Przepis na kulebiak kresowy

« Cevapcici na patyczku - ... Przyszła pora na zupę z pora » (Już nie) kresowy kulebiak - (jeszcze nie) szkocki pasztecik :-) W ten wietrzny, letni ale jeszcze nie jesienny dzień, chciałam Wam Zobacz więcej
Kulebiak | KulinarnyBlog.pl Strona główna Kontakt Współpraca Kulebiak Strona główna » Kolacje » Kulebiak 31 grudnia 2015 Składniki 1 ciasto francuskie 300 g pieczarek 250 g kapusty kiszonej 2 liście Zobacz więcej
Kulebiak - jak podają źródła internetowe to potrawa kuchni kresowej. Jest to zazwyczaj duży, pieczony pieróg z ciasta drożdżowego, francuskiego, nadziewany farszem z mięsa, ryby z dodatkiem jarzyn, Zobacz więcej
MaryJane
MaryJane Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Chilli Plate
Kulebiak

Kulebiak 362

Kulebiak - to danie odkryte przeze mnie rok temu, choć pierwszy raz próbowałam go jeszcze w ubiegłym wieku. Wówczas zaserwowała nam go ( mnie i mojej Mamie ) znajoma Ukrainka w Niemczech. Coś Zobacz więcej
plaszka
plaszka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
płaszkowo
Kulebiak z mięsem

Kulebiak z mięsem 663

Dzisiaj coś z kuchni kresowej, kulebiak - duży pieczony pieróg nadziewany mięsem. Rewelacyjne ciasto drożdżowe i równie pyszny farsz - to musi smakować. Na ciepło, na zimno... jak wolicie. Bardzo Zobacz więcej
Kulebiak to potrawa z kuchni kresowej, która nie jest mi zbyt bliska. Mój kulebiak jest w wersji bliższej wersji podlaskiej czyli z kapustą i pieczarkami. Farsz przygotowałam dnia poprzedniego, Zobacz więcej
FoodTrek
FoodTrek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
FoodTrek
Kulebiak z mięsnym farszem

Kulebiak z mięsnym farszem 157

Kulebiak to danie, które przywędrowało do nas z Rosji i zostało gorąco przyjęte na Podlasiu i Lubelszyźnie. Stał się dumnym reprezentantem kuchni kresowej, gdzie tradycyjnie przygotowuje się go na Zobacz więcej
Na początku grudnia szukamy inspiracji na dania jakie przygotujemy podczas świąt. Z pomocą przychodzi na wydawnictwo Zysk i S-Ka klik które wydało Kuchnię Kresową Andrzeja Fiedoruka. Kuchnia kresowa Zobacz więcej
patusia
patusia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smak mojej kuchni
Kulebiak z kapustą i grzybami

Kulebiak z kapustą i grzybami 189

Zamiast pasztecików z kapustą i grzybami proponuję kulebiak. Kulebiak to pieczony pieróg z ciasta drożdżowego lubfrancuskiego znadzieniem mięsnym z dodatkiem jarzyn i ryżu pochodzący z kuchni Zobacz więcej
smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
smakujmy.pl
Kuchnia kresowa

Kuchnia kresowa 497

Kolejna książka Adrzeja Fiedoruka (po recenzji Kuchni lwowskiej) to Kuchnia kresowa wydana przez Wydawnictwo Zysk i S-ka. Książka ta jest zbiorem kulinarnych anegdot i przepisów na najpopularniejsze Zobacz więcej
smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
smakujmy.pl
Kuchnia kresowa

Kuchnia kresowa 379

Kolejna książka Adrzeja Fiedoruka (po recenzji Kuchni lwowskiej) to Kuchnia kresowa wydana przez Wydawnictwo Zysk i S-ka. Książka ta jest zbiorem kulinarnych anegdot i przepisów na najpopularniejsze Zobacz więcej
Kulebiak to potrawa wywodząca się z kuchni kresowej, dokładnie z Ukrainy. Duży pieczony pieróg z ciasta drożdżowego, nadziewa się kaszą, mięsem, kapustą i grzybami. U nas jednak przygotowujemy roladę Zobacz więcej
smakikuchenne
smakikuchenne Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
O kuchni z uczuciem
Kulebiak z rybą

Kulebiak z rybą 128

Kulebiak-to potrawa kuchni kresowej. Jest to duży pieróg nadziewany farszem z mięsa , lub farszem z ryb. Potrawa pochodzi z Ukrainy. Składniki: 500 g ciasta francuskiego 700 g filetów z mintaja 1 l Zobacz więcej
Di gotuje
Di gotuje Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Di gotuje
Kulebiak z kapustą i grzybami

Kulebiak z kapustą i grzybami 54

https://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Inspiracja z blogu: Gotowanie jest łatwe. Kulebiak - potrawa kuchni kresowej. To duży, pieczony pieróg nadziewany farszem z mięsa Zobacz więcej
Po raz pierwszy dane mi było spróbować tradycyjnej kuchni kresowej. Kulebiak to bogato nadziewany drożdżowy pieróg. W oryginale robi się go z nadzeniem mięsnym/rybnym, a także z kaszą gryczaną czy Zobacz więcej
Kulebiak to specjał kuchni kresowej. Oryginalnie to potrawa rosyjska lub ukraińska (różne źródła różnie podają) - duży pieczony pieróg z ciasta drożdżowego, nadziany farszem z mięsa albo ryb, ryżu i Zobacz więcej
Od dawna miałam ochotę na ten kresowy przysmak. Bardzo lubię połączenie delikatnego ciasta drożdżowego z wszelakimi nadzieniami, czy to wytrawnymi czy słodkimi. Kulebiak wyszedł rewelacyjny, Zobacz więcej
Lucynella
Lucynella Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
fabryka kulinarnych inspiracji
Kulebiaki

Kulebiaki 1653

Kto zdążył już zajrzeć do aktualnego Kotła, ten wie, że obok miodu drugim bohaterem numeru jest kapusta. Zdecydowałam się przygotować danie z kuchni dolnośląskiej. Upiekłam pyszne kulebiaki ze słodką Zobacz więcej
MichalT
MichalT Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinarne Etiudy
Kulebiak

Kulebiak 711

Święta, święta i po świętach. W tym roku wypróbowałem przepis na kulebiaka. No bo co innego mógłbym zrobić, uwielbiam kuchnie regionalną, tradycyjną. Kulebiak wygląda wspaniale, smakuje genialnie Zobacz więcej
pani Kanka
pani Kanka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
pani Kanka
Kulebiak

Kulebiak 409

Z uporem maniaka gotuję barszcz. Tej zimy mi się chyba nie znudzi. Piję kubek na śniadanie, piję kubek na obiad i na kolację, na przemian z czystym bulionem z dodatkiem pasty miso. Kuchenka Zobacz więcej