kulki mięsne z pieczarkami

Mięsna przekąska idealna zarówno na świąteczny stół jak i na ten zbliżający się wielkimi krokami sylwestrowy. Małe pieczarki obtoczone w mielonym mięsie i podane nadziane na wykałaczkę z pewnością Zobacz więcej
Wspaniałe, pyszne kuleczki mięsne z całą pieczarką. Ich przygotowanie wcale nie jest trudne, a smak i efekt świetny. Kuleczki smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Doskonałym dodatkiem do nich Zobacz więcej
Małe kotleciki mielone z marynowanymi pieczarkami w środku :-) Smaczny i nieskomplikowany pomysł na zimne przekąski na stół. Składniki: 50 dag mielonego mięsa 1 jajko 1 duża cebula 3-4 łyżki bułki Zobacz więcej
kulki i wrzucamy do gotującej się wody i gotujemy do miękkości 4. Gotujemy kaszę. 5. Pokrojone pieczarki dusimy z cebulką, zalewamy wodą i gotujemy sos. Można go zagęścić mąką (polecam tą z tapioki) Zobacz więcej
Przytłoczony i ogłupiony reklamami postanowiłem sam zrobić na obiad kulki mięsne z nadzieniem:) Wyszły super:) jestem dumny! Do przygotowania około 25-30 kulek potrzebujesz: - 800g mielonego mięsa Zobacz więcej
Idealna zupa na jesień. Nie dość że świetnie rozgrzewa to jeszcze jest z grzybami i pysznymi mięsnymi kuleczkami. Polecam! Składniki : * włoszczyzna * 300g mielonej wołowiny * sól, pieprz, liść Zobacz więcej
Szaszłyki z mięsnymi kulkami Moim zdaniem idealne na wieczór z Ligą Mistrzów :D Ze względu na niesprzyjającą pogodę, szaszłyki można z powodzeniem przygotować w piekarniku z opcją grill. Świetnie będą Zobacz więcej
i obsmażyć na rumiano z obu stron na oleju.Cebulki obrać i pokroić w plasterki. Pieczarki obrać i przekroić na cztery części. Paprykę pokroić w kostkę. Na patyczki od szaszłyków nabijać na przemian Zobacz więcej
Prosta przekąska z dużych pieczarek. Kapelusze nadziane mięsnym farszem i zapieczone pod kołderką z żółtego sera. składniki: 10 dużych pieczarek 300 g mięsa mielonego 1 cebula sól z pieprzem Kamis ser Zobacz więcej
ewasylwia
ewasylwia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ewusiowe smaki
Pulpety z pieczarkami

Pulpety z pieczarkami 980

0
przyprawy. Z mięsnej masy formować kulki, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na oliwie. Pieczarki i cebulę pokroić. W rondlu podsmażyć cebulę i pieczarki, dodać bulion i doprawić. Do rondelka dodać Zobacz więcej
pieczarek. Mięso mielone wyrabiamy dokładnie z jajkiem i bułką tartą na gładką masę i formujemy maleńkie kuleczki, które na końcu panierujemy w bułce tartej. Podsmażamy mięsne kulki na rozgrzanym Zobacz więcej
cebulę i pieczarki, lekko oprószyć solą oraz pieprzem i podsmażyć. Wlać przecier pomidorowy, wymieszać i ewentualnie doprawić. Do mięsa dodać startą cukinię oraz pozostałe składniki i wymieszać. Masę Zobacz więcej
duże kulki. 3/ Gotowe kulki mięsa wrzucać na gotującą się wodę z odrobiną soli i gotować ok 10 min. Wyciągnąć ugotowane kulki. 4/ Na patelni rozgrzać trochę oliwy i wrzucić na nią pokrojona w Zobacz więcej
czosnkiem, bułką tartą, solą i pieprzem. Uformować małe kulki (wyszło mi ok. 15 kuleczek). Gdy woda się zagotuje wrzucić liść laurowy, ziele angielskie, łyżkę kucharku, ziemniaki, marchew, seler, Zobacz więcej
Pyszna pożywna zupa mięsna z korniszonem ,pieczarkami i majerankiem * 3 szt udka kurczaka, * 1 szt marchewka, * 6 szt pieczarki, * 4 szt korniszony, * 1 szt cebula, * 1 łyżka mąka, * 2 szt Zobacz więcej
Baaaardzo smaczna zupka, z dużą ilością pieczarek oraz kuleczkami mięsnymi. Doskonale sprawdzi się jako samodzielne danie obiadowe. Dokładnego źródła przepisu nie znam, a dostałam go od mamy. Zobacz więcej
jajko oraz dosypujemy bułki tartej, tyle aby masa zgęstniała i łatwo można było z niej formować kotleciki. Masę mięsna doprawiamy solą i pieprzem. Suszone morele przekładamy do miseczki i zalewamy Zobacz więcej
Pogoda sprzyja więc trzeba pogrillować. Polecam takie szaszłyczki z mięsnych kuleczek i pieczarek. Można też dodać cukinię lub paprykę. Do szaszłyczków jeszcze chrupiąca surówkai już mamy pyszne Zobacz więcej
dodajemy pokrojoną w plasterki cukinię i dusimy aż zmięknie (można dodać trochę wody). W trakcie dodajemy zioła prowansalskie, sól, pieprz i jogurt. Mieszamy. Groszek zalewamy wrzątkiem na 5 minut i Zobacz więcej