kulinarna fuzja

Niekiedy nasze kolorowe marzenia zmieniają się z dnia na dzień. Czasem o nich zapominamy. Zapomniane i schowane w kąt czekają w ukryciu na swoje spełnienie. Kiedyś przed kamerą pokazywałam jak robić Zobacz więcej
Avocado with egg. Przepis na tak podane jajka, znalazłem na blogu Kulinarna fuzja [TUTAJ]. Od razu wiedziałem, że jest to pomysł, który wykorzystam podając na śniadanie wielkanocne. Mam taką zasadę, Zobacz więcej
Świętowanie Dnia Kobiet w tym roku zaczęłam wyjątkowo wcześnie. Z przyjaciółkami wzięłam udział w pokazie kuchni tajskiej w Restauracji Cafe Oranżeria w Hotelu Kossak. Pokaz kulinarny poprowadził Szef Zobacz więcej
Fuzja smaków różnych kuchni pozwala rozwinąć skrzydła kulinarnego podniebienia. Jeśli więc gotujesz by zrobić wrażenie, a pewnie właśnie po to gotujesz, to serwuj dania, które zaskakują:) Składniki: Zobacz więcej
It's official! Z minionym tygodniem, czyli już ponad rok od momentu rozpoczęcia weganizowania, niecały rok odrozpoczęciablogowania i miesiąc po przekroczeniu magicznych 30% mocy... WATCH YO PLATE z Zobacz więcej
To danie jest popisowym daniem mojego męża. Kiedy zaserwował mi je pierwszy raz jadłam z dużą dozą zaufania do jego talentu kulinarnego. Nigdy wcześniej nie jadłam choćby grzybów mun czy pędów Zobacz więcej
w jednej z recenzji książki). Wręcz przeciwnie, rzeczy, wydawałoby się najbardziej oczywiste, często takimi wcale nie są. Autorka zbierała przepisy kulinarne w Polsce, po czym testowane one były Zobacz więcej
Muszę przyznać, że te ciasteczka owsiano-kokosowe Anzac (znalezione na blogu Kulinarna Fuzja) zrobiłam, bo naszła mnie ogromna ochota na coś słodkiego a nie miałam za bardzo czasu na pieczenie. Zobacz więcej
Chrupiący łosoś Gordona Ramsaya – oryginalna nazwa, to Gordon Ramsay’s Crispy Salmon. Tym razem jest, to poniekąd dodatek, gdyż szukałam inspiracji do podania Yorkshire pudding. Ponieważ ryby znajdują Zobacz więcej
Stroganoff prezentowałam już kilka razy. Dzisiaj wybrałam wersję z leśnymi grzybami, a mianowicie pieczarkami. Kupując te pieczarki zastanawiałam się, gdzie o tej porze one rosną. Jakoś nie mogłam Zobacz więcej
zjesc-powiesc
zjesc-powiesc Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zjeść Powieść
Zmiany!

Zmiany! 34

0
usłudze TwitterUdostępnij w usłudze Facebook Brak komentarzy: Prześlij komentarz Subskrybuj:Komentarze do posta (Atom) Starszy post . O nas Zjeść Powieść to blog powstały z połączenia pasji trójki Zobacz więcej
Kocham pesto w rozmaitych kombinacjach składnikowych, jak również zdrowe i pożywne pasty z awokado. Dzisiaj postanowiłam połączyć ulubione przeze mnie składniki i tak powstał niezwykle zgrany duet Zobacz więcej
zaczęłyśmy świętowanie już 5 marca biorąc udział w pokazie kuchni tajskiej w Restauracji Cafe Oranżeria w Hotelu Kossak. Pokaz kulinarny poprowadził Szef Kuchni Robert Joachimiak-Szpinda. Fuzja Zobacz więcej
Na blogach kulinarnych często można spotkać różne akcje łączące blogerów. Dzisiaj dostałam nominację do Liebster Award od szafranowyraj.blogspot.com. Nominacja ta jest przyznawana przez innego blogera Zobacz więcej
z tym organizuję konkurs, w którym rozdam 3 egzemplarze tych właśnie lektur. Reguły są takie : 1. Podaj przepis na swoje ulubione wakacyjne danie (może to być danie główne, deser, przystawka lub Zobacz więcej
Ten makaron to jeden z moich makaronowych ulubieńców. Nauczyłam się go przygotowywać po wizycie w jednej z włoskich restauracji. Chociać pasty są w menu tego typu knajp standardem, tą wersję widuję w Zobacz więcej
Sokolio
Sokolio Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Łakomy Kąsek
Pappardelle z kurkami

Pappardelle z kurkami 163

0
). Przedstawiana poniżej kreacja kulinarna powstała z fuzji kilku przepisów. Zainspirowała mnie przede wszystkim Kwestia Smaku, która publikuje całkiem sporo makaronowo-grzybowych przepisów. Zobacz więcej
kulinarne, a sedno jest jedno. :) A i tak znajdą się osobniki, które z chęcią podniosły by larum na to moje "uzewnętrzniactwo". Dzisiaj danie na jesienne smuty. Na rozgrzanie chłodnych rejonów Zobacz więcej
Na Jamajce podobno jadają dokładnie taki chlebek. Tak przynajmniej twierdzi Robert Makłowicz w swojej książce "Fuzja Smaków". Przepis ten wpadł mi w ręce kiedy szukałam pomysłów na Śniadanie Zobacz więcej