Przepis na kulebiak z pieczarkami i mięsem

Przepyszne danie. Kulebiak z łososiem, pieczarkami i ryżem z chrupiącego ciasta francuskiego. Do tego obowiązkowo prosty sos śmietanowy z natką pietruszki. Idealne danie na rodzinny obiad lub kolację. Zobacz więcej
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Cebulę pokroić w kostkę. Zeszklić na niewielkiej ilości oleju. Pieczarki pokroić w półplasterki. Dorzucić do cebuli. Przyprawić solą. Podsmażyć. Do garnka Zobacz więcej
plaszka
plaszka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
płaszkowo
Kulebiak z mięsem

Kulebiak z mięsem 690

Dzisiaj coś z kuchni kresowej, kulebiak - duży pieczony pieróg nadziewany mięsem. Rewelacyjne ciasto drożdżowe i równie pyszny farsz - to musi smakować. Na ciepło, na zimno... jak wolicie. Bardzo Zobacz więcej
Kulebiak to potrawa z kuchni kresowej, która nie jest mi zbyt bliska. Mój kulebiak jest w wersji bliższej wersji podlaskiej czyli z kapustą i pieczarkami. Farsz przygotowałam dnia poprzedniego, Zobacz więcej
Kulebiak | KulinarnyBlog.pl Strona główna Kontakt Współpraca Kulebiak Strona główna » Kolacje » Kulebiak 31 grudnia 2015 Składniki 1 ciasto francuskie 300 g pieczarek 250 g kapusty kiszonej 2 liście Zobacz więcej
Po bardzo długim czasie nieobecności wracam. Bardzo się cieszę, że przez cały okres kiedy na blogu nic się nie działo oglądalność nie zmalała a wręcz ku mojemu ogromnemu zdziwieniu wzrosła. W samym Zobacz więcej
Ten pochodzący z kresów specjał podawany na gorąco idealnie nadaje się jako dodatek do barszczu. Pokrojony w grube plastry może być też traktowany jako obiad. Wtedy wyśmienicie smakuje z sosem Zobacz więcej
pani Kanka
pani Kanka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
pani Kanka
Kulebiak

Kulebiak 410

Z uporem maniaka gotuję barszcz. Tej zimy mi się chyba nie znudzi. Piję kubek na śniadanie, piję kubek na obiad i na kolację, na przemian z czystym bulionem z dodatkiem pasty miso. Kuchenka Zobacz więcej
Przepis na kulebiaka, czyli nic innego jak drożdżową roladę z farszem z kapusty kiszonej i pieczarek. Danie będzie idealnie pasowało na Bożonarodzeniowy stół. Do farszu można dodać również suszone Zobacz więcej
Już na ostatnią chwilę, szybko przed wyjazdem podrzucam Wam pomysł na sylwestrową przekąskę, która nada się najlepiej do kubka barszczu. Nadzienie jest dowolne, najlepiej coś aromatycznego i sycącego. Zobacz więcej
Od dawna miałam ochotę na ten kresowy przysmak. Bardzo lubię połączenie delikatnego ciasta drożdżowego z wszelakimi nadzieniami, czy to wytrawnymi czy słodkimi. Kulebiak wyszedł rewelacyjny, Zobacz więcej
Dziś chciałabym podzielić się z Wami przepisem na przepyszny kulebiak z ciasta francuskiego, który upiekła moja Mama. Udało mi się ukradkiem zrobić mu zdjęcie, chwilę przed tym jak został całkowicie Zobacz więcej
smakikuchenne
smakikuchenne Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
O kuchni z uczuciem
Kulebiak z rybą

Kulebiak z rybą 129

Kulebiak-to potrawa kuchni kresowej. Jest to duży pieróg nadziewany farszem z mięsa , lub farszem z ryb. Potrawa pochodzi z Ukrainy. Składniki: 500 g ciasta francuskiego 700 g filetów z mintaja 1 l Zobacz więcej
Po raz pierwszy dane mi było spróbować tradycyjnej kuchni kresowej. Kulebiak to bogato nadziewany drożdżowy pieróg. W oryginale robi się go z nadzeniem mięsnym/rybnym, a także z kaszą gryczaną czy Zobacz więcej
Razowo-drożdżowy kulebiak z sosem pieczarkowym | Committobefit Committobefit Jedz zdrowiej, żyj lepiej! Obserwuj mnie na TwitterzeRSS Dom W skrócie o mnie i moim blogu Fit & Health « Cannelloni ze Zobacz więcej
Kulebiak z polędwiczką wieprzową, ryżem i sosem pieczarkowym Christmas yeast bread with pork tenderloin, rice and mushroom sauce, for English scroll down Kolejna propozycja na Święta, ale nie tylko. Zobacz więcej
maminek61
maminek61 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Maminek kulinarny
Kulebiak chlebowy

Kulebiak chlebowy 115

Nasz kulebiak to połączenie chlebowego ciasta z farszem z kapusty, mięsa i grzybów. Składniki farszu: -1 kg kapusty kiszonej -0,8 kg łopatki -0,5 kg pieczarek świeżych lub mrożonych -2 cebule -olej Zobacz więcej
Po prostu pyszne! Składniki 6 dużych pieczarek 25 dag mięsa mielonego 2 ząbki czosnku 1 mała cebula 1 jajko bułka tarta ketchup ser mozarella sól i pieprz Przygotowanie Pieczarki wydrążamy i czyścimy. Zobacz więcej
Kulebiak, to jedna z pierwszych potraw, jakie przygotowywałem w szkole. Dobrej jakości kapusta kiszona, cudowne suszone leśne grzyby, delikatne ciasto krucho-drożdżowe. Czy to nie brzmi pysznie? Zobacz więcej
Bakłażan faszerowany mięsem mielonym, pieczarkami, czarnymi oliwkami oraz gorgonzolą | Committobefit Committobefit Jedz zdrowiej, żyj lepiej! Obserwuj mnie na TwitterzeRSS Dom W skrócie o mnie i moim Zobacz więcej