kuchnia slaska

karto_flana
karto_flana Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Z kartoflanego pola
Buchty

Buchty 327

0
{{headerMessage}}
Czyli pieczone... kluski! Specjalnosc z kuchni Gornego Slaska, a takze z Moraw. W rodzinie mojego meza owiane tajemnica, porzadane i uwielbiane ;) Wlasnie te kluski postanowilam "sprzedac" innym, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
trzeba napelnic sloiki i pasteryzowac w temperaturze bliskiej wrzenia okolo 10-15 minut.Tyle o dzemach mowi "Nowa kuchnia slaska". Dzemy niskocukrowe,ktore robie w wiekszej ilosci i wiadomo,ze beda Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ostatni wpis na moim blogu w roku 2013-to przepis na sztandarowe polskie danie-bigos. Bigos to arcypraktyczny wynalazek kuchni polskiej.,a wedlug znawcow ma cos "z duszy polskiej",poniewaz laczy w Zobacz więcej