kuchnia polska xxi wieku

nie przeglądałam opisów) kupiłam wreszcie. Przyniosłam do domu, zrobiłam sobie herbatę i usiadłam wygodnie na kanapie. Otworzyłam pierwszą stronę, a tam na wewnętrznej okładce, miłe zaskoczenie. Zobacz więcej
Kuchnia Polska XXI wieku Wojciech Modest Amaro Jest! W końcu mamy Polskiego mistrza, dostał gwiazdkę Michelin... Szłam do pracy, słuchałam ESKI i nagle taka informacja. Przeszły mnie ciarki, Zobacz więcej
Nadeszła pora przyznać się do pewniej ignorancji z mojej strony. Zobacz więcej
rzecz. Mam nadzieję, że nasze szaleństwo i pasja zamienią się w Kuchnię Polską XXI wieku. Projekt ma się przerodzić w restauracje czynną codziennie i sklep z produktami w kuchni niezbędnymi i tymi Zobacz więcej
Anna D.
Anna D. Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przypraw Mnie
Przystojny sernik Amaro

Przystojny sernik Amaro 208

0
Przystojny sernik Amaroprzepis pochodzi z książki Kuchnia polska XXI wieku, moje zmiany 1 kg sera trzykrotnie mielonego100 g cukru100 g miękkiego masła40 g mąki pszennej5 jajek, oddzielone żółtka od Zobacz więcej
Nazywany „złotem Inków” oraz „zbożem XXI wieku”. Zawierawięcej wapnia niż mleko, więcej żelaza niż szpinak, więcej magnezu niż czekolada i więcej błonnika niż owies, ado tego mnóstwo witamin i Zobacz więcej
Ojciec Dyrektor
Ojciec Dyrektor Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Slow Foodzik
Kiszony czosnek.

Kiszony czosnek. 4844

1
W poszukiwaniu polskich smaków do kolejnych kolacji w Dakawopostanowiłem ukisić czosnek. Podobno przepis ten pochodzi z Kaukazu, ale jako że i kiszenie, i czosnek to też polska specjalność trzeba go Zobacz więcej
Moje policzki cielęce podaję z kapustą zasmażana na boczku i kopytkami opiekanymi na maśle. Polska kuchnia początku XXI wieku jest często wydumanym spektaklem, w którym dzisiaj kochamy sushi z Zobacz więcej
Jaka jest natura polskiej kuchni? Dla Amaro kuchnia to sztuka ulotna, ale też sztuka totalna, która oddziałuje na wszystkie zmysły i odwołuje się do wspomnień z dzieciństwa. To wspomnienia napędzają Zobacz więcej
Dzięki stronie Polska Gotuje, dostałam do testowania widelecFORKY. Byłam bardzo ciekawa jak sprawdzi się w mojej kuchni i czy rzeczywiście stanie się moim niezbędnym pomocnikiem. Producent zapewnia, Zobacz więcej
Przystawką podczas mojej kolacji kuchnia polska XXI wieku jaką przygotowałam w zeszłą środę był tatar. Subiektywnie uważam, że najlepszego robi mój Tata. Zresztą to nasza rodzinna tradycja, że kiedy Zobacz więcej
m.tomaszewska
m.tomaszewska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchniokracja
W garnku kultury

W garnku kultury 33

0
artykułów oraz zapisu debaty, która odbyła się w maju 2013 roku podczas konferencji (Po)Wolne jedzenie. Slow food, weganizm i inne ruchy żywieniowe w przestrzeni społeczno-kulturowej XXI wieku. Zbiór Zobacz więcej
Biedni Wy ludzie, którzy silicie swe spragnione organizmy w gotowcach przygotowywanych przez wielkie, sieciowe markety. To, że do takich punktów powinniśmy udawać się w ostateczności - jest oczywiste. Zobacz więcej
Przy pierwszym podejściu do Natury Kuchni Polskiej mocno się zniechęciłam, o czym dokładniej pisałam przy okazji opisu Kuchni Polskiej XXI wieku. Dałam sobie i książce jeszcze jedną szansę i jakby Zobacz więcej
do ostygnięcia. Swojego czasu Marzena zaproponowała wspólne spotkanie w kuchni. Chętnie się zgodziłam. Na sernik właśnie namówiłam Marzenę. Twierdziła,że słodkie wypieki nie są Jej najmocniejszą Zobacz więcej
No więc zacznę od tego, że już od dłuższego czasu mam w swojej biblioteczce książkę Wojciecha Modest Amaro Kuchnia Polska XXI wiekui jakoś nie mogłam się zabrać za zrobienie jakiegoś dania z niej. Zobacz więcej
PinkHungry
PinkHungry Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pink Hungry
Jamie Oliver w domu

Jamie Oliver w domu 125

0
z cukinią Doskonałe ciasto na pizze Zapiekanka z kurczakiem, cukinią, pomidorkami i ziemniakami zobacz także: 30 minut w kuchni Kuchnia Polska XXI wieku The breakfast bible Zobacz więcej
, ale także i dla ducha. autor: Piotr Kowalski Zapraszamy na XVII edycję Gliwickiego Kiermaszu Żywności Ekologicznej i Tradycyjnej – Natura, zdrowie, kultura w sobotę 29 września 2012. Na kiermaszu, Zobacz więcej
Serdecznie zapraszamy na wykład Wolnej Kuchni pt. „Wolna kuchnia i wolny umysł – uważne jedzenie jako forma praktyki duchowej i filozofia codzienności”. „W ostatnich latach tempo życia zawrotnie Zobacz więcej
Serdecznie zapraszamy na wykład Wolnej Kuchni pt. „Wolna kuchnia i wolny umysł – uważne jedzenie jako forma praktyki duchowej i filozofia codzienności”. „W ostatnich latach tempo życia zawrotnie Zobacz więcej