kulinarna fuzja

{{headerMessage}}
Niekiedy nasze kolorowe marzenia zmieniają się z dnia na dzień. Czasem o nich zapominamy. Zapomniane i schowane w kąt czekają w ukryciu na swoje spełnienie. Kiedyś przed kamerą pokazywałam jak robić Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Avocado with egg. Przepis na tak podane jajka, znalazłem na blogu Kulinarna fuzja [TUTAJ]. Od razu wiedziałem, że jest to pomysł, który wykorzystam podając na śniadanie wielkanocne. Mam taką zasadę, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Świętowanie Dnia Kobiet w tym roku zaczęłam wyjątkowo wcześnie. Z przyjaciółkami wzięłam udział w pokazie kuchni tajskiej w Restauracji Cafe Oranżeria w Hotelu Kossak. Pokaz kulinarny poprowadził Szef Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Fuzja smaków różnych kuchni pozwala rozwinąć skrzydła kulinarnego podniebienia. Jeśli więc gotujesz by zrobić wrażenie, a pewnie właśnie po to gotujesz, to serwuj dania, które zaskakują:) Składniki: Zobacz więcej
watch yo plate
watch yo plate Obserwuj blogaObserwujesz bloga
watch-yo-plate
mamałyga nie ostryga

mamałyga nie ostryga 163

0
{{headerMessage}}
It's official! Z minionym tygodniem, czyli już ponad rok od momentu rozpoczęcia weganizowania, niecały rok odrozpoczęciablogowania i miesiąc po przekroczeniu magicznych 30% mocy... WATCH YO PLATE z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
To danie jest popisowym daniem mojego męża. Kiedy zaserwował mi je pierwszy raz jadłam z dużą dozą zaufania do jego talentu kulinarnego. Nigdy wcześniej nie jadłam choćby grzybów mun czy pędów Zobacz więcej
{{headerMessage}}
w jednej z recenzji książki). Wręcz przeciwnie, rzeczy, wydawałoby się najbardziej oczywiste, często takimi wcale nie są. Autorka zbierała przepisy kulinarne w Polsce, po czym testowane one były Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Muszę przyznać, że te ciasteczka owsiano-kokosowe Anzac (znalezione na blogu Kulinarna Fuzja) zrobiłam, bo naszła mnie ogromna ochota na coś słodkiego a nie miałam za bardzo czasu na pieczenie. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Chrupiący łosoś Gordona Ramsaya – oryginalna nazwa, to Gordon Ramsay’s Crispy Salmon. Tym razem jest, to poniekąd dodatek, gdyż szukałam inspiracji do podania Yorkshire pudding. Ponieważ ryby znajdują Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Stroganoff prezentowałam już kilka razy. Dzisiaj wybrałam wersję z leśnymi grzybami, a mianowicie pieczarkami. Kupując te pieczarki zastanawiałam się, gdzie o tej porze one rosną. Jakoś nie mogłam Zobacz więcej
zjesc-powiesc
zjesc-powiesc Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zjeść Powieść
Zmiany!

Zmiany! 38

0
{{headerMessage}}
usłudze TwitterUdostępnij w usłudze Facebook Brak komentarzy: Prześlij komentarz Subskrybuj:Komentarze do posta (Atom) Starszy post . O nas Zjeść Powieść to blog powstały z połączenia pasji trójki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kocham pesto w rozmaitych kombinacjach składnikowych, jak również zdrowe i pożywne pasty z awokado. Dzisiaj postanowiłam połączyć ulubione przeze mnie składniki i tak powstał niezwykle zgrany duet Zobacz więcej
{{headerMessage}}
zaczęłyśmy świętowanie już 5 marca biorąc udział w pokazie kuchni tajskiej w Restauracji Cafe Oranżeria w Hotelu Kossak. Pokaz kulinarny poprowadził Szef Kuchni Robert Joachimiak-Szpinda. Fuzja Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z tym organizuję konkurs, w którym rozdam 3 egzemplarze tych właśnie lektur. Reguły są takie : 1. Podaj przepis na swoje ulubione wakacyjne danie (może to być danie główne, deser, przystawka lub Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ten makaron to jeden z moich makaronowych ulubieńców. Nauczyłam się go przygotowywać po wizycie w jednej z włoskich restauracji. Chociać pasty są w menu tego typu knajp standardem, tą wersję widuję w Zobacz więcej
Sokolio
Sokolio Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Łakomy Kąsek
Pappardelle z kurkami

Pappardelle z kurkami 166

0
{{headerMessage}}
). Przedstawiana poniżej kreacja kulinarna powstała z fuzji kilku przepisów. Zainspirowała mnie przede wszystkim Kwestia Smaku, która publikuje całkiem sporo makaronowo-grzybowych przepisów. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Na Jamajce podobno jadają dokładnie taki chlebek. Tak przynajmniej twierdzi Robert Makłowicz w swojej książce "Fuzja Smaków". Przepis ten wpadł mi w ręce kiedy szukałam pomysłów na Śniadanie Zobacz więcej
helawkuchni
helawkuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
helawkuchni
Czas

Czas 32

0
{{headerMessage}}
Meyers: making life delicious Anyżkowo Apetyczny, aromatyczny, kulinarny - BLOG! Cannelle et Vanille Co we wnetrzach piszczy Cynamon i oliwka, czyli garść myśli i przepisów Filozofia Smaku Fuzja Zobacz więcej