kuchniokracja

ZOBACZ TAKŻE:

W marcu miałam okazję wziąć udział w programie Login: Kuchnia. Odcinek z moim udziałem został wyemitowany na początku maja. Jest on także dostępny na VOD. Jeśli chcecie zobaczyć, co przygotowałam i z Zobacz więcej
Radości, szczęścia, zdrowia i miłych chwil spędzonych w kuchni życzyMagdalena Tomaszewska-Bolałek i Kuchniokracja Zobacz więcej
m.tomaszewska
m.tomaszewska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchniokracja
Wesołych Świąt!

Wesołych Świąt! 12

0
Z okazji Wielkanocy chciałabym wszystkim, życzyć szczęścia, zdrowia oraz wielu kulinarnych odkryć. Dziękuję za odwiedzanie mojego bloga! Magdalena Tomaszewska-Bolałek, Kuchniokracja Zobacz wpisy Zobacz więcej
Przez zapalenie krtani zupełnie zapomniałabym, że dziś Kuchniokracja kończy 4. lata. Przez ten czas napisałam 827 wpisów. Dziękuję wszystkim, którzy tu zaglądają i gotują razem ze mną. Mam nadzieję, Zobacz więcej
Kuchniokracja powstała trzy lata temu. Od tego czasu skatalogowałam dużoprzepisów, które przygotowuję na co dzień i od święta. Przez ostatni rok sporo się wydarzyło, mam nadzieję, że kolejny rok Zobacz więcej
18 grudnia Kuchniokracja obchodziła drugie urodziny. W natłoku pracy, a także szaleństwa związanego z trzema nominacjami doGourmand World Cookbook Awards zupełnie o tym zapomniałam. Dziękuję wszystkim Zobacz więcej
w kostkę, podsmażamy na patelni, następnie wrzucamy na kilka minut posiekaną szalotkę. Na końcu dodajemy pokrojone suszone pomidory, po chwili wlewamy śmietanę, przyprawiamy ziołami prowansalskimi, Zobacz więcej
natomiast uwagę każdego czytelnika są fascynujące zdjęcia japońskich potraw. Autorka książki prowadzi swój własny blog (Kuchniokracja) z dużą ilością przepisów niekoniecznie związanych z japońską Zobacz więcej
, kreatywność. Stąd też w nadchodzącym roku najwięcej szczęścia będą miały osoby zajmujące się wszelką twórczą pracą: artyści, projektanci mody, designerzy, pisarze, dziennikarze czy szefowie kuchni. Zobacz więcej
, to zapraszam na kolejne konkursy. Konkurs ceramiczny nr 2 już w sobotę. Prz okazji,Kuchniokracjabierze udział w konkursie naBlog Roku 2012. Jeśli zaglądacie na stronę i teksty oraz przepisy Zobacz więcej
Moja letnia kuchnia jest znacznie lżejsza niż zimowa. Kremowe sosy śmietanowe ustępują miejsca warzywnym i tym na bazie mleka kokosowego. Na talerzach gości też mniej mięsa. Jest za to dużo pysznych, Zobacz więcej
Magda z blogu Kuchniokracja wyróżniła mnie Versatile Blogger Award. Dziękuję serdecznie za tą nominację. Jest mi niezmiernie miło :) Zasady zabawy: ZASADA I: nominować 15 blogów, które według mnie Zobacz więcej
gosai
gosai Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kawa-z-pianka
Versatile Blogger Award

Versatile Blogger Award 43

0
wiejskomiejska 9. Makagigi 10. Kulinarny domek 11. Widelcem przez świat 12. Robot kuchenny 13. Magiel kuchenny 14. Kino i kuchnia 15. Kuchniokracja 7 faktów o mnie: 1. Lubię długie sobotnie i Zobacz więcej
3 marca 2013na audycjęFamilijny poranekwRadiu Dla Ciebie(program trwa między 8:00-11:00, część o Hina matsuri będzie między 9:00 a 9:35). Radia można słuchać w Warszawie na 101 MhZ lub za Zobacz więcej
Jakiś czas temu wypatrzyłam na blogu Kuchniokracja przepis na ciasto czekoladowe z żurawiną. Bardzo bardzo spodobał mi się ten przepis, ale nie byłabym sobą gdybym czegoś w nim nie pozmieniała :) Zobacz więcej
Czekolada, czekolada i jeszcze raz czekolada. Tak można w przybliżeniu opisać ciasto Mississippi Mud Pie które wypatrzyłam na blogu Kuchniokracja. W sumie to od razu zachęciło mnie swoim wyglądem, a Zobacz więcej
Pyszny, mięciutki, rozpływający się w ustach sernik z dodatkiem brzoskwiń z puszki i nasion wanilii. Mniam <3 A do tego dziecinnie prosty w przygotowaniu :) Serniczek jest bardzo delikatny, więc Zobacz więcej
, zgodnie z najnowszymi trendami smakowymi, przygotowała grupa blogerów pod okiem Grześka Łapanowskiego. Na wszystkich czekały również słodycze i torciki firmy E. Wedel, kawa Mokate oraz zestawy Zobacz więcej
świeżości i atrakcyjności sernikowi:) Spód zrobiłam mój ulubiony - kakaowy. Do Lemon curd dodałam nieco żelatyny, gdyż chciałamuzyskaćstałą, zwartą konsystencję masy cytrynowej, a nie gęsty sos. Masa Zobacz więcej
. Panel dyskusyjny poprowadzi Magdalena Tomaszewska-Bolałek – współkierowniczka oraz autorka programu studiów podyplomowych Food Studies na Uniwersytecie SWPS. Orientalistka, dziennikarka, autorka Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: