Przepis na kurczak po indonezyjsku

Gosha
Gosha Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kulinaria
Pierś kurczaka po indonezyjsku

Pierś kurczaka po indonezyjsku 12

Kulinaria: Pierś kurczaka po indonezyjsku Kulinaria środa, 5 sierpnia 2015 Pierś kurczaka po indonezyjsku Jak zwykle u mnie, robi się szybko, smakuje wyśmienicie, dla amatorów indonezyjskich smaków. Zobacz więcej
Składniki: 1/2 opakowania spaghetti, 4 sztuki podudzia kurczaka, 1 opakowanie przyprawa do makaronu po indonezyjsku Royal Brand, 2 łyżki masło do smażenia, - do smaku maggi, 1 łyżeczka vegeta, - ile Zobacz więcej
Jak już pewnie zauważyliście, zafascynowałem się indonezyjską kuchnią. Niestety w Polsce nie ma zbyt wielu indonezyjskich restauracji więc trzeba radzić sobie samemu. Szaszłyki, jak to szaszłyki, Zobacz więcej
Tym razem przepis ani chiński, ani tajski, bo wywodzący się z kuchni indonezyjskiej. Mięso kurczaka gotowane w mleku kokosowym jest delikatne, a w zależności od ilości użytych papryczek chili – Zobacz więcej
Smażony ryż z kurczakiem po indonezyjsku – Nasi Goreng to moja propozycja na szybkie, lekkie i smaczne danie. Przyprawy można dozować według uznania. Osobom lubiącym mniej ostre potrawy, zalecam Zobacz więcej
Kurczak duszony w mleku kokosowym i przyprawach, a następnie grillowany, jest niesamowicie aromatyczny, miękki w środku i z apetycznie chrupiącą skórką. Jedyną wadą tego przepisu jest ilość przypraw – Zobacz więcej
Przedwczoraj dostałam e-mailem newsletter z tajsko-indonezyjsko-japońskiej restauracji ToBaYa. Po otworzeniu wiadomości weszłam na stronę lokalu, aby sprawdzić aktualne menu. Znalazłam w nim m. in. Zobacz więcej
Kare Ayam to przepyszne danie, które serwowane jest głównie na Jawie. Jego przygotowanie jest niezwykle proste i szybkie. Jego smak podobny jest do Opor Ayam, czyli kurczaka gotowanego w mleku Zobacz więcej
Dzisiaj przedstawię Wam jedno z kulinarnych wspomnień z mojej podróży do Indonezji. Małe szaszłyki sate na bambusowych patyczkach są jednym ze znaków rozpoznawczych kuchni indonezyjskiej. Wszędzie Zobacz więcej
Szybkie danie w sam raz na sycący obiad.Jedzenie wyraziste w smaku przygotowane w tempie ekspresowym na jednej patelni.Przy okazji przygotowywania tego obiadu miałam możliwość przetestować mieszankę Zobacz więcej
smakmania
smakmania Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
SMAKMANIA
INDONEZYJSKIE CO NIECO

INDONEZYJSKIE CO NIECO 152

INDONEZYJSKIE CO NIECO Wakacje coraz bliżej, a tu kolejny przepis na indonezyjski przysmak! Kurczak w roli głównej, niezastąpione mleko kokosowe i azjatyckie przyprawy... Nie musze wspominać o Zobacz więcej
Sos orzechowy satay smakuje świetnie z kurczakiem, innymi mięsami czy gotowanymi warzywami. Jest popularnym dodatkiem do potraw w Indonezji, Malezji, Tajlandii czy Wietnamie, wykorzystywany jest także Zobacz więcej
Kuchnia Indonezyjska jest niezwykle bogata i różnorodna. Republika Indonezji łącząc 17504 dużych i małych wysp tworzy największy archipelag na świecie. Jej populacja przekracza 215 milionów Zobacz więcej
Dziś propozycja na smaczne i pożywne danie. Złożone węglowodany, połączone z kurczakiem i orzeszkowym sosem smakują wybornie. (2 porcje) 1 łyżka masła orzechowego 1 łyżka wiórków kokosowych 2 łyżki Zobacz więcej
Kiedy mówi się o kuchni indonezyjskiej, dla tych osób, które miały już jakąkolwiek styczność z Bali I Inonezją, na myśl przychodzą raczej potrawy takie jak rendang, nasi goreng, mie goreng, ayam Zobacz więcej
Lumpia i Risoles: Co to jest Risoles? Risoles to indonezyjska przekąska, która bardzo przypomina naszego polskiego krokieta. Ciasto robi się podobnie, jak to przygotowywane do naleśników. Najczęściej Zobacz więcej
Nasi Goreng (smażony ryż) to narodowe danie indonezyjskie, występujące także w kuchni malajskiej i singapurskiej. Istnieje wiele odmian tej potrawy różniących się od siebie składnikami. Mój przepis Zobacz więcej
Indonezyjski Makaron Stir Fry – Mie Goreng Ayam, w mojej wersji z dodatkiem kurczaka; to bardzo smaczne, aromatyczne, proste i tanie danie kuchni indonezyjskiej. Przepis, który przygotowałam, bardzo Zobacz więcej
Składniki: pół kurczaka ugotowanego w rosole,2 łyżki olej,1 opakowanie mieszanki przypraw makaron z warzywami po indonezyjsku Royal Brand,- do smaku maggi,- do smaku papryka węgierska Royal Brand,1/2 Zobacz więcej