kurczak hinduski

"Curry", jak już zostało opisane przy okazji przepisu na tajskie czerwone curry z kurczakiem, jest wyjątkowym zjawiskiem. Europejczycy określają tym mianem dania od Indii, przez Tajlandię, Filipiny, Zobacz więcej
Kuchnia azjatycka, Przepisy z kurczaka Kuchnia hinduska- kurczak tikka masala 2012/08/29 , Gosia Uwielbiam hinduską kuchnię i dzisiaj znowuugotowałam kurczaka tikka masala. To znane hinduskie danie Zobacz więcej
Kolejna propozycja idealna na zimowe obiady - bardzo łatwa a jednocześnie sycąca i poruszająca krążenie krwi w żyłach zupa z hinduskimi przyprawami - spróbujcie a od razu zrobi się Wam gorąco :-) Zobacz więcej
Kolejna propozycja idealna na zimowe obiady - bardzo łatwa a jednocześnie sycąca i poruszająca krążenie krwi w żyłach zupa z hinduskimi przyprawami - spróbujcie a od razu zrobi się Wam gorąco Zobacz więcej
Kurczak tandoori to chyba najbardziej popularne danie w Indiach, podawane jest je wielu hinduskich restauracjach. Oryginalnie przygotowuje się w piecu tandoor, ale równie dobre jest przygotowane w Zobacz więcej
masła użyjemy. Butter chicken, to popularna w Indiach potrawa z kurczaka, która w pysznym, aksamitnym, maślanym sosie łączy aromaty i smaki wielu przypraw, w tym kurkumy, która dodatkowo nadaje Zobacz więcej
Kurczak tandoori to chyba najbardziej popularne danie w Indiach, podawane jest je wielu hinduskich restauracjach. Oryginalnie przygotowuje się w piecu tandoor, ale równie dobre jest przygotowane w Zobacz więcej
W mojej ulubionej hinduskiej knajpce podają danie "Butter Chicken" - kurczaka w żółtym maślanym sosie z płatkami migdałowymi (sos w angielskiej wersji karty nazywa się golden gravy). Długo szukałam Zobacz więcej
Tradycyjny hinduski sposób przyrządzania potraw skłania do rozwijania wiedzy kulinarnej, która oparta jest w większym stopniu na instynkcie kulinarnym i wyczuciu niż na sztywnych recepturach. Potrawy Zobacz więcej
Indyjska zupa z kurczaka przede wszystkim pachnie. Nie powiem, smak jest również wspaniały, ale nic się nie równa z jej zapachem. Do środka wędruje sporo orientalnych i korzennych przypraw, które Zobacz więcej
« Babeczki kurczakowo-porowe Kurczak w sosie mole poblano Składniki: 4 pałki z kurczaka 1 cebula 1/4 tabliczki gorzkiej czekolady (70%) 1 łyżka dżemu morelowego niskosłodzonego 2 woreczki ryżu Zobacz więcej
wyjątkowy aromat przygotowywanym potrawom. Jedną z z takich ziołowych mieszanek jest bez wątpienia, kompozycja garam masala, używana m.in. do sporządzenia jednego z najbardziej popularnych dań Indii, Zobacz więcej
Składniki: 600 g piersi z kurczaka marynata do kurczaka: 200 g jogurtu naturalnego 1 łyżeczka soli 3 cm utartego świeżego imbiru sok z 1 cytryny 1 łyżka posiekanych liści kolendry 1 łyżka przyprawy Zobacz więcej
Kurczak w pomidorach po hindusku, czyli aromatyczne i łatwe danie. Dzisiaj polecam Wam danie szczególnie dla mam karmiących. Powoli rozszerzam dietę i stąd dziś przepis na Kurczaka w pomidorach po Zobacz więcej
Jednym z moich ulubionych dań z kuchni hinduskiej jest butter chicken. Od dłuższego czasu próbuję wyczarować ten smak u siebie w kuchni, z różnych przepisów, z różnych przypraw, z gotowych mieszanek. Zobacz więcej
Kolejna smaczna propozycja na obiad to klopsiki z kurczaka.Klopsiki z kurczaka przyrządzam w różnych wersjach. Moje dzieci bardzo lubiąklopsiki w pomidorowym sosieze spaghetti.Klopsiki w kokosowym Zobacz więcej
Udka kurczaka po hinduski – prosta potrawa Mimo swojej egzotyki przepis ten jest bardzo prosty w wykonaniu . Kiedyś podpatrzyłam go w jakimś programie o Indiach ,a że był bardzo prosty to i w pamięci Zobacz więcej
Cześć! Wytrzymajcie jeszcze chwilę te moje przerwy, proooooszę! :) A na dziś kurczak z gruszkami po hindusku. Przepis dostałam od mamy ;) Sprawdziłam, a teraz polecam! KURCZAK Z GRUSZKAMI PO HINDUSKU Zobacz więcej
Na upały - kurczak Tikka Masala fot. D.Szymborska Dalej gorąco, to dania z części świata w których jest na co dzień ciepło stają się tym bardziej odpowiednie. Mocne, aromaty, intensywne przyprawy i Zobacz więcej
Kurczak jest bardzo aromatyczny i pikantny, a sos aksamitny. Polecamy osobom lubiącym ostre smaki! 4 podudzia z kurczaka sól, pieprz 0,5 l bulionu drobiowego 100 ml mleczka kokosowego przyprawy: Zobacz więcej