kulki piernikowe

..polecam... okruchy różnych ciast ewentualnie bakalie dżem posypka wiórki kokosowe Ciasto pokruszyć za pomocą blendera, dodać dżem..wymieszać.W razie potrzeby dodać trochę przegotowanego mleka,aby Zobacz więcej
Owsiano otrębowe ciastka o smaku pierników z masłem orzechowym przygotowane bez dodatku mąki. Ciastka są kruche i chrupiące. Owsiane ciastka piernikowe przepis: 2 szklanki mixu owsiane otrębowego 100 Zobacz więcej
Desery,słodycze,ciasta bez pieczenia Bajaderki piernikowe z dulce de leche 2013/01/06 , Gosia Zostały mi resztki czekoladowego piernika posypanego obficie bakaliami. Wyrzucić szkoda, więc wymyśliłam Zobacz więcej
Siaśka
Siaśka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Siaśkowe gotowanie
Bajaderki

Bajaderki 429

1
Spędzam ostatnie godzinny w domu. Zamiast się uczyć, siedzę z rodziną. Robię smakołyki do kawy. Te małe kulki szczególnie mi posmakowały. Miękkie, wilgotne, słodkie, mocno aromatyczne. U mnie Zobacz więcej
marmoladę. Dobrze wyrobić na jednolitą masę. Formować kulki, wstawić je do lodówki na kilka godzin. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, lekko przestudzić,oblać każdą kulkę czekoladą lub zamoczyć w Zobacz więcej
), mogą być typu katarzynki 1 łyżka miodu 2 łyżki śmietanki 30% Do obtoczenia: 2 łyżeczki kakao Trufle mielimy w mikserze, aż uzyskamy konsystencję piasku. Dodajemy płynny miód oraz śmietankę i Zobacz więcej
i dokładnie wymieszać. Wszystko zalać mlekiem skondensowanym, dodać żurawinę i dokładnie wymieszać.Wsadzić do lodówki na przynajmniej godzinę.Po tym czasie wyjąć z lodówki, uformować kulki wielkości Zobacz więcej
Pierniczki (mogą być kupione albo zrobione) bardzo drobno pokruszyć, dodać miód i roztopioną na parze czekoladę, mieszać aż wszystkie składniki się połączą, uformować kulę, wstawić do lodówki na 10 Zobacz więcej
Śledzie Korzenne z Orzechami Zaskakujące, świąteczne danie z aromatem piernika i kruszonymi orzechami. Wspaniała kombinacja na podstawie przepisu z książki "Śledzie". Składniki: 400 g matiasów Zobacz więcej
aronia
aronia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
wiem co jem
Trufle piernikowe

Trufle piernikowe 269

1
przybiorą kształt kulek. Odkładać na arkusz papieru do pieczenia. Dłonie często chłodzić zimną wodą, żeby masa się nie rozpuszczała. Do małej miseczki wsypać kakao i obtaczać w nim kulki, lekko Zobacz więcej
i piec w 180*C przez około 45 minut do suchego patyczka. Wystudzić i zmielić w maszynce do mięsa lub zetrzeć na tarce. Dodać bakalie i marmoladę, wymieszać i lepić kulki wielkości orzecha włoskiego Zobacz więcej
pokruszonych herbatników). Wyrobione ciasto uformować w kulę i włożyć do lodówki na ok 1 godzinę. Schłodzone ciasto rwać na dowolną wielkość i dłońmi formować kulki, obtoczyć je w wiórkach kokosowych Zobacz więcej
ciast jedzonych przez całe święta... SKŁADNIKI 5 szklanek okruchów z piernika 3 łyżki powideł śliwkowych 1 szklanka mleka Okruchy i powidła wkładamy do miski, dodajemy podgrzane mleko i dokładnie Zobacz więcej
korzystamy w tym celu z rozdrabniacza). Przygotowujemy wszystko zgodnie z tym przepisem: KLIK Jednak po obtoczeniu kulek w czekoladzie następnie obtaczamy je w orzechach i dopiero wtedy odkładamy do Zobacz więcej
miód, a na koniec przyprawę do piernika. Wszystko razem łączymy w malakserze. Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego (jeśli ciasto nie chce się lepić to dodajemy więcej miodu). Kuleczki chowamy Zobacz więcej
. Dodajemy serek mascarpone i czekośliwkę. Mieszamy całość, aż do połączenia się składników i wyrabiamy. Z gotowego ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i układamy je na blasze wyłożonej Zobacz więcej
(kluski z makiem) <3 NA SŁONO RYBY Sałatka śledziowa Ryba pieczona z papryką Śledzie po kaszubsku Kulki makrelowe Śledź w sosiemusztardowym INNE: Sos pieczarkowy Razowe paszteciki z pieczarkami Zobacz więcej
lub ręcznie na gładką masę. Uformuj masę w kulę i włóż na 30 min. do lodówki. Po tym czasie, masę wyjmij, formuj z niej małe kulki i obtaczaj w kakao. Możesz trufelki nabić na patyczki, jak lizaki. Zobacz więcej
wycięłam w ścianach dachu malutkie prostokąty, żeby dokleić "komin", u mnie w kształcie gwiazdy. Po upieczeniu i zupełnych wystygnięciu sklejałam najpierw boczne ścianki lukrem (z tego przepisu), Zobacz więcej