kulinarne szaleństwa margarytki

… to będzie naprawdę pachnąca jesień w mojej kuchni Zestaw rewelacyjnych, nowych, aromatycznych ziół i przypraw Kotany za „Patisony faszerowane duszoną kapustą z boczkiem, w sosie grzybowym” w Zobacz więcej
międzyczasie posiekać cebulkę i opłukany koperek. Dodać do kapusty. Wymieszać czystą dłonią. 3. Do surówki dodać cukier, odrobinę pieprzu, sok z cytryny i olej i ponownie wymieszać. 4. Podawać wedle Zobacz więcej
Moje pierwsze w życiu zrobione crumble czyli inaczej zwane owoce pod kruszonką. Ale ten deser jest dobry:), i robi się go bardzo szybko. Przepis ten znalazłam na bloguKulinarne Szaleństwa Margarytki. Zobacz więcej
do pieczenia i piec do miękkości w 200 st. C. 2. Cebulkę drobno posiekać, zeszklić na maśle - powinna pozostać jasna. 3. Na patelnię dorzucić suchy ryż, chwilę smażyć, aby ziarenka zrobiły się Zobacz więcej
annaz
annaz Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia domowa Ani
Pierogi z mięsem

Pierogi z mięsem 965

0
osolonym wrzątku przez ok. 6-10 minut od momentu zawrzenia wody (wszystko zależy od wielkości pierogów - najlepiej wyciągnąć jednego pieroga podczas gotowania i sprawdzić, czy farsz mięsny się Zobacz więcej
mieszamy. 3. Foremki wyłożone papilotkami napełniamy ciastem do 2/3 wysokości formy i pieczemy przez 25-30 minut w 180 st. C. 4. Po upieczeniu studzimy, posypujemy cukrem pudrem. Smacznego :) Źródło: Zobacz więcej
wkładamy zioła. Słoiki napełniamy ogórkami, nie za ciasno. 3. Składniki zalewy gotujemy, zalewamy słoiki, zakręcamy i pasteryzujemy 15-20 minut. Smacznego!!! Źródło: Kulinarne szaleństwa Margarytki Zobacz więcej
Świetny i szybki pomysł na coś słodkiego i orzeźwiającego :) listki mięty w gorzkiej czekoladzie. Na zdjęciu czekolada jest matowa, ale jest sposób żeby ładnie błyszczała. Radę co zrobić by tak się Zobacz więcej
są ROGALE MARCIŃSKIE. Za sprawką Joanny z Kulinarne szaleństwa Margarytki. Asia jest sprawcą tego, że mój 11 listopada był bardzo smaczny i wyjątkowy. A to dlatego, że po raz trzeci zorganizowała Zobacz więcej
podsypanej mąką, przykrywamy ściereczką i ponownie odstawiamy do wyrośnięcia. Po wyrośnięciu tępą stroną noża robimy przedziałek. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do 200 stopni bez termoobiegu i Zobacz więcej
papierem do pieczenia, spojeniem do dołu. Przykryć ściereczką i odstawić na 20 minut. 3. Bułki podzielić na pól, dociskając do samego końca patyczek do szaszłyków lub tępą stronę noża. Piec przez Zobacz więcej
, aż do uzyskania jednolitej masy. Na pierwszy placek ułożć dżem wiśniowy, na niego budyń i przykryć drugim plackiem z orzechami. Ciasto najlpiej smakuje na drugi dzień. Przepis pochodzi z Kulinarnych Zobacz więcej
moje pasje
moje pasje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
moje pasje
Pierogi ruskie z miętą

Pierogi ruskie z miętą 205

0
Uwielbiam ruskie pierogi. Przepis na nie pojawił się już tutaj, ale dzisiejsza propozycja wzbogacona jest dodatkowo o miętę. Przepis na farsz wypatrzyłam na blogu "Kulinarne Szaleństwa Margarytki" a Zobacz więcej
Przepis podstawowy na mufinny znalazłam na bloguKulinarne szaleństwa Margarytkii postanowiłam z niego skorzystać. Ich przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę, mokre składniki miesza sie z suchymi i Zobacz więcej
ilka
ilka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
In my coffee kitchen
Sałatka szwedzka

Sałatka szwedzka 124

1
angielskiego 2 ziarna pieprzu 1/2 łyżeczki gorczycy 2-3 plasterki surowej marchewki Ogórki ze skórą pokroić w niezbyt cienkie plasterki. Z 9 szklanek wody i 1/2 szklanki soli zrobić roztwór. Zalać Zobacz więcej
będą po miesiącu (informacja z bloga Margarytki). Oczywiście u mnie pierwszy słoik był otwarty w tydzień po zrobieniu :). Przepis pochodzi ze strony Kulinarne Szaleństwa Margarytki. Składniki: 1,5 Zobacz więcej
nie rozsypywała. 4. Z mięsa uformować dowolnej wielkości kotleciki, smażyć na dobrze rozgrzanym oleju z obu stron. Na patelnię dodać kilka łyżek zimnej wody i dusić kotlety pod przykryciem ok 10 Zobacz więcej
, pokroić w plastry. Układać we wcześniej przygotowanych słoikach. Zalewa: wodę zagotować z cukrem oraz przyprawami. Dodać ocet i gotować pod przykryciem przez 5 minut. Zalewę przelać przez sito( Zobacz więcej
Dawno nie pojawiały się na blogu sałatki... takie klasyczne typowo imprezowe. Postanowiłam to nadrobić i dziś zapraszam Was na pyszną sałatkę z ananasem, szynką i groszkiem. Przepis na nią znalazłam Zobacz więcej
Tak pesto smakuje jak je Joanna zgotuje! Dzisiaj razem z Joanną autorką bloga Kulinarne Szaleństwa Margarytki przygotowałyśmy wspólnie (oczywiście wirtualnie) spaghetti z pesto. Joasia zrobiła pesto Zobacz więcej