kurczak faszerowany po polsku

lena88
lena88 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Rhubarb Baby
Jajka faszerowane po polsku

Jajka faszerowane po polsku 28

Ostatnie dni to jedno wielkie ćwiczenie mojej asertywności. I przełamywanie nieśmiałości, tej wrodzonej. Wiecie, zawsze jak w sklepie dochodzi do pomyłek, na moją niekorzyść, to z reguły odpuszczam. Zobacz więcej
lena88
lena88 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Rhubarb Baby
Kurczak po polsku

Kurczak po polsku 37

Weekend. Czas na porządny obiad. Bardziej pracochłonny, bo w sumie czemu nie? Dzisiejszy obiad to ukłon w stronę tradycji. Wyjątkowo domowy smak. Smak, który towarzyszy mi od dziecka. Smak, który Zobacz więcej
Ejszetka
Ejszetka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Passions, hobbies, life
Kurczak curry po polsku

Kurczak curry po polsku 20

Dlaczego kurczak curry po polsku? Bo przede wszystkim z kaszą, której jadało się u nas w kraju bardzo dużo zanim dotarł do nas ziemniak. Do tego również z cebulą i marchewką. A w kraje orientalne Zobacz więcej
Kurczak faszerowany wątróbką to, obok barszczu ukraińskiego czy murzynka, smak mojego dzieciństwa. Robiła babcia, robiła mama... Ja też zatem zrobiłam. Oczywiście jest trochę inny, niż ten babciny czy Zobacz więcej
Najsłynniejszy, klasyczny i kojarzący nam się z rodzinnym domem. Kurczak po polsku. Przepis jest prosty, a aromatyczny efekt przyciągnie wszystkich wokół niczym ćmy do światła. Całego kurczaka od Zobacz więcej
Wioleta g-a
Wioleta g-a Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mama Karmiąca
Sushi po polsku

Sushi po polsku 13

Może uznacie, że dokonałam profanacji spolszczając tak charakterystyczną potrawę kuchni japońskiej, ale muszę Wam powiedzieć, że była na prawdę przepyszna. Również dla mnie - fanki ryb, bo już same Zobacz więcej
kosapopatelni
kosapopatelni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kosą po patelni
Hamburger po polsku

Hamburger po polsku 74

Na bazie sałatki prababci Stasi dziś zrobiłem trochę zmodyfikowaną wersję burgerów z jej wykorzystaniem. Strasznie sycące założyłem, że zjemy po dwa i się przeliczyłem trochę bo mnie i Nuti ledwo Zobacz więcej
gosik2.0
gosik2.0 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Rodzinka w Kuchni
Kurczak faszerowany po polsku

Kurczak faszerowany po polsku 1226

Kuchnia mazowiecka słynęła (słynie?) z faszerowanego drobiu. Kaczki i gęsi otulone majerankiem, nadziewane jabłkami, czy kurczaki po polsku, czyli z wątróbką, bułką i natką. Tyle informacji ogólnej, a Zobacz więcej
2milutka
2milutka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wanilia i Kardamon
Zupa krewetkowa po polsku

Zupa krewetkowa po polsku 279

Uwielbiam zupy z krewetkami, zazwyczaj robiłam ją po tajsku, z mleczkiem kokosowym i trawą cytrynową, tym razem postawiłam na polską wersję, wiem, nie będę skromna ale jest przepyszna a całość Zobacz więcej
Faszerowany kurczak „Po Polsku” Mało kto wie ,że tradycyjna kuchnia Polska , to wcale nie ociekające tłuszczem mięcha , tony smalcu i ciężko strawnych potraw . Bynajmniej nie ta staropolska , tam Zobacz więcej
W tradycyjnym przepisie dolmę zawija się w liście winogron. A że my takie nie koniecznie mamy, to szukamy łatwiejszych rozwiązań. W Polsce podbiał rośnie wszędzie i na pewno jeśli dowiemy się jak Zobacz więcej
W piątek w moim domu pościmy, czyli nie spożywamy tego dnia w ogóle mięsa. Staram się urozmaicać domownikom te obiady, chociażby poprzez zmianę rodzaju ryb, które spożywamy. Dziś proponuje Zobacz więcej
Mamoniowa
Mamoniowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotowanie w Garnku Rzymskim
Zrazy po polsku

Zrazy po polsku 55

W garnku rzymskimmożna przyrządzić niemal każdą potrawę kuchni polskiej i do tego grona sztandarowych potraw zaliczają się klasyczne zrazy wołowe. Do przgotowania zrazów potrzebujemy: 1 kg mięsa Zobacz więcej
Pieczone mięsa zajmują w moim jadłospisie jedną z najwyższych, jeżeli nie najwyższą pozycję. Zdecydowanie wolę upiec mięso niż usmażyć czy udusić. Zajmuje to więcej czasu ale nie trzeba się zbytnio Zobacz więcej
Mamoniowa
Mamoniowa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotowanie w Garnku Rzymskim
Zrazy po polsku

Zrazy po polsku 17

W garnku rzymskimmożna przyrządzić niemal każdą potrawę kuchni polskiej i do tego grona sztandarowych potraw zaliczają się klasyczne zrazy wołowe. Odpowiedni zraz powinien być kruchy, miękki i Zobacz więcej
mrowieckaro
mrowieckaro Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zjadłam niebo
LUBIĘ PO POLSKU

LUBIĘ PO POLSKU 22

Stek z białej kapusty z quinoa, tahini, gotowanymi rzodkiewkami i ogórkiem kiszonym Stek z białej kapusty: wycięta w poprzek część białej kapusty olej kokosowy garam masala papryka wędzona Stek Zobacz więcej
kuchniamagdaleny
kuchniamagdaleny Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia MagdaLeny
FUTOMAKI PO POLSKU

FUTOMAKI PO POLSKU 36

Futomaki to rodzaj sushi . Futomaki - nazwa pochodzi od przymiotnika futoi oznaczającego: gruby, tłusty; są to grube rolki z minimum 4 składnikami. Moje sushi jest to wersja trochę spolszczona bo Zobacz więcej
Okonomiyaki to popularne danie kuchni japońskiej. Dosłownie tłumacząc tę egzotyczną nazwę otrzymamy przyjaźnie brzmiące "smaż, co lubisz". Podstawowymi składnikami tej potrawy są ciasto z mąki, wody i Zobacz więcej
Witam i od razu przechodzę do tematu :) Nie ma co przeciągać bo kuraczek jest tak dobry, że grzechem by było przeciąganie tego :p Przepis nie jest autorski, oszukiwać was nie zamierzam ale jest Zobacz więcej
Ostatnio polska gęś owsiana jest na topie. Zachwalają ją wszystkie tuzy polskiego kucharstwa, które są w telewizorni: i Grzegorz Łapanowski, i Karol Okrasa, i Tomasz Jakubiak. Inni pewnie też, ale ich Zobacz więcej