kulebiak z ryba

miejscach płytko naciąć ciasto, posmarować wierzch jajkiem i odstawić na 30 min. Piec w temp.190 stop.35 min-40 min. Zimny kulebiak możemy zamrozić, wyjąć w ranek wigilijny i przed, czy też w trakcie Zobacz więcej
Kulebiak z nadzieniem rybnym, które smakiem przypomina paprykarz (to chyba zasługa estragonu). Jest to na pewno świetna propozycja na nadchodzące Święta. Kulebiak Drożdżowy Nadziewany Rybą Składniki Zobacz więcej
Kulebiak-to potrawa kuchni kresowej. Jest to duży pieróg nadziewany farszem z mięsa , lub farszem z ryb. Potrawa pochodzi z Ukrainy. Składniki: 500 g ciasta francuskiego 700 g filetów z mintaja 1 l Zobacz więcej
DwieChochelki
DwieChochelki Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dwie Chochelki
Kulebiak z rybą

Kulebiak z rybą 237

1
Wśród Waszych próśb na świąteczne potrawy pojawił się kulebiak, a że uwielbiam krucho-drożdżowe ciasto i robię je całkiem często, więc skorzystałam z przepisu Macieja Kuronia na kulebiak z rybą Zobacz więcej
BabaLuca
BabaLuca Obserwuj blogaObserwujesz bloga
z kotła BabaLucy
kulebiak z rybą

kulebiak z rybą 147

0
2 dkg drożdży świeżych 10 dkg masła pół łyżeczki cukru, sól nadzienie: 50-60 dkg mięsa białej ryby - u mnie miruna pół szklanki suchego ryżu 1 duża cebula 20 dkg pieczarek 1 ugotowane jajko zielona Zobacz więcej
kapustę a na niej płat ryby. Przykryć drugim płatem .Zasklepić brzegi . Z trzeciego kawałka ciasta zrobić dekoracje. Można oczywiście robić dowolne dekoracje ( gwiazdki, kwiatki, choinki ). Rozgrzać Zobacz więcej
Pierwsza propozycja Świąteczna : Kulebiak z ciasta krucho drożdżowego z pysznym farszem trio: ryż, suszone grzyby i mój ulubiony karp (jeśli ktoś nie lubi karpia może go zastąpić dowolną rybą). Powiem Zobacz więcej
bagatelka
bagatelka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pychotka
Kulebiak z rybą

Kulebiak z rybą 39

0
łyżka mleka sezam lub mak sól, pieprz, gałka muszkatołowa Rybę skrapiamy sokiem z cytryny i odstawiamy do lodówki. Marchewkę ścieramy na grubych oczkach. Cebulę i czosnek kroimy w kosteczkę, a liście Zobacz więcej
Składniki: *na ciasto - 1 i 3/4 szklanki mąki pszennej - 1/2 szklanki mleka - 3 dag świeżych drożdży - 5 dag masła -1 jajko - szczypta soli *na farsz - 45 dag filetów z ryby - 3 jajka - 1 cebula - 2 Zobacz więcej
Okazuje się, że moja osoba nie dysponuje dostateczną ilością czasu, aby wyrobić się należycie ze wszystkimi przepisami, dlatego też zamieniam formę z pisanej na skany. A i to nie daje gwarancji, że Zobacz więcej
luna19
luna19 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie jest łatwe
Wigilia 2013

Wigilia 2013 394

2
specjały :) W tym roku potrawy; Barszczyk z uszkami Kapusta z grzybami Ziemniaki z olejem ciemnym Karp smażony Dorsz w galarecie Pielmienie z kapustą i grzybami Śledzie pod pierzyką Śledzie w Zobacz więcej
Ale jak to - ryba i kiszona kapusta?! Na początku byłam sceptycznie nastawiona do tego połączenia. Jednak szybko okazało się, że taka kombinacja może być naprawdę smaczna! Skąd pomysł? Miałam okazję Zobacz więcej
Kulebiak - jak podają źródła internetowe to potrawa kuchni kresowej. Jest to zazwyczaj duży, pieczony pieróg z ciasta drożdżowego, francuskiego, nadziewany farszem z mięsa, ryby z dodatkiem jarzyn, Zobacz więcej
jeszcze kilka innych. U mnie naWigilięobowiązkowo podaję się: Dwanaście potraw wigilijnych Barszcze czerwony czysty z uszkami albo zupa migdałowauszka z makiem lub zupa grzybowa Pierogi z kapusta i Zobacz więcej
widelcem. Nałożyć farsz pozostawiając 1 - 1,5 cm wolnego miejsca od brzegów. Żołtko rozmieszać. Brzegi ciasta posmarować żółtkiem. Nałożyć drugi płat ciasta. Skleić dokładnie brzegi dociskając Zobacz więcej
Sałatka ze szparagami i serem feta Duńska sałatka z kurczaka i szparagów Zupa ze szparagami i kurczakiem Zupa z białych szparagów z pulpecikami Zupa włoska ze szparagami i świeżymi pomidorami Zobacz więcej
Dania mączne – takie jak pierogi, kulebiaki czy bliny – są nieodłącznym elementem kuchni rosyjskiej. Dawniej bliny były daniem przygotowywanym przez ludzi ubogich ze względu na dostępność składników Zobacz więcej
wedith1
wedith1 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
coolinarny
Świąteczne Menu

Świąteczne Menu 246

1
... Unoszący się zapach piernika, wypieków, jedzenia to coś co pamiętamy przez cały rok!Czas na przygotowanie Świątecznego menu:) Oddziś będą tu dodawane regularnie przepisy, które w całosci stworzą Zobacz więcej
KREWETKI ZAPIEKANE KRUPNIK KULEBIAK KURCZAK W KISZONEJ KAPUŚCIE KURCZAK W SOSIE MUSZTARDOWYM ŁAZANKI Z KAPUSTĄ (NAJLEPIEJ MŁODĄ) ŁOSOŚ TERIJAKI ŁOSOŚ Z PIECZARKAMI MIĘSKO 5 MINUTOWE, ALE 2 Zobacz więcej
Beata
Beata Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Magazyn Kuchenny
przepisy świąteczne

przepisy świąteczne 264

0
sałatka z pieczonych buraków zupy i dodatki do zup: barszcz czysty z octem malinowym barszcz na zakwasie – przepis wkrótce paszteciki z kapustą i grzybami uszka z grzybami zakwas na barszcz Zobacz więcej