kulebiak z serem

Koper
Koper Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W koperkowej kuchni
Dania wegetariańskie

Dania wegetariańskie 1275

1
Po przepis kliknij w zdjęcie Cukinia faszerowana kaszą jaglaną Wegetariańskie leczo Omdlały Imam na parze Pasztet z soczewicy Omdlały Imam Kwadraty ze szpinakiem Zapiekana feta Falafel Brokuły w Zobacz więcej
Pieczarki pokroić w kostkę, dusić z posiekaną cebulką na oleju i odparować. Dodać dowolne przyprawy. Ostudzić. Ser pokroić w kosteczkę, dodać do pieczarek, można też paprykę. Nakładać jako farsz, Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Moja wigilia 2013

Moja wigilia 2013 413

0
Dziś podzielę się z Wami co było na naszym stole w wigilijny wieczór. Może komuś przydadzą się przepisy albo potrawy na za ...rok. Smacznego. 1. Barszcz czerwony z mini pierożkami 2. Kapusta z Zobacz więcej
Sałatka ze szparagami i serem feta Duńska sałatka z kurczaka i szparagów Zupa ze szparagami i kurczakiem Zupa z białych szparagów z pulpecikami Zupa włoska ze szparagami i świeżymi pomidorami Zobacz więcej
Zainspirowana smakami dzieciństwa i kulebiakami babci z kapustą i grzybami rozpoczęłam własna podróż smakową. Kulebiaki wyszły więcej niż dobre. Najważniejsze, ż epo raz kolejny wyszło mi ciasto Zobacz więcej
Zainspirowana smakami dzieciństwa i kulebiakami babci z kapustą i grzybami rozpoczęłam własna podróż smakową. Kulebiaki wyszły więcej niż dobre. Najważniejsze, ż epo raz kolejny wyszło mi ciasto Zobacz więcej
smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakujmy.pl
Kuchnia kresowa

Kuchnia kresowa 415

0
Kolejna książka Adrzeja Fiedoruka (po recenzji Kuchni lwowskiej) to Kuchnia kresowa wydana przez Wydawnictwo Zysk i S-ka. Książka ta jest zbiorem kulinarnych anegdot i przepisów na najpopularniejsze Zobacz więcej
smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakujmy.pl
Kuchnia kresowa

Kuchnia kresowa 288

0
Kolejna książka Adrzeja Fiedoruka (po recenzji Kuchni lwowskiej) to Kuchnia kresowa wydana przez Wydawnictwo Zysk i S-ka. Książka ta jest zbiorem kulinarnych anegdot i przepisów na najpopularniejsze Zobacz więcej
Kulebiak to danie niewątpliwie słowiańskie, z nadzieniem mięsnym lub z kapusty. Dziś lekka wersja kulebiaka w cienkim chrupiącym, cieście drożdżowym z bardzo prostym nadzieniem ze szpinaku, sera feta Zobacz więcej
Rolada trójkolorowa nadziewana serkiem kremowym i łososiem. Trzy kolory rolady, to jej trzy smaki. Żółty jest zwykły, to smak słonego biszkoptu, zielony - szpinak i bazylia, a kolor pomarańczowy, to Zobacz więcej
- czosnkowy i ziołowy. Podstawą jest ser feta, który mieszam z jogurtem naturalnym. Do czosnkowego dodaję tylko białe ząbki, a do ziołowego tylko zielone listki (mięta, szczypiorek i bazylia). Zobacz więcej
Galette mogłabym jeść codziennie! Ta rustykalna i prosta tarta daje duże pole do popisu i jest łatwa do przygotowania. Ciasto, które tym razem proponuję, robi się jak zwykle w mig, a jeśli składniki Zobacz więcej
zielonej papryki - ok. 20 kcal * garść bazylii lub mięty Przekąska (jemy ok. godziny 14-15): ok. 70 kcal * jedno średnie jabłko - ok. 70 kcal Obiadokolacja (jemy do godziny 19-tej): ok. 600 kcal * Zobacz więcej
Kupiłam ostatnio na targu piękne wiązki szpinaku. Wtedy jeszcze nie wiedziałam co z niego zrobię. Wiedziałam natomiast, że mam straszną ochotę na szpinak... Po powrocie do domu padło na kulebiaka, ale Zobacz więcej
Myslalam ostatnio, co mozna by podac podczas swiatdo czerwonego barszczu. Jadalam juz pierozki, uszka, paszteciki, kulebiaki, ale moze bycos innego? Myslalam, myslalam i wymyslilam :) Oczywiscie to Zobacz więcej
(!) Sprawdzone - polecam! Serniczki z kaszy gryczanej z imbirem Kulebiak z łososiem ( u mnie już wkrótce tradycyjny kulebiak! ) ...oprócz powyższych 92 inne niesamowite przepisy! Z moich obserwacji Zobacz więcej
Witacie :) Dzisiaj coś z kuchni rosyjskiej. Jeszcze nic takiego Wam nie proponowaliśmy. To naprawdę ciekawa kuchnia i można czerpać z niej wiele fajnych pomysłów. Postaramy się pokazać Wam więcej Zobacz więcej
qualietta
qualietta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Skarbnica smaków
Calzone

Calzone 105

0
Calzone - bliski kuzyn słynnej włoskiej pizzy i można rzec daleki krewny naszego kulebiaka. Jednym słowem - drożdżowy pieróg z nadzieniem. Od dawna miałam ochotę go przygotować, ale jakoś tak zawsze Zobacz więcej
czyli czym by nie nafaszerować będzie super! No i pieróg w wersji maksi powstał, kulebiak, calzone no zwał jak zwał. A wszystko przez to, że od dawien dawna w naszym domu panuje przekonanie, że z Zobacz więcej