gruzińskiej : – Chinkali -Gruzińskie ciasto herbaciane -Chaczapuri imeruli .. a dziś przyszła Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Już po raz drugi miałam okazję uczestniczyć w degustacji win gruzińskich. Tym razem odbyła się ona w restauracji Klimaty Południai tym razem to wino, a nie jak ostatnio kuchnia gruzińska było wiodącym Zobacz więcej
Dota
Dota Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Oneginetatopa
Jak jeść chinkali?

Jak jeść chinkali? 100

0
{{headerMessage}}
Pierożki a bardziej sakiewki wielkości małej pięści, wypełnione bulionem i kulką mięsną fot. D.Szymborska Wiem to powiem. To specjalne gruzińskie pierożki. Ich magiczność i wyjątkowość polega na tym, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na małe odwiedziny na Wawelu jak również na coś do jedzenia. No i właśnie z tego powodu ten wpis. Karolina zaproponowała aby pójść do sieci restauracyjne, która jest dostępna tylko w Krakowie. Zobacz więcej
boregi
boregi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Licencja na gotowanie
Chinkali

Chinkali 256

1
{{headerMessage}}
ENGLISH VERSION Chinkali to gruzińskie pierogi z mięsnym farszem, których duże ilości mamy zamiar zjeść w październiku podczas pobytu w Gruzji, podobnie jak i chaczapuri ;) Charakterystyczny dla Zobacz więcej
sniezka
sniezka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Śnieżka gotuje
Gruzińskie kotlety mielone

Gruzińskie kotlety mielone 915

0
{{headerMessage}}
Kotlety mielone to raczej nudna potrawa. Na szczęście można ją przygotować zupełnie inaczej. Na początku grudnia we Wrocławiu organizowane są Wrocławskie Promocje Dobrych Książek. Wypatrzyłam tam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
"Stalina", najadła chinkali i nie przejmowała się niczym. To oczywiście nie jest takie proste, ale kto głupiemu marzyć zabroni? Czytam więc setny raz "Gaumardżos" i zapiekam pory według przepisu Zobacz więcej