kurczak sous vide

Dota
Dota Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Oneginetatopa
Kurczak (prawie) sous-vide

Kurczak (prawie) sous-vide 395

0
Zasadą sous-vide jest gotowanie produktów w plastikowych woreczkach przez wiele godzin w ściśle określonej temperaturze. Ta wersja przygotowania kurczaka nie wymaga wody i specjalnego sprzętu, Zobacz więcej
W końcu znalazłem czas, aby napisać o jednym z moich ulubionych urządzeń kuchennych (planetarny mikser Kitchen Aid jest poza konkurencją :-)). Przyrząd do gotowania jedzenia technologią sous-vide, Zobacz więcej
2 piersi kurczaka, 6 połówek pomidorów suszonych, Nie mam profesjonalnego urządzenia do sous vide. Mam urządzenie do gotowania, w którym można regulować temperaturę co 1 stopień. Nie mam pakowarki Zobacz więcej
, przypraw solą i pieprzem. Zapakuj próżniowo. Wstaw na 20 min do kąpieli wodnej o temp. 72*C Sos pomidorowo-bazyliowy 3 pomidory szczypta bazylii ząbek czosnku 100ml mleczka kokosowego Pomidory Zobacz więcej
wodzie – około godziny Zielony pieprz zmiażdż w moździerzu, filet podziel na pół, posól i natrzyj zielonym pieprzem Owiń filet trawą i zapakuj do woreczków , zamknij próżniowo W warunkach domowych Zobacz więcej
2 piersi kurczaka, 6 połówek pomidorów suszonych, Nie mam profesjonalnego urządzenia do sous vide. Mam urządzenie do gotowania, w którym można regulować temperaturę co 1 stopień. Nie mam pakowarki Zobacz więcej
teoretycznej dotyczącej historii, składników używanych w kuchni molekularnej, a nawet sposobów podawania dań. Potem przyszedł czas na praktykę: kawior z ananasa i melona, herbata z wołowiny, Zobacz więcej
Shabbyeat
Shabbyeat Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ShabbyEat
Ośmiornica sous-vide

Ośmiornica sous-vide 181

1
Nie jest to moja pierwsza przygoda z sous-vide, ale pierwszy przepis wrzucany na bloga. Mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że dzięki temu urządzeniu odkrywam na nowo smaki w kuchni. Robiłam już Zobacz więcej
Łopatka sous vide. Pewnie widzieliście w telewizji reklamę gotowych mięs, wolno gotowanych sous vide (próżniowo), które od niedawna można kupić w Lidl Polska. Postanowiłam przetestować wolno gotowaną Zobacz więcej
Bristol Wine Bar. Mielżyński Handpicked. | WINOIOLIWA.COM HOME BLOG KUCHNIA PRZEPISY PRAKTYKA SOUS VIDE ENOSTREFA WINOMANIACY DEGUSTACJA POLECAM FOTO VIDEO AUTORZY Jacek Taranko Maciej Farski Tomasz Zobacz więcej
Kilka dni temu miałam przyjemność uczestniczyć w kolacji, podczas której zaprezentowane zostało menu degustacyje w Restauracji L’ARC Varsovie. Restauracja L’arc Varsovie posiada własne homarium i Zobacz więcej
, grillowanym bakłażanem i chrupiącymi pestkami granatu. Nigdy nie jadłam tak smacznego kurczaka. Wszystkie mięsa i ryby były przygotowane techniką mięsa i ryby przygotowujemy metodą sous-vide (czyli Zobacz więcej
i kaczki, cielęcinę oraz łososia. Te same kawałki mięsa w rękach Piotra Ceranowicza były przygotowywane metodąsous-vide, czyli długiego gotowania potraw w próżniowo zamkniętych woreczkach Zobacz więcej
- dietetyk. A po gotowaniu oczywiście był czas na rozmowy i konsumpcję przygotowanych dań. Oprócz tych zrobionych przez nas, na stole pojawiły się mięsa przygotowane metodą sous-vide przez Piotra Zobacz więcej
z sosem. #1 Policzki wołowe. #2 Owoce zapiekane w koglu-moglu. #3 Kaczka Sous Vide w sosie na demi glace. #4 Jajka Sous Vide. #1 Łosoś z sosem śmietanowym. #2Coq Au Vin. #3 Łosoś Sous Vide. #4 Zobacz więcej
elementkuchni molekularnej to technika gotowania sous vide – próżniowa metoda długiego gotowania potraw w szczelnie zamkniętych workach plastikowych, umieszczonych w gorącej wodzie.Celem metody jest Zobacz więcej
9zł), przez dania główne (pierś kurczaka sous vide 26 zł) a kończąc na deserach (budyń z twarogu 12 zł). Oczywiście to nie wszystko bo można zjeść w "69" także sałatki, makarony i ....pizze :) Zobacz więcej
kucharz Artur Wawer. Zostaliśmy przeszkoleni w bardzo przystępny i ciekawy sposób. Pan Artur nauczył nas kilku "kucharskich" trików, przypomniał o wartości odżywczej naszych rodzimych warzyw, owoców Zobacz więcej
pracowali ucierając pyszny domowy majonez :-). W czasie warsztatów przygotowaliśmy dwa dania: - pierś kurczaka kukurydzianego gotowaną metodą sous-vide, podaną z pęczakiem z lubczykiem, smażonym Zobacz więcej