Przepis na kurczak oscypek

Został mi w lodówce jeszcze kawałek oscypka, chciałam go jakoś wykorzystać i pomyślałam, że świetnie nada się do fileta z kurczaka Składniki ( ilość składników zależy od tego na ile osób przyrządzamy Zobacz więcej
Dziwne pomysły przychodzą do głowy, kiedy szkoda, by oscypek się zmarnował. Osobiście nie przepadam za kanapkami z serem, więc wymyśliłam coś o wieeele smaczniejszego, choć może nieco bardziej Zobacz więcej
Wydawało mi się, że niewiele pozostało już rzeczy które mogłabym upchnąć w kieszonce kurczakowej żeby wzbogacić jego smak, a jednak... a w zanadrzu mam jeszcze przynajmniej jedną propozycję, ale to Zobacz więcej
Oscypek – wyśmienity, twardy, wędzony ser z naszego polskiego Podhala. Oryginalny produkowany jest z mleka owczego. Świetna przekąska zarówno na zimno jak i na ciepło. Ogromnie smakuje namgrillowany Zobacz więcej
Miałam ochotę na coś dobrego, ale właściwie nie wiedziałam co... Macie tak czasem? Mi to się zdarza bardzo często. Otwieram wtedy lodówkę, przetrząsam szafki i myślę, co pysznego mogę ugotować ze Zobacz więcej
Ten przepis powstał z potrzeby zużycia oscypka, którego spory zapas przywiozła mi Mama z wojaży do Krakowa. Oscypków było przeróżne rodzaje i chociaż uwielbiam oscypki, nie przejadłam wszystkiego Zobacz więcej
Devolay z Oscypkiem, Ogórkiem i Papryką to smakowite, pożywne danie przywodzące na myśl góralskie klimaty. Delikatność kurczaka z charakterystycznym w smaku, rozpływającym się oscypkiem i wyrazistą Zobacz więcej
Szparagi z oscypkiem i grillowanym kurczakiem Opublikowano maj 17, 2012 w Potrawy gorące przez Oli Szparagowego szału ciąg dalszy. A szaleć trzeba, bo szparagi zawsze za szybko się kończą. Dziś miały Zobacz więcej
W czasie naszego ostatniego pobytu w Tatrach (w końcu) znaleźliśmy oscypki doskonałe: świeże (co na Krupówkach niestety nie jest regułą), pięknie pachnące wędzeniem (były prosto z "wędzarki", jeszcze Zobacz więcej
Tak jak wspominałam na fanpage ‘kuchennej’ na facebooku z weekendu w górach przywiozłam cały zapas serków górskich zwanych również oscypkami, które Uwielbiam. Oczywiście najbardziej smakują mi te Zobacz więcej
Dziś mam dla Was pyszną i zdrową propozycję sałatki, którą możecie zrobić a gotowanym lub grillowanym kurczakiem oraz dodatkiem oscypka. Ja zdecydowałam się na starcie sera, jeśli jednak chcecie aby Zobacz więcej
Porcja dla 4 osób. Piersi z kurczaka przekroić wzdłuż (nie do końca) i rozłożyć tak, żeby powstał płat mięsa. Lekko rozbić mięso tłuczkiem (najlepiej przez woreczek foliowy, żeby nie powstały Zobacz więcej
Z pewnością każdy, kto choć raz odwiedził Podhale, miał okazję spróbować tradycyjnego gazdowskiego wyrobu, jakim jest oscypek. Jest to twardy, wędzony ser, przygotowywany z mleka owczego. Mimo, że Zobacz więcej
Niedzielne śniadanie. Z niedawnego wypadu w góry przywiozłam oczywiście oscypki. Jeden przeznaczyłam na sałatkę z kurczakiem, gruszką i dressingiem z żurawiny. Ser na ciepło w sałatce to świetna Zobacz więcej
Oscypek tradycyjnie kojarzy się nam z krupówkami i żurawiną. Nie używamy go na codzień i popełniamy przez to ogromny błąd. Ten twardy, wędzony ser potrafi diametralnie odmienić zwykłe danie w coś Zobacz więcej
6niebo
6niebo Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
szóste niebo
kurczak z oscypkiem i żurawiną

kurczak z oscypkiem i żurawiną 509

Idealna potrawa na wytworny niedzielny obiad. Cudnie pachnie, apetycznie wygląda, wspaniale smakuje - najlepiej z ziemniakami:) składniki: dwie pojedyncze piersi kurczaka 2-3 łyżki przyprawy do Zobacz więcej
Piersi z kurczaka przeciąć wzdłuż, ale nie do końca, tak, żeby powstały kieszonki. Przyprawić z zewnątrz solą i pieprzem. Do kieszonek włożyć przekrojonego wzdłuż oscypka. Spiąć wykałaczkami. Zobacz więcej
Z Zakopanego przywiozłam sobie oczywiście oscypki i żurawinę :) Wczoraj na obiadek zrobiłam filety nadziewane właśnie nim i żurawiną :) Było pyszniutkie :). Na tych upałach to nic się nie chce za Zobacz więcej
Na obiadek poleca się dziś makaron farfalle z kurczakiem, suszonym pomidorem, bazylią i oscypkiem :-) Jak nie macie oscypka, to można dodać inny ser, smak będzie niestety troszkę inny, ale może ktoś Zobacz więcej
Udka z kurczaka natrzeć oliwą, solą, pieprzem i papryką w proszku. Piec około 40 minut w 180 stopni. Mięso oddzielić od kości i pokroić drobno. Oscypki pokroić w paski. Z ciasta francukiego wyciąć Zobacz więcej