kuchnia pascala .pl

Nie tak dawno , bo 14 stycznia 2017 roku, miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach kulinarnych z Pascalem Brodnickim, które były zwieńczeniem akcji "100 pomysłow na..." Warsztaty odbyły się w Zobacz więcej
Może pamiętacie jak jakiś czas temu brałam udział wakcji Rama smaż jak szef kuchni ” 100 pomysłów na…”. Przygotowałam schab pieczony zmorelami, śliwkami orazkozieradką. Wczoraj (14.01.2017r.) odbył Zobacz więcej
wysmakowane.pl
wysmakowane.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wysmakowane
Krem bawarski według Pascala

Krem bawarski według Pascala 47

Potrzebny czas: 5 godz Porcja: 4 osoby Poziom trudności: Łatwy Wydrukuj Autor Wysmakowane 15 lipca 2017 Creme bavarois czyli krem bawarski. Bardzo prosty, kremowy, delikatny deser kuchni niemieckiej. Zobacz więcej
Zapiekanki z Okrąglaka na Placu Nowym w Krakowie, zna chyba każdy. Wszędzie, z uporem maniaka, poleca się je jako kultowe bądź godne polecenia, tudzież „must have” podczas imprez. Zapiekanki z Zobacz więcej
Przedświąteczna akcja w LIDLU, to zbieranie naklejek aby otrzymać książkę z przepisami Pascala i Okrasy. Jako, że przez cały rok przepisy pojawiały się w LIDLU, a część z nich wypróbowałam i wszystkie Zobacz więcej
Dzi
Dzi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
karmelowy.pl
Warsztaty z Pascalem Brodnickim

Warsztaty z Pascalem Brodnickim 53

Jakiś czas temu miałam ogromną przyjemność uczestniczyć w warsztatach kulinarnych zorganizowanych przez Rama Smaż jak Szef Kuchni. Odbyły się one w Food Lab Studio,a poprowadził je niesamowity Pascal Zobacz więcej
Mówisz Kuchnia Polska, myślisz... no właśnie - jakie jest Twoje pierwsze skojarzenie? Współczesna kuchnia ulega, jak każda dziedzina życia - transformacji, unowocześnieniu. Nasza rodzima kuchnia Zobacz więcej
To miał być piątkowy obiad, wyszła sobotnia kolacja... Nie mniej jednak danie bardzo przypadło do gustu. Pierwszy raz od startu kampanii Lidla z Pascalem i Okrasą postanowiłam wypróbować coś z ich Zobacz więcej
Ostatnim razem opisywałem wam En Plato, o którym zewsząd słychać same pozytywy. No to tym razem coś z przeciwległego bieguna. Miejsce niemiłosiernie krytykowane przez wszystkich znajomych, którzy Zobacz więcej
Od lewej: Pascal Brodnicki, Dota Szymborska Kilka godzin gotowania. Tempo, grillowanie kilkudziesięciu cukinii, pokrojonych w cienkie plastry, siekanie „tony” upieczonych bakłażanów, zapiekanka Zobacz więcej
To już drugie w tym roku warsztaty kulinarne, na których miałam okazję uczestniczyć. Odbyły się 8 maja w studio Cook Up w Warszawie, organizatorem był Lidl Polska, a prowadzącym był Pascal Brodnicki - Zobacz więcej
Spieszę podzielić się z Wami, moi mili czytelnicy, wyjątkowym wydarzeniem w jakim miałam przyjemność uczestniczyć. :) Mowa tu o warsztatach kuchni greckiej "Hellada na talerzu" organizowanych przez Zobacz więcej
Warsztaty prowadził Pascal Brodnicki W ubiegły piątek miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach dla blogerów kulinarnych zorganizowanych po raz pierwszy przez firmę Lidl. Prowadził je Pascal Zobacz więcej
Początek miesiąca okazał się bardzo bogaty pod względem rozwijania kulinarnych umiejętności. Nie dojść, że dostałam zaproszenie od Lidla na super warsztaty kulinarne, to dodatkowo w tym samym czasie Zobacz więcej
Tym razem miałam okazję ponownie uczestniczyć w warsztatach organizowanych przez firmę Lidl. Była to kolejna podróż odkrywająca nowe smaki i potrawy. Dotąd niezbyt mi znana kuchnia grecka okazała się Zobacz więcej
LeMoniada
LeMoniada Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
LeMoniada
chlebek prowansalski Lorraine Pascale

chlebek prowansalski Lorraine Pascale 223

Bardzo smaczny chlebek, a co najważniejsze szybko się go przygotowuje. chlebek prowansalski Lorraine Pascale składniki: - 0,5 kg mąki; - 1 opakowanie drożdży instant; - 1 łyżezka soli morskiej; - 200 Zobacz więcej
Pozostańmy na chwilę przy półce z książkami. Jako że podpytujecie mnie czasem o opinię co do jakiś pozycji, dzisiaj napiszę kilka słów o niektórych książkach, które ostatnio pojawiły się na mojej Zobacz więcej
Czasem mam ochotę na jedzenie typu fast-food. Akurat w Lidlu były produkty z tygodnia amerykańskiego i postanowiłam przygotować dwa różne w smaku hamburgery kucharzy. Nota bene podobają mi się Zobacz więcej
Dzisiaj będzie nietypowo, no chyba, że rozwinie się to w jakiś cykl. Parę miesięcy temu zapytałem na facebookowej stronie eat after reading: Jakie pytania chcielibyście skierować do drugiego co do Zobacz więcej
negresca
negresca Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Prowincja w globalnej wiosce
Pascal kontra Okrasa

Pascal kontra Okrasa 534

Moje 100. tysięczne miasto na południu Polski - to z perspektywy globalnej wioski - raczej prowincja. Ale to mój świat, mój własny kawałek ziemi. Całkiem fajnie się tu myśli, czyta, ogląda filmy, Zobacz więcej