kukbuk bulion

{{headerMessage}}
Dawno mnie tu nie było, ale nie ukrywam że okres przedświąteczny jest bardzo napięty u mnie zwłaszcza jeśli się pracuje w branży gastronomicznej :) Pogoda nas nie rozpieszcza niestety, bo ani zimy Zobacz więcej
smaknawspak
smaknawspak Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smak na Wspak
Kaszotto z dynią i cydrem

Kaszotto z dynią i cydrem 113

1
{{headerMessage}}
Kaszotto z dynią i cydrem. Sezon na dynię trwa i rozkwita. Dynia w sałatce, dynia w zupie, dynia w gulaszu. Wygrzebuję stare przepisy, kolekcjonuję nowe (KUKBUK świetnie się sprawdza) i gotuję. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ząbki czosnku 300 g ryżu do risotto (np. Arborio) 8 gałązek oregano (w tym 4 do dekoracji) 150 ml białego wytrawnego wina 500 ml warzywnego bulionu 150 g świeżych borowików sok i skórka z 1/2 cytryny Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Co myślicie o nowym magazynie kulinarnym KUKBUK ? My już po pierwszym numerze czujemy, że będzie naszym wyczekiwanym. Piękna okładka od razu nas zachęciła, poza tym zdjęcia, ciekawa treść wszystko to Zobacz więcej
Dominika / Nóż i Widelec
Dominika / Nóż i Widelec Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Nóż i Widelec
Pad Thai

Pad Thai 143

2
{{headerMessage}}
(wyglądającego jak włoskie tagliatelle) 1 szklanka gorącej wody lub bulionu warzywnego 3 łyżki pasty tamaryndowej 1 łyżka cukru brązowego (dałam dwie, bo pasta była bardzo kwaśna) 2-3 łyżki sosu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Autor: thiessa @ 10:52am, Poniedziaek 10 Grudzie 2012. rdo: "Kukbuk" grudzie-stycze 2012/2013 Przepis na ten chowder by pierwszym, ktry postanowiam wyprbowa natychmiast po zakupie magazynu Kukbuk i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mnie, nie bałagani, to zawsze, znajdę w zamrażarce coś zapomnianego, schowanego za porozrzucanym mrożonym groszkiem, pojemnikami z bulionem czy porozsypywanymi malinami i zieloną pietruszką... Jak ja Zobacz więcej
{{headerMessage}}
aromatyczne buliony i rosoły, z resztek mięsa tworzę sosy, potrawki, sałatki lub farsze do pierożków, z resztek po filetowaniu ryby powstaje zupa rybna, z przejrzałych owoców ciasta i desery, a z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dobry wieczór po krótkiej przerwie! Jest tu ktoś chętny na kremową zupę z pasternaku? Jeśli tak, zapraszam! SKŁADNIKI NA 4 PORCJE*: 500 g pasternaku 600 ml bulionu warzywnego 1,5 łyżki zielonej pasty Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pęczak z dynią, fetą i jarmużem (dyniowe pęczotto) to idealne, rozgrzewające danie na jesień. Pęczak to kasza wyjątkowo sycąca i zdrowa. Ugotowana z korzennymi przyprawami i dynią smakuje po prostu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przygotowałyśmy w dwóch wersjach: koniczyna-komosa oraz koniczyna-krwawnik-babka Dzikie risotto Cebulę i czosnek zeszklić na oliwie z dodatkiem masła. Dodać ryż i smażyć, aż stanie się szklisty. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Soczewica to idealny składnik gęstych, rozgrzewających zup, właśnie takich, na jakie przychodzi ochota w zimne, ciemne dni. W połączeniu z bulionem, morelami i pomidorami, doprawiona świeżym imbirem, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
reklamy były faktycznie lepsze graficznie i pasowałyby do całej zawartości magazynu, a nawet jeśli byłoby ich nieco mniej. Zresztą, nad czym tu debatować? Aby magazyn mógł przynosić realne korzyści Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepis dla fanów kurczaka, chińskiej kuchni i szybkiego gotowania. Poniższy przepis pochodzi z lutowego genialnego wydania magazynuKukBuk - China Town, kto jeszcze nie czytał niech zakupi koniecznie! Zobacz więcej
{{headerMessage}}
są odpowiednie warunki.” – pisze Agnieszka Sienkiewicz,doradca dietetyczny i żywieniowy w sieci sklepów Organic. W nowo wydanym magazynie KUKBUK krytyk kulinarny Maciej Nowak nazywa takich klientów „ Zobacz więcej
{{headerMessage}}
wyselekcjonowane przez Dolio Vini, wodę ID’EAU, kawę Nespresso oraz wódkę z Dworu Sieraków. Za koncepcję artystyczną i stylizację stołów odpowiedzialny był magazyn Kukbuk. W aranżacji wykorzystano Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Długo zbierałam się do napisania tej recenzji... I nadal do końca nie wiem, jaką ocenę powinnam wystawić. Pierwsze skojarzenie po lekturze „Kukbuka” to wielki elegancki kociołek, w którym wrze Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Długo zbierałam się do napisania tej recenzji... I nadal do końca nie wiem, jaką ocenę powinnam wystawić. Pierwsze skojarzenie po lekturze „Kukbuka” to wielki elegancki kociołek, w którym wrze Zobacz więcej