kula bezowa

Bezowe kule śniegowe przełożone kremem ze śmietany i orzechów laskowych to to, co moja rodzina lub najbardziej. Spróbujcie przygotować ten deser, a obiecuję, że często będziecie do niego wracać. Krem Zobacz więcej
wypukłościami do góry i posmarować rozpuszczonym masłem. Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać, aż otrzymamy sztywną, gęstą, lśniącą pianę. Dodać cukier puder i wymieszać Zobacz więcej
dodać mąkę, energicznie mieszając drewnianą łyżką. Gdy składniki się połączą, powstanie kula ciasta. Gorącą przełożyć do formy na tartę i rozgniatając łyżką rozłożyć na całej formie. Nakłuć widelcem. Zobacz więcej
proszek do pieczenia. W środku robimy zagłębienie, wbijamy jajko i dodajemy żółtka, następnie dodajemy pokrojone w kostkę zimne masło. Wszystko dokładnie siekamy nożem, aż składniki się połączą i Zobacz więcej
syrop truskawkowy konfitura malinowa – opcjonalnie listki świeżej mięty świeże truskawki Siekamy zimne masło z mąką, dodajemy sól, cukier, jajko i szybko zagniatamy ciasto. Kulę z ciasta wkładamy do Zobacz więcej
skórki porządnie wyszorować szczoteczką i sparzyć. Najpierw przygotować ciasto: wymieszać mąkę, cukier i sól w robocie, dodać pokrojone w kostkę masło i znów wymieszać, aż powstanie kruszonka. Zobacz więcej
1985angel
1985angel Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MyCookBook.pl
Cebularze

Cebularze 17

0
pieczeniem), oraz roztopione masło i resztę ciepłego mleka. Składniki zagniatamy, aż powstanie zwarta kula ciasta, nie lepiąca się do rąk (możemy delikatnie podsypywać ciasto mąką podczas Zobacz więcej
to zdecydowanie prostsze rozwiązanie. Szczególnie, że pamiętajcie to ściema, że młoda pokrzywa nie parzy! Szpinak wystarczy kupić mrożony. Najlepiej sprawdzi się już rozdrobniony. Świeży szpinak Zobacz więcej
Kruche ciasto , masa serowa , owoce , puszysta bezowa pianka i wierzch z kruchych okruszków ... sernik idealny na każdą okazję . Można dodawać do niego jakichkolwiek owoców , ja tym razem dałam Zobacz więcej
g zmielonych migdałów 100 g cukru 200 g masła 1 łyżka gęstego jogurtu 2 żółtka Bezowa porzeczkowa 3 białka 5 łyżek cukru pudru 300 g porzeczek szczypta soli Wszystkie składniki na ciasto szybko Zobacz więcej
Kula z musu jabłkowo-różanego pokryta włoską bezą pistacjową, kryjąca w środku delikatny krem z białej czekolady z płatkami dzikiej róży + waniliowe, maślano-kardamonowe kruche ciastko i puder z Zobacz więcej
g czerwonych porzeczek Mąkę, sól i cukier mieszamy w misce. Wbijamy jajko i mieszamy. Wkrawamy masło do środka i zagniatamy, aż najpierw powstanie kruszonka, a następnie wyrabiamy na gładkie ciasto. Zobacz więcej
na 3 równe części. Do jednej dodać kakao i wyrobić. Trzy kule ciasta wstawić do lodówki na minimum 30 minut by się dobrze schłodziły. Składniki na warstwę bezową: 4 białka szczypta soli 200g cukru 1 Zobacz więcej
przepis pochodzi z bloga Wypieki z Pasją No tak….7 miesięcy blog stał odłogiem, wstyd ! Ale wracam, z silnym dla samej siebie postanowieniem poprawy, że choć raz w tygodniu ;) *** Witam znów i Zobacz więcej
Halloween minęło. Zwyczaj ten w Polsce pojawił się pod koniec lat 90. i z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością. Jednym przynosi wiele frajdy, inni patrzą na niego z wielką dezaprobatą. Zobacz więcej
Końcówka lata jak co roku obfituje w pyszne, dorodne śliwki, więc spora ich część trafia oczywiście do ciast. Soczystą masę śliwkową umieściłam tym razem między warstwą kruchego ciasta, a dekoracyjną, Zobacz więcej
Kiedy myślę o idealnej szarlotce, przychodzi mi do głowy kilka kompozycji. Po pierwsze - kruche ciasto. Po drugie - dużo jabłek. Jabłka smakują dobrze w połączeniu z budyniem. A, jeszcze delikatna Zobacz więcej
. Ubijać, zwiększając obroty miksera do otrzymania sztywnej piany. Dodawać cukier stopniowo po jednej łyżce aż do wyczerpania cukru. Pod sam koniec ubijania dodać mąkę ziemniaczaną. Formę o wymiarach Zobacz więcej
jelonkowe wypieki
jelonkowe wypieki Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jelonkowe Wypieki
Kruszaniec

Kruszaniec 815

0
łyżki cukru pudru. Całość ugniatamy w kulę. Szykujemy prostokątną blachę o wymiarach ok. 35 x 20, smarujemy margaryną, wykłądamy papieremi rozciągamy3/4kuli ciasta równomiernie po całej powierzchni. Zobacz więcej