kudzu

ZOBACZ TAKŻE:

6niebo
6niebo Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
6niebo przy stole
placki po żmudzku

placki po żmudzku 71

W Polsce kolejna fala upałów, dla nas to takie trochę bonusowe przedłużenie wakacji:) Z naszej cudownej podróży przywiozłam sobie sporo smakowitych serów- uwielbiamy je! Teraz pora na przygotowanie Zobacz więcej
W domu mojej babci Świętami pachniało już trzy tygodnie przed 24 grudnia, jeszcze zanim ktokolwiek zdążył pomyśleć o choince. Wszystko za sprawą aromatycznych pierników, które babcia robiła w ogromnej Zobacz więcej
mopswkuchni
mopswkuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mops w kuchni
Grudziądzka zupa z dyni

Grudziądzka zupa z dyni 64

Mops w kuchni » Blog Archive Grudziądzka zupa z dyni - Mops w kuchni Mops w kuchni …codzienne pichcenie i marudzenie… Gulasz segedyński a właściwie seklerski 26 Wrz Grudziądzka zupa z dyni Dzisiejszy Zobacz więcej
Udziec zimno wędzony w borniaku Składniki: - szynka z sarny lub jagnięca, wykonuję tak samo - czosnek - rozmaryn - pieprz - jałowiec - papryka ostra - tymianek - listek laurowy - miód - chipsy dębowe Zobacz więcej
gotować!
gotować! Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
gotować!
Żeberka po żmudzku

Żeberka po żmudzku 23

Żeberka po żmudzku - z dodatkiem kwaśnych jabłek gotować Strona główna O mnie Kontakt Żeberka po żmudzku 14 września 2017 Żeberka, zwane przez Kawę pieszczotliwie „ziobrami” były zawsze jego domeną. Zobacz więcej
magdalenayah
magdalenayah Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
pieprznysmaczek
KUDŁACZE

KUDŁACZE 54

Czy wiecie, co to są kudłacze? Ja do dzisiaj nie wiedziałam ale już wiem, są to pierogi nadziewane surowymi startymi ziemniakami. Po wymianie korespondencji z pewnym kawalerem, który pochodzi z Zobacz więcej
Soczyste i delikatne mięso.. mięciutka i słodka kapusta oraz przepyszny wywar :-) Podudzia z kurczaka duszone z kapustą i ziołami.. najlepsze z gotowanymi ziemniakami! Czas przygotowywania:około 10 Zobacz więcej
Siedzuń sosnowy to grzyb który jest najsmaczniejszy jaki jadłam oprócz borowików oczywiście. Chowa się przy nim czubajka kania czy "kurczakowy grzyb" żółciak siarkowy. Jest przepyszny a Ci co nie Zobacz więcej
Jak sie już Wōm1 zmiyrzły2 kurczaki posute3 samōm4 solōm, pieprzym i paprykōm, to joł5 bych Wołs chcioł zachyńcić do tego richtig6 ajnfachowego7 dania. Nic sie niy trza natrołpić8, a smak mołcie Zobacz więcej
Czym się różni gotowanie w „normalnym” domu od pichcenia w domu blogerki kulinarnej? W tym drugim, po jakimś czasie, coraz trudniej dogodzić rozpaskudzonym domownikom;-) - Dziewczyny! Chcecie koktajl Zobacz więcej
W ostatnim tygodniu, całkiem przypadkowo, wszystkie nasze obiady były bezmięsne, aż w końcu organizm „dopominał się” dostarczenia soczystego, dobrze doprawionego kawałka mięcha. Nasz wybór padł na Zobacz więcej
Klasyczny pomysł na niedzielny obiad.Mięso jest delikatne w smaku, bo czas marynowania nie może być zbyt długi,wtedy przyprawy by wzięły górę nad smakiem. 4 podudzia z kurczaka 4 ząbki czosnku 1 łyżka Zobacz więcej
Lamingtony to pyszne kostki biszkoptowe obtoczone najpierw w lukrze kakaowym lub polewie a następnie w wiórkach kokosowych. Podobno swoje korzenie mają w Australii, lecz od bardzo dawna znam ten Zobacz więcej
Przyrządzenie tego makaronu zajmuje dosłownie 20 minut a jest to jedno z najpyszniejszych dań jakie jadłam. Nowością w tym przepisie jest dodatek ormiańskiego sudżuk - jest to długo suszona wędlina o Zobacz więcej
To właśnie pytanie zadawałam sobie codziennie od jakiegoś tygodnia. Obdarowana ogromnych rozmiarów słonecznym monstrum, a przy okazji niecierpiąca marnującego się w domu jedzenia JA postanowiłam się Zobacz więcej
Evenka
Evenka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Arabeska
Lamingtony (kudłacze, kokosanki)

Lamingtony (kudłacze, kokosanki) 74

Lamingtony to proste ciastka biszkoptowe (lub biszkoptopodobne ;-), w polewie kakaowej, obsypane wiórkami kokosowymi. Dawniej znane były bardziej jako kudłacze lub po prostu kokosanki. Kiedy w Zobacz więcej
Makaron z cukinią, suszonymi pomidorami i wiórkami ormiańskiego sudżuk Sierotka maRysia w kuchni O mnie Przepisy Śniadania Śniadania mistrzów Przystawki Dania główne Zupy Makarony Kasze i ryże Sałatki Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Siedzuń vel szmaciak

Siedzuń vel szmaciak 13712

Siedzuń sosnowy vel szmaciak gałęzisty Sparassis Crispa to bardzo ciekawy mieszkaniec naszych lasów. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ PRZEPIS Zobacz więcej
Marek&Beata
Marek&Beata Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Z niejednego garnka
Pasztet z fasoli adzuki

Pasztet z fasoli adzuki 109

Niedugo majówka i wszyscy tskni za zielon saat, rukol i modymi szparagami. Tsknimy i my. Có jednak zrobi, skoro na dworze zimno i zielenina nie spieszy si wcale z wychylaniem si z ziemi – nawet jeli Zobacz więcej
Granice Smaku
Granice Smaku Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Granice Smaku
Rydze, rydzunie!

Rydze, rydzunie! 9806

Dziś krótko i na temat. RYDZE! Czyszczenie: Pamiętajcie, najpierw płuczemy w zimnej wodzie, potem osuszamy i czyścimy delikatnie, najlepiej ręcznikiem papierowym, blaszki - z piasku i ściółki. Potem Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: