Przepis na kulebiak z pieczarkami i mięsem

Po raz pierwszy dane mi było spróbować tradycyjnej kuchni kresowej. Kulebiak to bogato nadziewany drożdżowy pieróg. W oryginale robi się go z nadzeniem mięsnym/rybnym, a także z kaszą gryczaną czy Zobacz więcej
Składniki na formę o wymiarach 10 cm x 30 cm. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Przed pieczeniem mocno nagrzewamy piekarnik. Składniki na ciasto: 500 g mąki pszennej / tortowej 250 ml mleka 30 Zobacz więcej
Kulebiak z rybą i ryżem. Kulebiak to forma pieroga, który niekoniecznie musi być nadziany kapustą. Ja tym razem postawiłam na farsz z ryby, ryżu i pieczarek, oraz ciasto francuskie które tworzą Zobacz więcej
Przepis na kulebiaka, czyli nic innego jak drożdżową roladę z farszem z kapusty kiszonej i pieczarek. Danie będzie idealnie pasowało na Bożonarodzeniowy stół. Do farszu można dodać również suszone Zobacz więcej
Kulebiak to potrawa z kuchni kresowej, która nie jest mi zbyt bliska. Mój kulebiak jest w wersji bliższej wersji podlaskiej czyli z kapustą i pieczarkami. Farsz przygotowałam dnia poprzedniego, Zobacz więcej
Po bardzo długim czasie nieobecności wracam. Bardzo się cieszę, że przez cały okres kiedy na blogu nic się nie działo oglądalność nie zmalała a wręcz ku mojemu ogromnemu zdziwieniu wzrosła. W samym Zobacz więcej
Kulebiak | KulinarnyBlog.pl Strona główna Kontakt Współpraca Kulebiak Strona główna » Kolacje » Kulebiak 31 grudnia 2015 Składniki 1 ciasto francuskie 300 g pieczarek 250 g kapusty kiszonej 2 liście Zobacz więcej
Składniki na formę o wymiarach 10 cm x 30 cm. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Przed pieczeniem mocno nagrzewamy piekarnik. Składniki na ciasto: 500 g mąki pszennej / tortowej 250 ml mleka 30 Zobacz więcej
Od dawna miałam ochotę na ten kresowy przysmak. Bardzo lubię połączenie delikatnego ciasta drożdżowego z wszelakimi nadzieniami, czy to wytrawnymi czy słodkimi. Kulebiak wyszedł rewelacyjny, Zobacz więcej
pani Kanka
pani Kanka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
pani Kanka
Kulebiak

Kulebiak 437

Z uporem maniaka gotuję barszcz. Tej zimy mi się chyba nie znudzi. Piję kubek na śniadanie, piję kubek na obiad i na kolację, na przemian z czystym bulionem z dodatkiem pasty miso. Kuchenka Zobacz więcej
Dziś chciałabym podzielić się z Wami przepisem na przepyszny kulebiak z ciasta francuskiego, który upiekła moja Mama. Udało mi się ukradkiem zrobić mu zdjęcie, chwilę przed tym jak został całkowicie Zobacz więcej
smakikuchenne
smakikuchenne Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
O kuchni z uczuciem
Kulebiak z rybą

Kulebiak z rybą 150

Kulebiak-to potrawa kuchni kresowej. Jest to duży pieróg nadziewany farszem z mięsa , lub farszem z ryb. Potrawa pochodzi z Ukrainy. Składniki: 500 g ciasta francuskiego 700 g filetów z mintaja 1 l Zobacz więcej
Razowo-drożdżowy kulebiak z sosem pieczarkowym | Committobefit Committobefit Jedz zdrowiej, żyj lepiej! Obserwuj mnie na TwitterzeRSS Dom W skrócie o mnie i moim blogu Fit & Health « Cannelloni ze Zobacz więcej
Taki kulebiak z kapustą i grzybami to świetny świąteczny dodatek do barszczu, choć smakują równie dobrze bez niego i nie tylko w Boże Narodzenie. W same święta, a także jesienią, pieczarki zastępuję Zobacz więcej
plaszka
plaszka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
płaszkowo
Kulebiak z mięsem

Kulebiak z mięsem 756

Dzisiaj coś z kuchni kresowej, kulebiak - duży pieczony pieróg nadziewany mięsem. Rewelacyjne ciasto drożdżowe i równie pyszny farsz - to musi smakować. Na ciepło, na zimno... jak wolicie. Bardzo Zobacz więcej
Już na ostatnią chwilę, szybko przed wyjazdem podrzucam Wam pomysł na sylwestrową przekąskę, która nada się najlepiej do kubka barszczu. Nadzienie jest dowolne, najlepiej coś aromatycznego i sycącego. Zobacz więcej
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Cebulę pokroić w kostkę. Zeszklić na niewielkiej ilości oleju. Pieczarki pokroić w półplasterki. Dorzucić do cebuli. Przyprawić solą. Podsmażyć. Do garnka Zobacz więcej
To mój pierwszy kulebiak z kapustą kiszoną i pieczarkami. Szczerze muszę przyznać, że bardzo mi smakuje. Kulebiak może być świetnym zamiennikiem tradycyjnych pasztecików i równie świetnie smakuje na Zobacz więcej
Ten pochodzący z kresów specjał podawany na gorąco idealnie nadaje się jako dodatek do barszczu. Pokrojony w grube plastry może być też traktowany jako obiad. Wtedy wyśmienicie smakuje z sosem Zobacz więcej
Przepyszne danie. Kulebiak z łososiem, pieczarkami i ryżem z chrupiącego ciasta francuskiego. Do tego obowiązkowo prosty sos śmietanowy z natką pietruszki. Idealne danie na rodzinny obiad lub kolację. Zobacz więcej