Przepis na kuchnia na gazie

potarzyna
potarzyna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
W starej kuchni
Gaz, spirytus i nafta

Gaz, spirytus i nafta 137

Truizmem jest stwierdzenie, że przełom wieków XIX i XX to czas wynalazków. Stare książki i poradniki domowe uświadamiają jednak, jak dalece rewolucja technologiczna wkraczała w życie codzienne i Zobacz więcej
Fot. Krzysztof Jaracz Gdy w naszej kuchni nie mamy pod ręką sitka lub gazy, a chcemy przecedzić np. sok lub inny płyn, możemy do tego celu użyć czystych, nie dziurawych rajstop lub pończoch. Zakładamy Zobacz więcej
Potrzebne składniki: Sposób wykonania: Golonkę nacieramy pieprzem ziołowym, majerankiem, ziołami prowansalskimi i bazylią. Zostawiamy na noc. Cebulę prażymy na patelni. Kładziemy odsączoną i pokrojoną Zobacz więcej
Listonic
Listonic Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Listonic
Na gazie

Na gazie 103

Zapraszamy na http://olesia-nagazie.blogspot.com/ Polecamy przepis na Łososia w cytrynowym sosie: Przepis na 4 porcje :) 400 gram łososia sól kminek chilli w proszku oregano czosnek w proszku imbir w Zobacz więcej
jot_em
jot_em Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Paranoje Podniebienia
Brownie na gazie

Brownie na gazie 125

MOŻLIWOŚĆ WSPÓŁPRACY!! Coraz więcej przyjemności sprawia mi gotowanie. Ale każdy potrzebuje także odrobinę dobrej motywacji. Dlatego z miłą chęcią podejmę współpracę - najchętniej z zakresu testowania Zobacz więcej
Arven
Arven Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Fuzja Smaków
Gaz do dechy! ; muffinki Raffaello

Gaz do dechy! ; muffinki Raffaello 512

Lato się zbuntowało. Słońce się schowało, wiatr wyłamuje parasole a krople lodowatego płynu z nieba zawsze znajdą drogę aby spłynąć po tym miejscutuż pod karkiem, które wywołuje nieprzyjemny dreszcz. Zobacz więcej
/Vintage cookingto mój cykl poświęcony recepturom znalezionym w starych książkach kucharskich, nagryzionych zębem czasu zeszytach z przepisami i pożółkłych wycinkach z gazet./ "W sali pokazów Gazowni Zobacz więcej
Znowu skusiłam się na melona i jak zwykle najlpierw kupiłam, a później zastanawiałam się, co mogę z niego przygotować. Gdy w sobotę wróciliśmy do domu z długiego spaceru, byliśmy bardzo spragnieni. Zobacz więcej
Atqa Breakfast
Atqa Breakfast Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Atqa Breakfast
316. Na pełnym gazie.

316. Na pełnym gazie. 112

Fajny weekend. Dawno się tak nie wyspałam, dopiero teraz czuję jak bardzo brakowało i tych dodatkowych 2-3h w łóżku. Dziadek zadowolony z prezentu, teraz świętujemy. Nawet ja zarobiłamniespodziankę Zobacz więcej
Przez ostatnie kilka dni dzięki współpracy z TestMeToo miałam okazję testować wodę Żywiec Zdrój gaz z sokiem z cytryn, która jest nowością na polskim rynku.Produkt jest połączeniem wody źródlanej i Zobacz więcej
Mam 37 pozycji w przechowalni Merlinowej, i co chwila 3 do koszyka wkładam, wyjmuję, wymieniam i ..nie zakupuję, nie mogąc się zdecydować.. które? które? które?:-)) jednak na miejsce pierwsze wyłania Zobacz więcej
Sytuacja wyglądała tak: Przyjechała do mnie Bratowa i wręczając mi małe pudełeczko z napisem Balvi powiedziała: „weź zobacz jak to działa, bo ja nie ogarniam”. Korek miał służyć do odgazowywania Zobacz więcej
Magda2 października 2012 16:24 jej, pyszna, słodka figa i czekolada! to musi być prawdziwa rozkosz dla podniebienia! :) (prosiłabym o wstawienie banerka do mojej akcji, bo widziałam, ze dodałaś Zobacz więcej
Składniki 1/2 kg marchewki 1/2 kostki masła roślinnego lub masła do wypieków szklanka cukru paczkabudyniu waniliowego litr mleka pół szklanki drobnej, błyskawicznej kaszki manny rodzynkiimigdały łyżka Zobacz więcej
Chilli robię już od kilku lat, właściwie pierwszy raz zrobiłam niedługo przed lub niedługo po tym jak poznałam R. Kiedy mu je zaserwowałam, od razu mu zasmakowało. Jest to chyba jedyne danie, na które Zobacz więcej
Nie przepadam specjalnie za słodkimi dżemami ze sklepów. Prawie wcale nie jem dżemów, jak już to najczęściej do omletów. Uwielbiam za to powidła śliwkowe rozsmarowane na świeżej bułeczce, na grubej Zobacz więcej
- O! Pachnie jak w chińskiej knajpie! To były pierwsze słowa, jakie usłyszałam, stojąc nad garem zupy. Zupy gotuję dość rzadko. Nie przepadam za przelewającą się miską cieczy. Nie odczuwam żadnej Zobacz więcej
Fajnie wiedzieć skąd się biorą różne zjawiska w kuchni – nie tylko ze zwykłej ciekawości, ale też po to, żeby śmielej gotować „na oko”. Łatwiej jest dodać czegoś więcej/mniej lub podmienić dany Zobacz więcej
Ryba faszerowana w galarecie - danie kuchni żydowskiej - mielona ryba, cebula, rodzynki. Na stałe już w kuchni polskiej - często podawane na Wigilię. Składniki: 70 dag ryby (ja użyłam mrożonego Zobacz więcej
Kuchnia molekularna nie jest tak mocno skomplikowana, jak się sądzi. Można w zaciszu własnego domu wyczarować dosłowne perełki i zachwycić nie tylko siebie. Dziś spaghetti z czekolady z odrobiną Zobacz więcej