kuchnia xxi wieku

{{headerMessage}}
tak jak robiła moja Babcia, ale na pewno chciałabym choć raz spróbować kuchni Pana Amaro. I nadal twierdzę że jestem książką wstrząśnięta ale nie zmieszana (pozytywnie). *Fragment z książki Tytuł: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kuchnia Polska XXI wieku Wojciech Modest Amaro Jest! W końcu mamy Polskiego mistrza, dostał gwiazdkę Michelin... Szłam do pracy, słuchałam ESKI i nagle taka informacja. Przeszły mnie ciarki, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nadeszła pora przyznać się do pewniej ignorancji z mojej strony. Zobacz więcej
Ojciec Dyrektor
Ojciec Dyrektor Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Slow Foodzik
Klub Kolacyjny Dakawo

Klub Kolacyjny Dakawo 18

0
{{headerMessage}}
Wspólnie z Bareyą jako trzech szaleńców, nie mylić z trzema tenoramipostanowiliśmyotworzyć Klub Kolacyjny Dakawo. Serdecznie zapraszamy nadakawo.blogspot.com. W końcu zamiast tylko tworzyć blogi czas Zobacz więcej
KlaraFina
KlaraFina Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinarna czytelnia
Amarantusowe szaleństwo

Amarantusowe szaleństwo 198

1
{{headerMessage}}
Nazywany „złotem Inków” oraz „zbożem XXI wieku”. Zawierawięcej wapnia niż mleko, więcej żelaza niż szpinak, więcej magnezu niż czekolada i więcej błonnika niż owies, ado tego mnóstwo witamin i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
oliwę, wrzucić pokrojoną cebulę i czosnek. Po około 5 minutach wlać bulion i wrzucić upieczone warzywa. Zagotować, zmiksować i doprawić przyprawami. Wlać śmietanę. Składniki na pesto zmiksować. Polać Zobacz więcej
Ojciec Dyrektor
Ojciec Dyrektor Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Slow Foodzik
Kiszony czosnek.

Kiszony czosnek. 5120

2
{{headerMessage}}
W poszukiwaniu polskich smaków do kolejnych kolacji w Dakawopostanowiłem ukisić czosnek. Podobno przepis ten pochodzi z Kaukazu, ale jako że i kiszenie, i czosnek to też polska specjalność trzeba go Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Gluten - zło XXI wieku. Coraz częściej słyszymy o daniach bezglutenowych, produktach wolnych od glutenu itp. Coraz więcej ludzi choruje na nietolerancję glutenu orazceliakię, ale bardzodużo osób Zobacz więcej
{{headerMessage}}
FORKY. Powstał by w dłoni kucharza – profesjonalisty i amatora – stać się narzędziem idealnym. By za pomocą jednego ruchu odwrócić wszystkie specjały. Małe i duże. Mięsne i warzywne. FORKY to pierwszy Zobacz więcej
Agna
Agna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Notatnik Kuchenny
Przydatne ustrojstwo :)

Przydatne ustrojstwo :) 238

0
{{headerMessage}}
Czy wiecie, co to jest? TeŻet i ja uwielbiamy pierogi. Tylko ich przygotowanie to cały dzień roboty :( Niekończące się lepienie... Odkryciem zeszłego wieku było w moim domu rodzinnym przyrząd do ich Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Moje policzki cielęce podaję z kapustą zasmażana na boczku i kopytkami opiekanymi na maśle. Polska kuchnia początku XXI wieku jest często wydumanym spektaklem, w którym dzisiaj kochamy sushi z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jaka jest natura polskiej kuchni? Dla Amaro kuchnia to sztuka ulotna, ale też sztuka totalna, która oddziałuje na wszystkie zmysły i odwołuje się do wspomnień z dzieciństwa. To wspomnienia napędzają Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dzięki stronie Polska Gotuje, dostałam do testowania widelecFORKY. Byłam bardzo ciekawa jak sprawdzi się w mojej kuchni i czy rzeczywiście stanie się moim niezbędnym pomocnikiem. Producent zapewnia, Zobacz więcej
JoannaD
JoannaD Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ciastco.blogspot.com
Amarantuski z sezamem

Amarantuski z sezamem 431

4
{{headerMessage}}
Lubię kombinować w kuchni, ale coraz częściej dochodzę do wniosku, że najwyższą formą kulinarnej kombinacji jest umiejętność połączenia niewielu, bardzo prostych składników w jedno wyjątkowo smaczne Zobacz więcej
A BITE TO EAT
A BITE TO EAT Obserwuj blogaObserwujesz bloga
A BITE TO EAT
Tatar. Rodzinna tradycja.

Tatar. Rodzinna tradycja. 111

0
{{headerMessage}}
Przystawką podczas mojej kolacji kuchnia polska XXI wieku jaką przygotowałam w zeszłą środę był tatar. Subiektywnie uważam, że najlepszego robi mój Tata. Zresztą to nasza rodzinna tradycja, że kiedy Zobacz więcej
m.tomaszewska
m.tomaszewska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchniokracja
W garnku kultury

W garnku kultury 34

0
{{headerMessage}}
artykułów oraz zapisu debaty, która odbyła się w maju 2013 roku podczas konferencji (Po)Wolne jedzenie. Slow food, weganizm i inne ruchy żywieniowe w przestrzeni społeczno-kulturowej XXI wieku. Zbiór Zobacz więcej
Kuchnia Letycji
Kuchnia Letycji Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Letycji
Amarantusowa jaglanka

Amarantusowa jaglanka 365

0
{{headerMessage}}
Cudownie zdrowa cynamonowo-bakaliowa pokusa... Amarantusowa jaglanka to rewelacyjna odżywka dla naszego organizmu, dlatego polecam ją na śniadanie lub przed treningiem, a to dlatego, że zawiera dwa Zobacz więcej
{{headerMessage}}
micha. I wariacja tofucznicowa w ilości rodzinnej. Z cebulą, asafetydą, szczypiorkiem, płatkami drożdżowymi i kaszą jaglaną. XXI wiek i wciąż brak zainteresowanych. Ale cóż to, poczekamy. Pierwsze Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cafe Babilon
WEGE SMALEC - PASTA Z FASOLI

WEGE SMALEC - PASTA Z FASOLI 192

2
{{headerMessage}}
Podczas wczorajszego XX Festynu Smoka Strachoty odbywającego się na moim osiedlu miałam przyjemność poprowadzić Smoczą Kuchnię. Cafe Babilon pokazał jak wyedukowany Smok Starchota, smok na miarę XXI Zobacz więcej