kukbuk bulion

obiad! Wypróbujcie! Składniki: (na 4 porcje) 5 dużych ziemniaków 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 łyżki oleju sezamowego 2 łyżki masła 2 marchewki 1 pietruszka 1/4 selera 1/2 łyżeczki tymianku suszonego 1 Zobacz więcej
w ramach mojej własnej archeologii kulinarnej. Krem kukurydziany z "mazem" z pesto (Kukbuk nr.6 s.120) 2 łyżki oliwy 1 mała cebula 1 ząbek czosnku 2 kolby kukurydzy (ewentualnie 2 szklanki kukurydzy Zobacz więcej
Dawno mnie tu nie było, ale nie ukrywam że okres przedświąteczny jest bardzo napięty u mnie zwłaszcza jeśli się pracuje w branży gastronomicznej :) Pogoda nas nie rozpieszcza niestety, bo ani zimy Zobacz więcej
Kaszotto z dynią i cydrem. Sezon na dynię trwa i rozkwita. Dynia w sałatce, dynia w zupie, dynia w gulaszu. Wygrzebuję stare przepisy, kolekcjonuję nowe (KUKBUK świetnie się sprawdza) i gotuję. Zobacz więcej
ząbki czosnku 300 g ryżu do risotto (np. Arborio) 8 gałązek oregano (w tym 4 do dekoracji) 150 ml białego wytrawnego wina 500 ml warzywnego bulionu 150 g świeżych borowików sok i skórka z 1/2 cytryny Zobacz więcej
Co myślicie o nowym magazynie kulinarnym KUKBUK ? My już po pierwszym numerze czujemy, że będzie naszym wyczekiwanym. Piękna okładka od razu nas zachęciła, poza tym zdjęcia, ciekawa treść wszystko to Zobacz więcej
zmieniłam proporcje i sposób przygotowania. Dodałam pak choy. Na przystawkę zrobiłam jeszcze rosół orientalny. Przepis wkrótce również pojawi się na blogu. Pad Thai Przepis pochodzi z magazynu Kukbuk Zobacz więcej
Autor: thiessa @ 10:52am, Poniedziaek 10 Grudzie 2012. rdo: "Kukbuk" grudzie-stycze 2012/2013 Przepis na ten chowder by pierwszym, ktry postanowiam wyprbowa natychmiast po zakupie magazynu Kukbuk i Zobacz więcej
nakłoniła mnie ostatnio panienka Lisie Piekło. Wsiąkłam niebanalnie i czekam na więcej jej twórczości. A w kwestii jedzenia "szef kuchni poleca" - krem ziemniaczany z chipsami pietruszkowymi. Zobacz więcej
mnie, nie bałagani, to zawsze, znajdę w zamrażarce coś zapomnianego, schowanego za porozrzucanym mrożonym groszkiem, pojemnikami z bulionem czy porozsypywanymi malinami i zieloną pietruszką... Jak ja Zobacz więcej
aromatyczne buliony i rosoły, z resztek mięsa tworzę sosy, potrawki, sałatki lub farsze do pierożków, z resztek po filetowaniu ryby powstaje zupa rybna, z przejrzałych owoców ciasta i desery, a z Zobacz więcej
Dobry wieczór po krótkiej przerwie! Jest tu ktoś chętny na kremową zupę z pasternaku? Jeśli tak, zapraszam! SKŁADNIKI NA 4 PORCJE*: 500 g pasternaku 600 ml bulionu warzywnego 1,5 łyżki zielonej pasty Zobacz więcej
Pęczak z dynią, fetą i jarmużem (dyniowe pęczotto) to idealne, rozgrzewające danie na jesień. Pęczak to kasza wyjątkowo sycąca i zdrowa. Ugotowana z korzennymi przyprawami i dynią smakuje po prostu Zobacz więcej
przygotowałyśmy w dwóch wersjach: koniczyna-komosa oraz koniczyna-krwawnik-babka Dzikie risotto Cebulę i czosnek zeszklić na oliwie z dodatkiem masła. Dodać ryż i smażyć, aż stanie się szklisty. Zobacz więcej
Soczewica to idealny składnik gęstych, rozgrzewających zup, właśnie takich, na jakie przychodzi ochota w zimne, ciemne dni. W połączeniu z bulionem, morelami i pomidorami, doprawiona świeżym imbirem, Zobacz więcej
z KUKBUKa i jest świetnym, lekkim daniem, do którego przygotowania potrzebnych jest niewiele składników. Osobom, które dopiero zaczynają przygodę z risotto, radzę zrobić raz na jakiś czas bulion Zobacz więcej
są odpowiednie warunki.” – pisze Agnieszka Sienkiewicz,doradca dietetyczny i żywieniowy w sieci sklepów Organic. W nowo wydanym magazynie KUKBUK krytyk kulinarny Maciej Nowak nazywa takich klientów „ Zobacz więcej
wyselekcjonowane przez Dolio Vini, wodę ID’EAU, kawę Nespresso oraz wódkę z Dworu Sieraków. Za koncepcję artystyczną i stylizację stołów odpowiedzialny był magazyn Kukbuk. W aranżacji wykorzystano Zobacz więcej
Długo zbierałam się do napisania tej recenzji... I nadal do końca nie wiem, jaką ocenę powinnam wystawić. Pierwsze skojarzenie po lekturze „Kukbuka” to wielki elegancki kociołek, w którym wrze Zobacz więcej
Długo zbierałam się do napisania tej recenzji... I nadal do końca nie wiem, jaką ocenę powinnam wystawić. Pierwsze skojarzenie po lekturze „Kukbuka” to wielki elegancki kociołek, w którym wrze Zobacz więcej