kukiełki lub ciabatta

niby nic
niby nic Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Niby nic - a pupa rośnie
Ciabatta

Ciabatta 67

Ciabatty jako dodatek do szakszuki wyszły idealne. Przepyszne i chrupiące! Dobre nawet na drugi dzień :) Przepis z Kuchni Śródziemnomorskiej na TM. Potrzebujemy (4 duże sztuki): - 300g wody, - 25g Zobacz więcej
Popoversw USA, w Anglii, tak nazywają się te bułeczki, ciastka. Trudno określić czym popovers są, trochę przypominają ptysie (bez nadzienia), alesą bardziej pieczywem niż ciastem. Pyszna chrupiąca Zobacz więcej
Pyza
Pyza Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczna Pyza
Bagniaki po cygańsku lub kaszubsku

Bagniaki po cygańsku lub kaszubsku 29

Dzisiaj grzyby po cygańsku, na które wiele osób ma swój własny przepis. Konkretnie to przyrządziłam tak w tym roku maślaki pstre. Czasami taką sałatkę nazywa się też grzybami po kaszubsku, ale jak Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Ciabatta ziołowa

Ciabatta ziołowa 17

Ciabatta czyli "płaski chleb" rodem z włoskich spiżarni tylko trochę pozmieniane są mąki. Dzięki temu chleb wyszedł bardzo treściwy i wilgotny, polecam na śniadanie czy do obiadu jeśli będzie trzeba Zobacz więcej
Okiem Liska
Okiem Liska Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Anioły w kuchni
Pomyśl lub poczuj...

Pomyśl lub poczuj... 16

Pomyśl lub poczuj to, co chcesz doświadczyć. Wyobraź sobie cel. Poproś przestrzeń czy Boga o konkretną rzecz lub doświadczenie. Daj wyraz temu, czego chcesz. Twoja intencja tworzy świat. Twórz Zobacz więcej
Marcepanowa
Marcepanowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Marcepanowa kuchnia
WŁOSKIE CIABATTY

WŁOSKIE CIABATTY 99

WITAJCIE ! W zbiorze przepisów na domowe wypieki nie mogło zabraknąć włoskiego pieczywa typu "Ciabatta", gwarantuję, że warto poświęcić trochę czasu na ich wykonanie bo wychodzą pyszne ( według oceny Zobacz więcej
Zakup rumu do tarty był bez wątpienia dobrym pomysłem. Posłużył on do przygotowania wegańskiej wersji ajerkoniaku, który będzie bez wątpienia ciekawym elementem świątecznego menu. Jest to dość Zobacz więcej
Bullio
Bullio Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bullio
Ciabatta

Ciabatta 112

Pyszne domowe ciabatty. Chrupiące z zewnątrz i delikatne w środku. Nadają się do zapieczenia i zrobienia panini. Dobrze smakują również świeże, wyjęte prosto z piekarnika. Porcja na sześć dość dużych Zobacz więcej
Ciabatta to popularny rodzaj włoskiego pieczywa. Podstawą jest mąka pszenna i drożdże. Dzisiaj przedstawię łatwy przepis na to pyszne pieczywo, idealne na kanapki i tak najczęściej ciabatta jest Zobacz więcej
Ostatnimi czasy stałam się fascynatką wszelkich rodzajów ciabatty. Zatem prezentuję jej kolejne wcielenia :) Składniki (na 4 spore porcje) Ciasto: 400 g mąki pszennej łyżeczka cukru łyżeczka soli 1,5 Zobacz więcej
dietykon
dietykon Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dietykon
Wątróbka drobiowa lub pasztet

Wątróbka drobiowa lub pasztet 192

Wątróbki usmażone można podawać w całości lub po zblendowaniu jako pasztet z wątróbek drobiowych!Do wykonania tego dania potrzebować będziemy: 400 g wątróbek drobiowych 100 g masła (oraz 100 g masła Zobacz więcej
Justyna Dragan
Justyna Dragan Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Nastoletnie Wypiekanie
Szybka Ciabatta

Szybka Ciabatta 74

Kolejny przykład pokazujący, że moja fotografia idzie w dobrym kierunku :). Ciabattę ze zdjęć robiłam kilka miesięcy temu. Gdzieś mi się zapodział przepis i zapomniałam go tutaj opublikować. Zobacz więcej
Kukiełki drożdżowe to figurki, zwierzątka i cudaki zrobione z ciasta drożdżowego. Przepis z warsztatów wielkanocnych organizowanych przez Batidę, KitchenAid i Kukbuk w Batidzie na Woli. Składniki: Zobacz więcej
siankoo
siankoo Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
EVERYDAY FLAVOURS
CIABATTA.

CIABATTA. 43

Gdy za oknem robi się mroźno i mało przyjemnie, lubię gdy dom wypełnia zapach pieczonego pieczywa rozchodzący się z piekarnika. W domu robi się wtedy jakby przyjemniej i już nie straszne wichury i Zobacz więcej
tapenda
tapenda Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
TAPENDA
Ciabatta

Ciabatta 1072

Droga do wykonania własnego domowego pieczywa może wydawać długa i kręta, dlatego uznałyśmy, że najlepiej nie rzucać się na głęboką wodę, ale rozpocząć od przepisów najłatwiejszych. Wybór padł na Zobacz więcej
ugotujmyto
ugotujmyto Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Ugotujmy To...
Ciabatta

Ciabatta 757

Ciabatta to moje ulubione włoskie pieczywo. Jest pyszne – jak jest świeże – maczane tylko w ulubionej oliwie… Oczywiście można też przygotować kanapkę lub jeśli coś nam zostanie do następnego dnia i Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cafe Babilon
CIABATTA

CIABATTA 721

CIABATTA ~ Cafe Babilon O MNIE SPIS TREŚCI REKLAMA I WSPÓŁPRACA MOJE KSIĄŻKI MĄKA PHOTOGRAPHY KINO OD KUCHNI ŚWIĘTA/WIGILIA 8 grudnia 2013 CIABATTA 21:36 BUŁKI I CHLEBY, KUCHNIA WŁOSKA No comments Od Zobacz więcej
Marta
Marta Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Codzienne gotowanie
Ciabatta

Ciabatta 455

W kolejnym wyzwaniu wspólnego gotowania postanowiłyśmy wraz z Mirabelka i Gin upiec tradycyjny włoski chlebek - ciabattę. Jest to stosunkowo młody rodzaj pieczywa, który był niejako odpowiedzią Włoch Zobacz więcej
Kasiolek
Kasiolek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zabiegana w Kuchni
ciabatta

ciabatta 553

Niesamowity zapach i aromat roztacza sie po całym mieszkaniu a wszystko to za sprawą domowego pieczywa które dzisiaj piekliśmy. Składniki: 400 g mąki pszennej 20 g świeżych drożdży 300 ml ciepłej wody Zobacz więcej
Bullio
Bullio Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bullio
Ciabatta

Ciabatta 654

Pyszne domowe ciabatty. Chrupiące z zewnątrz i delikatne w środku. Nadają się do zapieczenia i zrobienia panini. Dobrze smakują również świeże, wyjęte prosto z piekarnika. Porcja na 6 dość dużych Zobacz więcej