kuchniokracja

ZOBACZ TAKŻE:

m.tomaszewska
m.tomaszewska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchniokracja
Kuchniokracja w mediach

Kuchniokracja w mediach 13

Wiosna nadchodzi, a wraz z nią nowe zadania i projekty. W tym miesiącu opowiadałam w Radiu dla Ciebie o japońskim Święcie Dziewczynek. W magazynie Torii, który poświęcony jest kulturze japońskiej Zobacz więcej
W ciągu ostatnich dwóch tygodni sporo się działo. Najpierw wraz z autorami książki Suwała, Baron i inni. Przepisy i opowieści opowiadaliśmy w Pytaniu na śniadanie o Gourmand World Cookbook Awards. Zobacz więcej
W marcu miałam okazję wziąć udział w programie Login: Kuchnia. Odcinek z moim udziałem został wyemitowany na początku maja. Jest on także dostępny na VOD. Jeśli chcecie zobaczyć, co przygotowałam i z Zobacz więcej
Kuchniokracja powstała trzy lata temu. Od tego czasu skatalogowałam dużoprzepisów, które przygotowuję na co dzień i od święta. Przez ostatni rok sporo się wydarzyło, mam nadzieję, że kolejny rok Zobacz więcej
m.tomaszewska
m.tomaszewska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchniokracja
4. urodziny Kuchniokracji

4. urodziny Kuchniokracji 36

Przez zapalenie krtani zupełnie zapomniałabym, że dziś Kuchniokracja kończy 4. lata. Przez ten czas napisałam 827 wpisów. Dziękuję wszystkim, którzy tu zaglądają i gotują razem ze mną. Mam nadzieję, Zobacz więcej
Kuchnia powinna być przede wszystkim praktycznie i funkcjonalnie urządzona – trudno się z tym nie zgodzić. Nie wolno jednak zapomnieć także o tym, iż jest ona miejscem w którym spędza się niezwykle Zobacz więcej
Restauracja La Maison zmienia się z nowym Szefem Kuchni Czwartego maja otwarcie ! Choć ma dopiero 25 lat, już może pochwalić się bardzo dużym doświadczeniem zdobytym u najlepszych kucharzy świata. Zobacz więcej
KUKBUK
KUKBUK Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
KUKBUK
Kino od kuchni

Kino od kuchni 47

Kino od kuchni - KUKBUK Toggle navigation Sklep Prenumerata Kukbuk poleca Newsletter Wydanie mobilne Reklama Kontakt Skip to content Toggle navigation Magazyn Przepisy Wiadomości Miejsca Blogi Zobacz więcej
Nim na dobre zabierzecie się za przygotowania do Świąt, mam dla Was ciąg dalszy wywiadu z Panem Maciejem Orłosiem. Tych którzy nieopacznie przeoczyli pierwszą część rozmowy, odsyłam tutaj. Natomiast Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
kuchnia PRLu

kuchnia PRLu 84

bufet kanapkowy galaretka hot dogi hot dogi francuskie hot dog z pieczarkami koreczki serowe kotlety schabowe po hawajsku kulki czekoladowo kokosowe poncz 1 poncz 2 śledź po japońsku trufelki WuZetka Zobacz więcej
Używasz ziół podczas gotowania? Jeśli tak plus dla Ciebie, jeśli nie to zacznij! Zioła to nie tylko wspaniały dodatek do naszych dań, który wzbogaci ich smak, ale również kopalnia zdrowia. Lecz kiedy Zobacz więcej
Dokładnie pamiętam mój pierwszy dzień w nowej pracy. Ogromny przeszklony budynek, w którym nietrudno zabłądzić pomiędzy piętrami; studio telewizyjne, kamery i setki nieznanych mi twarzy. Wśród nich Zobacz więcej
To nasza druga wizyta w restauracji Domagoj, choć pierwsza była już wiele lat temu. Przygnało na tu wtedy polecenie koleżanki i tęsknota za chorwackimi kalmarami w czosnku, które tak bardzo nam Zobacz więcej
Kuchnia rosyjska należy do kuchni bogatej i bardzo rozbudowanej. Jej korzeni należy szukać na wsi. Przeniesiona do bogatych domów mieszczańskich stała się bardziej urozmaicona poprzez wpływy innych Zobacz więcej
W sobotę 5 listopada miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach kulinarnych prowadzonych przez Karola Okrasę, a organizowanych przez sklep Lidl. Tematem warsztatów była kuchnia polska i były one Zobacz więcej
Kuchnia Polska wg Karola Okrasy to kolejna cudna propozycja książkowa Lidla. Jeśli uważacie, że to jakaś tania broszurka, chwyt marketingowy jesteście w błędzie. To totalnie pełnowartościowa książka Zobacz więcej
Źródło zdjęcia: homeidea.co Podzieliłam się z wami kiedyś wrażeniami z mojej prywatnej drewnianej kuchni w bieli (wpis znajdziecie tutaj). Było to ciekawym doświadczeniem, które wzbudziło wasze Zobacz więcej
We wtorek miałam okazję uczestniczyć w uroczystej kolacji zorganizowanej na 10 urodziny Kuchni+. Kolację przygotował sam Aleksander Baron. Zaproszeni goście mieli okazję spróbować dość nietypowego Zobacz więcej
W ten weekend miałam ogromną przyjemność uczestnictwa w warsztatach kulinarnych zorganizowanych przez Lidla, a prowadzonych przez niezastąpionego Karola Okrasę. Uwielbiam tego gościa, gdyż nie tworzy Zobacz więcej
Kuchnia Polska zdecydowanie powinna królować w naszych domach i na stołach. W ostatnią sobotę uświadamiał nam to sam Karol Okrasa, który wspólnie z gronem przyjaciół i Lidl Polska stworzył nowe dzieło Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: