kuchniokracja

ZOBACZ TAKŻE:

m.tomaszewska
m.tomaszewska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchniokracja
Kuchniokracja w mediach

Kuchniokracja w mediach 25

Wiosna nadchodzi, a wraz z nią nowe zadania i projekty. W tym miesiącu opowiadałam w Radiu dla Ciebie o japońskim Święcie Dziewczynek. W magazynie Torii, który poświęcony jest kulturze japońskiej Zobacz więcej
W ciągu ostatnich dwóch tygodni sporo się działo. Najpierw wraz z autorami książki Suwała, Baron i inni. Przepisy i opowieści opowiadaliśmy w Pytaniu na śniadanie o Gourmand World Cookbook Awards. Zobacz więcej
W marcu miałam okazję wziąć udział w programie Login: Kuchnia. Odcinek z moim udziałem został wyemitowany na początku maja. Jest on także dostępny na VOD. Jeśli chcecie zobaczyć, co przygotowałam i z Zobacz więcej
Kuchniokracja powstała trzy lata temu. Od tego czasu skatalogowałam dużoprzepisów, które przygotowuję na co dzień i od święta. Przez ostatni rok sporo się wydarzyło, mam nadzieję, że kolejny rok Zobacz więcej
m.tomaszewska
m.tomaszewska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchniokracja
4. urodziny Kuchniokracji

4. urodziny Kuchniokracji 38

Przez zapalenie krtani zupełnie zapomniałabym, że dziś Kuchniokracja kończy 4. lata. Przez ten czas napisałam 827 wpisów. Dziękuję wszystkim, którzy tu zaglądają i gotują razem ze mną. Mam nadzieję, Zobacz więcej
Kuchnia powinna być przede wszystkim praktycznie i funkcjonalnie urządzona – trudno się z tym nie zgodzić. Nie wolno jednak zapomnieć także o tym, iż jest ona miejscem w którym spędza się niezwykle Zobacz więcej
Zwana inaczej przeuroczym stosikiem krakerso- chlebków wypełnionych po brzegi ziarnami, tworzących artystyczną kompozycję o charakterystyce nieładu :) Mam dziwną przypadłość- uwielbiam wszystko, co Zobacz więcej
KUKBUK
KUKBUK Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
KUKBUK
Kino od kuchni

Kino od kuchni 53

Kino od kuchni - KUKBUK Toggle navigation Sklep Prenumerata Kukbuk poleca Newsletter Wydanie mobilne Reklama Kontakt Skip to content Toggle navigation Magazyn Przepisy Wiadomości Miejsca Blogi Zobacz więcej
Restauracja La Maison zmienia się z nowym Szefem Kuchni Czwartego maja otwarcie ! Choć ma dopiero 25 lat, już może pochwalić się bardzo dużym doświadczeniem zdobytym u najlepszych kucharzy świata. Zobacz więcej
Nim na dobre zabierzecie się za przygotowania do Świąt, mam dla Was ciąg dalszy wywiadu z Panem Maciejem Orłosiem. Tych którzy nieopacznie przeoczyli pierwszą część rozmowy, odsyłam tutaj. Natomiast Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
królestwo garów
kuchnia PRLu

kuchnia PRLu 107

bufet kanapkowy galaretka hot dogi hot dogi francuskie hot dog z pieczarkami koreczki serowe kotlety schabowe po hawajsku kulki czekoladowo kokosowe poncz 1 poncz 2 śledź po japońsku trufelki WuZetka Zobacz więcej
Dokładnie pamiętam mój pierwszy dzień w nowej pracy. Ogromny przeszklony budynek, w którym nietrudno zabłądzić pomiędzy piętrami; studio telewizyjne, kamery i setki nieznanych mi twarzy. Wśród nich Zobacz więcej
Używasz ziół podczas gotowania? Jeśli tak plus dla Ciebie, jeśli nie to zacznij! Zioła to nie tylko wspaniały dodatek do naszych dań, który wzbogaci ich smak, ale również kopalnia zdrowia. Lecz kiedy Zobacz więcej
Kuchnia rosyjska należy do kuchni bogatej i bardzo rozbudowanej. Jej korzeni należy szukać na wsi. Przeniesiona do bogatych domów mieszczańskich stała się bardziej urozmaicona poprzez wpływy innych Zobacz więcej
To nasza druga wizyta w restauracji Domagoj, choć pierwsza była już wiele lat temu. Przygnało na tu wtedy polecenie koleżanki i tęsknota za chorwackimi kalmarami w czosnku, które tak bardzo nam Zobacz więcej
MagdaLena
MagdaLena Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cap&Cakes
Kuchnioterapia

Kuchnioterapia 74

Może zabrzmieć to dziwnie, aczkolwiek jest 100% prawdą. Gotowanie traktuję jako terapię ! Dlaczego? Przede wszystkim dlatego, że gotując trzeba być na tym skupionym i nie zaprzątać sobie głowy Zobacz więcej
Źródło zdjęcia: homeidea.co Podzieliłam się z wami kiedyś wrażeniami z mojej prywatnej drewnianej kuchni w bieli (wpis znajdziecie tutaj). Było to ciekawym doświadczeniem, które wzbudziło wasze Zobacz więcej
Dziś był ten wyczekiwany dzień lokalnych wyborów samorządowych, o przygotowaniach do których tutaj już pisałem. W kierunku lokalu uderzyliśmy z Monią, DenDen i jej starszą córeczką Angel około Zobacz więcej
W sobotę 5 listopada miałam przyjemność uczestniczyć w warsztatach kulinarnych prowadzonych przez Karola Okrasę, a organizowanych przez sklep Lidl. Tematem warsztatów była kuchnia polska i były one Zobacz więcej
Okrasa, tradycyjny gęsi przysmak z Pomorza, to jeden z przykładów tradycyjnej specjalności, która na przestrzeni lat z pośledniego dodatku do zup awansowała do rangi eleganckiej przekąski. Kupić ją Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: