Przepis na kulebiak z mięsnym farszem

aganiok68300
aganiok68300 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
polubicgotowanie.blogsspot.com
kulebiak

kulebiak 298

To danie można polecić z czystym sumieniem nawet na większe przyjęcia. W krajach południowych można powiedzieć - " to taka nasza polska pizza". Kulebiak można przygotować właściwie na każdym spodzie, Zobacz więcej
Po raz pierwszy dane mi było spróbować tradycyjnej kuchni kresowej. Kulebiak to bogato nadziewany drożdżowy pieróg. W oryginale robi się go z nadzeniem mięsnym/rybnym, a także z kaszą gryczaną czy Zobacz więcej
Jeszcze na dzisiaj, na wieczór sylwestrowy, kulebiak. To szybkie i efektowne kruche ciasto z nadzieniem. Kulebiak można zrobić w cieście drożdżowym albo francuskim, farsz może być z kapusty, grzybów, Zobacz więcej
Kiedyś, dawno dawno temu, miałam potencjalną teściową, która delikatnie ujmując nie pałała do mnie miłością. W prezencie od francy dostałam książkę kucharską (oczywiście była jeszcze z ceną 50% Zobacz więcej
Kasia_kardamonek
Kasia_kardamonek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kardamonek
Kulebiak...  święta cały rok

Kulebiak... święta cały rok 169

Jak uzyskać w domu namiastkę świąt bez nadmiaru pracy? Wystarczy przygotować kulebiak i podać go z kubkiem czerwonego barszczu/. Kulebiak z ciasta drożdżowego to danie kuchni podlaskiej. Nadzienie Zobacz więcej
zielono mi
zielono mi Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
zielono mi
Naleśniki z mięsnym farszem.

Naleśniki z mięsnym farszem. 3824

Bardzo smaczne, sycące naleśniki z mięsnym farszem. Podane z ulubionym sosem i sałatką idealnie pasują na danie obiadowe. Składniki na ciasto : - ok 1l wody najlepiej gazowanej - 0,5 kg mąki - 1 jajko Zobacz więcej
Kulebiak to specjał kuchni kresowej. Oryginalnie to potrawa rosyjska lub ukraińska (różne źródła różnie podają) - duży pieczony pieróg z ciasta drożdżowego, nadziany farszem z mięsa albo ryb, ryżu i Zobacz więcej
We środę mogliście obejrzeć trzeci odcinek Polskiego Turnieju Wypieków. Cóż, nie chciałem się do tego przyznawać wcześniej, ale nie popisałem się. O ile cupcakes po prostu nie lubię i nie robię, o Zobacz więcej
Po bardzo długim czasie nieobecności wracam. Bardzo się cieszę, że przez cały okres kiedy na blogu nic się nie działo oglądalność nie zmalała a wręcz ku mojemu ogromnemu zdziwieniu wzrosła. W samym Zobacz więcej
A-Lisia
A-Lisia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Z zielonej kuchni
Naleśniki z mięsnym farszem

Naleśniki z mięsnym farszem 3210

Kiedy zostaje mi jakieś mięso, na którym gotuję np. rosół, zawsze staram się je jakoś wykorzystać. Świetnym sposobem na jego wykorzystanie jest przygotowanie farszu mięsnego, który sprawdzi się nie Zobacz więcej
Dziś posłużę się daniem, które od początku do końca przygotowała moja córka. Przepis przyniosła ze szkoły, ponieważ uczy się w zawodzie poniekąd związanym z gastronomią i czasami podrzuca takie Zobacz więcej
Dziś chciałabym podzielić się z Wami przepisem na przepyszny kulebiak z ciasta francuskiego, który upiekła moja Mama. Udało mi się ukradkiem zrobić mu zdjęcie, chwilę przed tym jak został całkowicie Zobacz więcej
patusia
patusia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smak mojej kuchni
Kulebiak z kapustą i grzybami

Kulebiak z kapustą i grzybami 217

Zamiast pasztecików z kapustą i grzybami proponuję kulebiak. Kulebiak to pieczony pieróg z ciasta drożdżowego lubfrancuskiego znadzieniem mięsnym z dodatkiem jarzyn i ryżu pochodzący z kuchni Zobacz więcej
Kulebiak powstal z reszty ciasta drozdzowego (KLIK - przepis na ciasto) i farszu, ktore zostaly mi po pieczeniu pasztecikow. Paszteciki zostaly zamrozone po upieczeniu i kulebiak mial podzielic ich Zobacz więcej
acia1065
acia1065 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Człowiek jest tym, co zje...
Farsz mięsny

Farsz mięsny 1531

skip to main | skip to sidebar Farsz mięsny Z mięsa rosołowego można zrobić mnóstwo dobrych rzeczy. Mielimy je w maszynce, doprawiamy przyrumienioną cebulką, solą, pieprzem, ew, dajemy jajko. Farszem Zobacz więcej
porcelanowa
porcelanowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kresowa panienka
kulebiakowe wieńce

kulebiakowe wieńce 108

Kulebiak to drożdżowy pieróg nadziany farszem mięsnym, rybnym albo z dodatkiem warzyw. Danie wywodzi się z Kresów, ale jest też niezwykle popularne w województwie podlaskim. Moje Zobacz więcej
Kulebiak to tradycyjny duży, pieczony pieróg w kształcie szerokiego spłaszczonego walca wykonany z ciasta drożdżowego nadzianego farszem mięsnym lub warzywnym. My jak to my proponujemy nieco inny Zobacz więcej
Kulebiak jest potrawą regionalną. Jest popularny na terenach Podlasia. Do naszego kraju przywędrował z rejonów Ukrainy. Klasyczny jest z ciasta drożdżowego ale można też spotkać ciasto kruche czy Zobacz więcej
Święta coraz bliżej, a my zastanawiamy się, co przygotować na tyle dni. Czym zaskoczyć, co i jak podać. Specjalnie dziś mam dla Was propozycję na danie które możecie podać na wigilijny stół jeśli Zobacz więcej
FoodTrek
FoodTrek Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
FoodTrek
Kulebiak z mięsnym farszem

Kulebiak z mięsnym farszem 197

Kulebiak to danie, które przywędrowało do nas z Rosji i zostało gorąco przyjęte na Podlasiu i Lubelszyźnie. Stał się dumnym reprezentantem kuchni kresowej, gdzie tradycyjnie przygotowuje się go na Zobacz więcej