kulki ziemniaczane z piekarnika

migdałowe. 2 łyżki płatków zostawiam do dekoracji. Ciasto wstawiam do zamrażalnika na godzinę. Formuję ręką kulki które spłaszczam, robię widelcem zygzaki, posypuję płatkami. Wstawiam do piekarnika Zobacz więcej
plaster ananasa i sera wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni na około 10 minut DO DZIURKI Z ANANASA WKŁADAMY ŁYŻECZKĘ ŻURAWINY podajemy z ziemniakami lub kulkami ziemniaczanymi surówką z Zobacz więcej
Składniki masło – 100 g cukier – 50 g mąka pszenna – 50 g mąka ziemniaczana – 60 g aromat rumowy lub arakowy – 1 łyżeczka Przygotowanie: Masło i cukier utrzeć mikserem na krem. Wymieszać ze sobą mąkę Zobacz więcej
Składniki: 1,5 szklanki płatków owsianych 1/3 tabliczki wegańskiej czekolady 1/3 szklanki cukru 6 łyżek ziaren słonecznika 2 łyżki mąki ziemniaczanej Płatki wymieszać z cukrem i zalać 1/3 szklanki Zobacz więcej
piekarnik do 220oC. Cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy. Mięso mielimy, dodajemy cebulę, jajko, przyprawy, posiekaną natkę i wszystko mieszamy. Robimy kulki i wykładamy je do formy na muffinki. Zobacz więcej
obżarciuch
obżarciuch Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Obżarciuch
Kokosanki

Kokosanki 81

0
pianę, pod koniec ubijania dodajemy 1/4 szklanki cukru, a potem mąkę. Pianę przekładamy do wiórek kokosowych, delikatnie mieszamy oraz formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Przygotowane Zobacz więcej
Składniki: 1 szklanka mąki pszennej 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 130g masy marcepanowej 90g masła o temperaturze pokojowej 60g drobnego cukru 2 żółtka 1 łyżeczka ekstraktu z migdałów (pominęłam) Zobacz więcej
Łukasz Goles
Łukasz Goles Obserwuj blogaObserwujesz bloga
BezKebaba
Ziemniaczanki

Ziemniaczanki 64

0
, mielimy. Dodajemy makę, roztopione masło, pieprz i sól. Z powstałej masy formujemy niewielkie kulki. Zapiekamy na brytfannie w piekarniku, przekładamy do rondla, dodajemy śmietanę lub masło z Zobacz więcej
wrzucić w całości, składniki sosu wymieszać. Jeśli miód jest gęsty podgrzać i rozpuścić na ogniu. Wszystko wymieszać i przyprawić pieprzem. Najlepiej smakuje "świeżo" zrobiona, gdy winogrono nie Zobacz więcej
przez praskę - tak aby nie było grudek. Do tego dodajemy resztę składników i wyrabiamy elastyczne ciasto. Z ciasta formujemy kulki wielkości mandarynki i układamy na blasze wyłożonej papierem do Zobacz więcej
mąki pszennej Migdały łączymy z cukrem pudrem oraz dwoma rodzajami mąki. Dodajemy białka i całość dokładnie mieszamy. Z gotowej masy formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, układamy na blasze Zobacz więcej
owsianych 100g jagód Utrzeć masło z cukrem na masę. Dodać jajko. W drugiej misce zmieszać mąki, sodę i proszek. Dodać mokre składniki do suchych i wymieszać tylko do nawilżenia składników. Na końcu Zobacz więcej
Busia
Busia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Busia w kuchni
Kokosanki

Kokosanki 70

3
300 g kokosu 4 białka 85 g cukru (0,5 szkl.) 85 g masła 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Piekarnik nagrzewamy do 170'C. W garnuszku rozpuszczamy masło. Do miski wsypujemy wiórki kokosowe i zalewamy Zobacz więcej
dziurek. Na końcu nałożyć po łyżeczce dżemu do każdej kulki. Przykryć drugą częścią foremki i włożyć do piekarnika. piec ok.10-15 min w 170 stopniach. Po wyjęciu wystudzić. Czekoladę rozpuścić w Zobacz więcej
do lodówki. Odrywamy kawałki ciasta, formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i spłaszczamy na placuszki. Układamy na blaszce z papierem do pieczenia, zachowując spore odstępy i wstawiamy do Zobacz więcej
Trzeci talerz
Trzeci talerz Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Trzeci talerz
Kokosanki

Kokosanki 56

4
i odstawiamy do przestygnięcia. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Pod koniec ubijania dodajemy kolejno 2 łyżki cukru. Do gotowej masy białkowej przekładamy wiórki kokosowe i mieszamy łyżką. Zobacz więcej
formujemy z nich kulki. Obie części mrozimy przez godzinę. Po tym czasie jedną kulkę ciasta ścieramy na grubej tarce na wysmarowaną tłuszczem blachę. Białka oddzielamy od żółtek, po czym ubijamy je Zobacz więcej
Skrytożerca
Skrytożerca Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Blog Skrytożercy
Kokosanki

Kokosanki 828

0
Wykonanie: Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać jajko i skórkę z cytryny (sok). Wsypać oba rodzaje mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia oraz wiórki kokosowe. Składniki wymieszać i Zobacz więcej
wodzie z przyprawami. Ostudzić i zmielić lub dobrze przecisnać przez praskę do ziemniaków. Dodać do tej masy 2 jajka i ew. jeszcze jakieś ostre przyprawy. Dobrze wymieszać. Piekarnik nastawić na 200 Zobacz więcej