kulebiak z ciasta francuskiego

Podczas przygotowa do wit liczy si dosownie kada chwila. Jest to byskawiczna wersja kulebiaka, dziki zastpieniu ciasta drodowego tym francuskim : ) Kulebiak idealnie pasuje do barszczu i do tego Zobacz więcej
Kulebiak z kapustą i grzybami w cieście francuskim, to błyskawiczna wersja kulebiaka, dzięki zastąpieniu ciasta drożdżowego gotowym francuskim. Kapustę z grzybami, można przygotować dużo wcześniej, a Zobacz więcej
SKŁADNIKI 1 opakowanie ciasta francuskiego 1/2 porcji kapusty wg przepisu TU 1 jajko Gotowy płat ciasta francuskiegorozłożyć na stolnicy. Na środek ciast wyłożyć farsz z kapusty. Brzegi ciasta Zobacz więcej
Składniki Ciasto francuskie 250 g kwaszonej kapusty Garść suszonych grzybów 2 cebule Olej Kilka włoskich orzechów Ser żółty 2 liście laurowe (najlepiej świeże) 2 ziela angielskie sól i pieprz 1 jajko Zobacz więcej
1 op ciast francuskiego 300 g mięsa mielonego 2 łyżki groszku z puszki 2 łyżki kukurydzy z puszki 2 łyżki natki pietruszki 1 mała cebula 3 łyżki bułki tartej 1 jajko sól pieprz pół łyżeczki tymianku Zobacz więcej
Propozycja na stół wigilijny, ale nie tylko. Składniki 400 g mrożonego ciasta francuskiego 500 g kiszonej kapusty 2 listki laurowe 2 goździki kilka ziaren ziela angielskiego skórka otarta z cytryny 60 Zobacz więcej
Dzisiaj zapraszam za zapiekankę w cieście francuskim, która swoim kształtem przypomina kulebiak chrupiące ciasto, soczyste wnętrze ... jeśli lubicie takie połączenia, warto wypróbować :) przepis Zobacz więcej
Kulebiaki z nadzieniem z kapusty z grzybami , w cieście francuskim to bardzo smaczne danie. Jeśli mamy nadzienie gotowe to nawet nie jest pracochłonny . Czas : 1 godzina 15 minut Składniki : 1 mrożone Zobacz więcej
Kulebiak - jak podają źródła internetowe to potrawa kuchni kresowej. Jest to zazwyczaj duży, pieczony pieróg z ciasta drożdżowego, francuskiego, nadziewany farszem z mięsa, ryby z dodatkiem jarzyn, Zobacz więcej
Ania00
Ania00 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pokochaj gotowanie
Kulebiak z łososiem

Kulebiak z łososiem 277

0
Składniki: - 1 op. ciasta francuskiego - 130dag pieczarek - 1 szklanka mleka - 500g filetów z łososia - 1 cebula - 1 woreczek ryżu - 1 jajko - 1/2 pęczka natki pietruszki - sól i pieprz - oliwa z Zobacz więcej
Wykonany dwukrotnie (że niby na próbę) przed świętami. Na stole wigilijnym również się pojawił... I zachwycił nie tylko mnie ale i całą rodzinę. Zgodnie stwierdziliśmy, że w przyszłym roku również się Zobacz więcej
oddzielić za pomocą łyżki od skóry. Rozdrobnić. Do dużej miski wrzucić podsmażone pieczarki, ugotowany ryż, posiekaną natkę pietruszki i rozdrobnioną rybę. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Zobacz więcej
Bardzo lubię wszelkiego rodzaju wypieki z ciasta francuskiego .Ten najlepiej robić jak już ma się gotowa duszoną kapustę czerwoną . Czas :1 godzina Składniki ; 1,5 szklanki duszonej czerwonej kapusty Zobacz więcej
KREWETKI ZAPIEKANE KRUPNIK KULEBIAK KURCZAK W KISZONEJ KAPUŚCIE KURCZAK W SOSIE MUSZTARDOWYM ŁAZANKI Z KAPUSTĄ (NAJLEPIEJ MŁODĄ) ŁOSOŚ TERIJAKI ŁOSOŚ Z PIECZARKAMI MIĘSKO 5 MINUTOWE, ALE 2 Zobacz więcej
Kulebiak Pascala z łososiem i kaszą gryczaną - kuchnia Lidla Bardzo lubię kuchnię Lidla, chociaż zawsze muszę w niej coś pozmieniać, tym razem wymieniłam ryż na kaszę gryczaną :) Składniki dla 4 osób: Zobacz więcej
Zawszę na święta robię pierogi z kapustą i grzybami! Tym razem postanowiłem zrobić kulebiak z kapustą i grzybami. Tak nowość dla mnie ale dostałem informacje z pewnego źródła, że naprawdę super Zobacz więcej
Kulebiak-to potrawa kuchni kresowej. Jest to duży pieróg nadziewany farszem z mięsa , lub farszem z ryb. Potrawa pochodzi z Ukrainy. Składniki: 500 g ciasta francuskiego 700 g filetów z mintaja 1 l Zobacz więcej
Jeszcze na dzisiaj, na wieczór sylwestrowy, kulebiak. To szybkie i efektowne kruche ciasto z nadzieniem. Kulebiak można zrobić w cieście drożdżowym albo francuskim, farsz może być z kapusty, grzybów, Zobacz więcej
« Cevapcici na patyczku - ... Przyszła pora na zupę z pora » (Już nie) kresowy kulebiak - (jeszcze nie) szkocki pasztecik :-) W ten wietrzny, letni ale jeszcze nie jesienny dzień, chciałam Wam Zobacz więcej
Mam dla Was kolejny przepis z warsztatów kuchni polskiej (relacja->klik!). Tym razem kulebiak, co prawda z ciasta francuskiego, a nie drożdżowego, lecz równie pyszny :). Powiem szczerze, że jadłam Zobacz więcej