kunafa

ZOBACZ TAKŻE:

Break for Cake
Break for Cake Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Break for Cake
Bliskowschodnia kunafa

Bliskowschodnia kunafa 237

0
{{headerMessage}}
. Kunafę w oryginale przyrządza się z wykorzystaniem sera akawi. Ciężko go dostać w Polsce (szczęściarzami Ci, którzy mają w planach wakacje na Bliskim Wschodzie), więc jako substytutu użyłam ricotty Zobacz więcej
Kuchnia Ilony
Kuchnia Ilony Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Ilony
Kunafa w polskiej wersji

Kunafa w polskiej wersji 123

0
{{headerMessage}}
, z bardzo dostępnych produktów. źródło przepisu Kunafa w polskiej wersji Potrzebne będą: Ciasto: 1 opakowanie chleba tostowego 200 g masła Nadzienie: 500 ml mleka 4 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kunafa – bliskowskowschodni deser. Napisane Czerwiec 04, 2013 przez Klaudyna Hebda w Na słodko. | | Dzień dobry, Kilka dni temu, mój Pan zaskoczył mnie propozycją: - Jeśli chcesz, pojedziemy do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kunafa z arabskiego كنافة, czyli w zależności od wymowy: kunāfah, kanafeh, knafeh, kunafeh; zwane w Turcji künefe; to tradycyjne ciasto , charakterystyczne dla kuchni arabskiej, ale i greckiej (zwane Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ten autorski przepis Karimy Kanjo pochodzi z organizowanych przez nas warsztatów kuchni syryjskiej w Muzeum Azji i Pacyfiku w Warszawie. To mój absolutny faworyt wśród syryjskich deserów – cienkie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kunafa with ricotta cheese. Z kunafyprzygotowuje się charakterystyczne dla kuchni arabskiej tradycyjne ciasto serowe. Ciasto przekłada się serem nabulsi, którego w Polsce raczej nie kupimy. Zastępuje Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Knafeh bsenije czyli kunafa w blaszcce Knafeh, kenafeh, kanafeh, kadayif - ciasto jakiego nie ma w naszej rodzimej kuchni. Ciasto w postaci cieniutkich nitek, kupowane w opakowaniach ok. 500 g, jako Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki Ciasto i masa serowa: 500 g ciasta knafeh - lub w polskich warunkach zmiksowanego chleba tostowego 220 g masła Ghee lub dobrego masła np. Osełka 200 ml gęstej śmietany 250 do 300 g sera Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Cake from the pan. Bardzo podoba mi się proces przygotowania tego ciasta. Wystarczy tylko płyta grzewcza i patelnia, nie potrzeba piekarnika, a efekt zaskakujący. Składniki: 200g ciasta kadayif 2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kadayif - knafeh - kunafa. Kadayif, ( knafeh, kunafa ) , to bardzo atrakcyjne niteczkowate ,włochate ciasto. Jest bazą do dań, deserów w kuchni bliskowschodniej. Można przygotować desery lepiące się Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Arabskie smaki i aromaty: Knafeh bjibne i orzechy Niedaleko Damaszku... Lubimy arabską kuchnię, lubimy gotowanie w oparciu o produkty z Bliskiego Wschodu. Dzieląc się z Wami naszą pasją serdecznie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Chodziło za mną od dawna. To proste w wykonaniu ale bardzo, bardzo oryginalne ciasto gwarantuje uśmiech na twarzach biesiadników. Jest wyraźnie słodkie, z odrobiną słonego smaku, a do tego chrupkość Zobacz więcej
{{headerMessage}}
http://www.facebook.com/arabskiepl/ zaproponowałam wspólną zabawę, w której można było stać się właścicielem zestawu: pięknych szklaneczek, 0,5 kg herbaty i czajniczka do jej zaparzania. Oczywiście Zobacz więcej
{{headerMessage}}
miodu z sokiem z cytryny. ----- Podobne: Ptysie z masą piernikowąTort makowo-kawowyChata bartnika w wersji zimowej Pomysł na torcik narodził się oczywiście po obejrzeniu zawartości lodówki, ale Zobacz więcej
{{headerMessage}}
– czy może być jeszcze lepiej? Uwierzcie mi – MOŻE. Bo teraz zaprezentuję rarytas wręcz nieziemski – rzecz, do której nigdy wcześniej nie jadłam nic podobnego. A specjał ten nazywa się kunafa, Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: