kuchnia gruzińska wrocław

czarrna
czarrna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
czarrna od kuchni
Wrocław

Wrocław 27

Tegoroczny urlop rozpoczęliśmy od zwiedzenia Wrocławia. Przez internet kupiłam bilety do zoo, ale okazało się, że nie było kolejek, ani do samego zoo, ani do afrykarium. Bilety są drogie, 45 … Czytaj Zobacz więcej
Fraszka
Fraszka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Fraszka&Kobieta Renesansu
Wrocław

Wrocław 25

Wrocław to miasto, które chciałam już dawno odwiedzić. Zdarzyło mi się w nim być dwa razy przejazdem. Raz, gdy jechałam do Zieleńca i kolejny raz, gdy odwiedzałam znajomych w Świdnicy - to piękne Zobacz więcej
Charczo to pożywna zupa z kuchni gruzińskiej. Aromatyczna, bardzo smaczna i rozgrzewająca - w sam raz na jesień i zimę. Jej bazą jest wołowina, cebula i czosnek, a dodatkowo pomidory, tymianek, Zobacz więcej
Wybieracie się może doWrocławia naweekend inie wiecie co warto wnim zobaczyć? Jeżeli takto przygotowałam pomocny artykuł dotyczący najładniejszych inajsłynniejszych miejsc wtym pięknym mieście Zobacz więcej
natalia.r
natalia.r Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Poezja-smaku
Kuchnia gruzińska

Kuchnia gruzińska 497

Przystawki na gruzińskim stole Kuchnia gruzińska kojarzyła mi się tylko z tłustym mięsem zagryzanym chaczapuri oraz uroczymi pierożkami chinkali. To i tak dużo, bo jeszcze kilka lat temu nawet tyle Zobacz więcej
smakołyki alergika
smakołyki alergika Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
smakołyki alergika
kuchnia gruzińska

kuchnia gruzińska 199

Dziś trzecia część relacji z imprezy Blogerzy w Batumi. Kulinarna, czyli dla większości z Was być może najciekawsza. Jeśli macie ochotę, to tutaj jest część I, a tutaj część II. Kuchnia gruzińska jest Zobacz więcej
Follow The Taste
Follow The Taste Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Follow The Taste
Kuchnia Gruzińska

Kuchnia Gruzińska 124

Kuchnia gruzińska jest już bardzo dobrze znana i popularna, jednak dopiero po wyjeździe do Gruzji doskonale rozumiem dlaczego zyskała taką sławę. Będąc w tym kraju nie możecie się obawiać o to że Zobacz więcej
Wrocławską Taszkę miałam na oku dosłownie od momentu otwarcia. W końcu portugalskie miejsca w Polsce można policzyć na palcach jednej ręki, a jako zagorzała miłośniczka tego pięknego kraju, chłonę, Zobacz więcej
Pchali (pkhali) zielone i pachnące przyprawami. Doskonałe do chleba jako pasta, świetne jako przystawka i zdrowa przekąska. „Tak to już z nami, Gruzinami, jest. Jeżeli przebywamy na obczyźnie przez Zobacz więcej
" Miodowe, sześcio-warstwowe, miękkie ciasto przełożone kwaśnym dżemem czy marmoladą, taka jest Tapłakwera, czyli gruzińskie ciasto. Idealnie komponuje się z filiżanką kawy, kubkiem kakao czy herbaty. Zobacz więcej
Ten przepis znalazłam przypadkiem parę dni temu w necie i tego samego dnia wypróbowałam! Niesamowite połączenie przypraw i duża ilość sosu. Kurczak po prostu rozpływa się w ustach. Składniki: kurczak Zobacz więcej
Rival Sons w Zaklętych Rewirach. Minęło ledwie pół roku od ostatniego koncertu Rival Sons w Polsce, a Amerykanie wrócili do nas zagrać tym razem dwa koncerty. W lutym niemal po brzegi wypełnili Zobacz więcej
Od jakiegoś czasu pochłaniam książki o Gruzji, dlatego wśród nich nie mogło zabraknąć publikacji o gruzińskiej kuchni. Tak trafiłam na „Tradycyjną kuchnię gruzińską. Praktyczne porady i sprawdzone Zobacz więcej
Marikijka
Marikijka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
pyszne.blox.pl
Chinkali- kuchnia gruzińska

Chinkali- kuchnia gruzińska 164

Chinkali- to są duże kołdunyz mięsnym nadzieniem, wypełnione zupą. Aby je spożyć należy je ostrożnienadgryźć, wypić sączącą się zupę ze środka i a dopiero następnie zjeść całą resztę.Robienie chinkali Zobacz więcej
Wczoraj zakończyła się nasza czwarta akcja kulinarna - Kuchnia gruzińska. Jesteśmy bardzo miło zaskoczeni wielkim odzewem. Ze względu na wielkie powodzenie Akcji, mamy zamiar przeprowadzić za jakiś Zobacz więcej
O Kuchnia Marchewe Wrocławiu dowiedziałam się od znajomych. Uprzedzili mnie, żebym nie spodziewała się wystawnej restauracji, wykwintnej kuchni ale przyzwoitego jedzenia w bardzo przystępnej cenie Zobacz więcej
Charczo to tradycyjna zupa gruzińska przypominająca egzotyczną kombinację gulaszu i krupniku. Jak większość gruzińskich potraw, jak np. chaczapuri, występuje w wielkiej liczbie lokalnych odmian. My Zobacz więcej
Tydzień temu w piątek (19 sierpnia) miałam okazję uczestniczyć w warsztatach kulinarnych pod okiem samego Mistrza Kurta Schellera w Kurt Scheller Academy w Warszawie. foto: Emeslive. Na zdjęciu Zobacz więcej
Pomimo tego, że w liceum byłam w klasie mat-inf-fiz to moją ulubioną nauczycielką była polonistka, z którą lekcje miałam od gimnazjum. Niesamowita osoba, pełna pasji i pomysłów, myślę, że miała spory Zobacz więcej
Bakłażany do Gruzji miały być sprowadzane już przez żołnierzy Aleksandra Macedońskiego z terenów Indii. Ich jedzenie spopularyzowali jednak dopiero Arabowie, którzy w VIII wieku n.e. podbili tereny Zobacz więcej