kultura kulinarna

Matsuri - piknik z kulturą japońską - KUKBUK Toggle navigation Sklep Prenumerata Kukbuk poleca Newsletter Wydanie mobilne Reklama Kontakt Skip to content Toggle navigation Magazyn Przepisy Wiadomości Zobacz więcej
1 stycznia 2013 roku. Wielki początek. Reaktywacja. Powrót. Co jeszcze? Nowe siły do pracy, codzienno-niecodzienne inspiracje kulinarne i takie plany, że ho ho :) Jeden, skromny blog to stanowczo za Zobacz więcej
Hej kochani! Kontynuacja wpisu z mojego pobytu w Chinach. W tym wpisie chciałabym oczywiście napisać Wam coś więcej, nie tylko o jedzeniu, ale generalnie kulturze i podzielić się moimi zdjęciami z Zobacz więcej
Goaa
Goaa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
jedz i smakuj
Warsztaty Kulinarne Most Kultury

Warsztaty Kulinarne Most Kultury 28

Wszystkich smakoszy z Lublina i okolic zapraszam na: Warsztaty kulinarne z blogerami 4 lipca, godzina 16:00 – MOST KULTURY LUBLIN Temat: „Wody i koktajle dla zdrowia i urody” Wstęp wolny Warsztaty Zobacz więcej
Hinduskie jedzenie - pyszne, kolorowe i wciągające, chce się próbować kolejnych dań....fot. D.Szymborska Na szybko – pyszno i tłoczno. Na dłużej – w PKiN trwa teraz i będzie tak prawie do północy Zobacz więcej
wesolowska-anna
wesolowska-anna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
opycha.pl
KULINARNA REWOLUCJA

KULINARNA REWOLUCJA 1

Patrząc kilkanaście lat wstecz można zauważyć, że nie tylko elektronika idzie w zastraszającym tempie do przodu. Taka dynamika ma także miejsce w sferze kulinariów. Teraz odbywa się w tym temacie Zobacz więcej
Nie ukrywam, że to właśnie kulinarny aspekt naszej podróży interesował mnie najbardziej. W ramach przygotowania, by jak najlepiej poznać wyspę „od kuchni”, przejrzałam kilkanaście poradników, Zobacz więcej
Kolejne warsztaty, w których miałam okazję uczestniczyć odbyły się w warszawskim SmArt Studio. W oparach złocistych napojów udowadnialiśmy, że do piwa pasują nie tylko solone paluszki. Na początek Zobacz więcej
W związku z faktem, że mam dzisiaj urodziny wydaje mi się, że mogę się pochwalić (kiedy jak nie dzisiaj ujdzie mi to na sucho) 7 lutego na portalu Łódź Jest Kulturą pojawił się mój pierwszy w życiu Zobacz więcej
Do Chin, a dokładniej Chengdu, przyleciałam 16 czerwca w piątkowy wieczór, po dwóch całkiem spokojnych lotach. Jestem tutaj by uczyć się języka i pracować -> mam staż w jeden z tutejszych firm Zobacz więcej
Na cykl warsztatów złożyły się cztery spotkania, które miały miejsce w Centrum Kultury w Lublinie (Latające Warsztaty Rękodzieła). Spotkania poprowadziła Elżbieta Cwalina - właścicielka restauracji Zobacz więcej
Jakiś czas temu zrobiłam sobie krótkie wakacje - odwiedziłam Rzym i Ostię. Po kilku intensywnych dniach wróciłam do domu z myślą, że muszę kiedyś odwiedzić inne regiony Włoch; przede wszystkim Zobacz więcej
Doctor
Doctor Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Healthy cooking methods
Kulinarna przerwa :)

Kulinarna przerwa :) 4388

Ostatnimi czasy, moja tutejsza aktywność bardzo zmalała. Wszystko to spowodowane jest wyjazdem. Od miesiąca jestem w Luksemburgu. Cały sierpień spędzę natomiast w Anglii. Nie bardzo mam czas, na Zobacz więcej
Kochani mam dla was mały, szybki i łatwy konkurs. Nawet nie wiem kiedy minęły mi w kwietniu 3 lata mojego blogowania. Jakoś tak przytłoczona obowiązkami o tym zapomniałam. Tak więc teraz mam dla was Zobacz więcej
Akcja kulinarna „Poszukiwanie smaku – kuchnia podlaska, kuchnia kultur i regionów…” została zakończona. Dziękuję bardzo serdecznie wszystkim uczestnikom za przepisy, a szczególnie Olce, gdyż przepisu Zobacz więcej
Trudno w to uwierzyć, ale to już 555. wpis na moim blogu. Ale bez obaw, nie będzie wspomnieniowo, nie będzie statystyk ani opowieści o tym, jak to blog odmienił, wzbogacił, przewartościował moje Zobacz więcej
"Jazda kulinarna" - wyniki konkursu - KUKBUK Toggle navigation Sklep Prenumerata Kukbuk poleca Newsletter Wydanie mobilne Reklama Kontakt Skip to content Toggle navigation Magazyn Przepisy Wiadomości Zobacz więcej
Pękata, pomarańczowa, duża – jej wysokość dynia. Jedno z najbardziej charakterystycznych jesiennych warzyw, przywodzące na myśl bajkę o Kopciuszku. Tym razem nie będzie jednak o alternatywnych Zobacz więcej
No i stało się – 700. przepis Kultury Kulinarnej opublikowany! Nawet nie zauważyłam kiedy blogowi stuknęły 4 latka (w czerwcu). Jakoś za szybko to leci… No, ale najważniejsze jest to, że blog wciąż Zobacz więcej
Skoro kulinarną historię dyni na stołach różnych krajów świata mamy już za sobą, czas zajrzeć do polskich źródeł. Dynia była w Polsce raczej traktowana jako warzywo charakterystyczne dla kuchni warstw Zobacz więcej