Przepis na kurczak sous vide

Shabbyeat
Shabbyeat Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
ShabbyEat
Ośmiornica sous-vide

Ośmiornica sous-vide 364

Nie jest to moja pierwsza przygoda z sous-vide, ale pierwszy przepis wrzucany na bloga. Mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że dzięki temu urządzeniu odkrywam na nowo smaki w kuchni. Robiłam już Zobacz więcej
Metoda gotowania sous – vide lub inaczej w opakowaniu próżniowym jest doskonałym sposobem gotowania potraw zachowującym ich lepszą jakość, walory smakowe, a co ważne umożliwiającym utrzymanie Zobacz więcej
Kurczak wędzony, sous vide Składniki: - kurczak wiejski lub z wolnego wybiegu - woda - sól kamienna Kurczaka solimy przez noc w solance 50g soli na 1 litr wody. Odstawiamy w chłodne miejsce ok. Zobacz więcej
Produkty Potrzebne; Pierś z kurczaka- około 150 gram sok z pomarańczy- łyżeczka rozmaryn- gałązka krem balsamiczny - kilka kropel do smaku i dekoracji cukinia- 1 sztuka białka- 2sztuki do pierwszego Zobacz więcej
Łopatka sous vide. Pewnie widzieliście w telewizji reklamę gotowych mięs, wolno gotowanych sous vide (próżniowo), które od niedawna można kupić w Lidl Polska. Postanowiłam przetestować wolno gotowaną Zobacz więcej
SUROWIEC -pierś z kurczaka PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -sól morska /peklosól 50/50 --18-20g/kg -czosnek granulowany 1 g/kg -kozieradka mielona 1 g/kg -pieprz biały 1 g/kg WYKONANIE Kupiona pierś Zobacz więcej
Metoda sous-vide jak się okazuje swoje początki ma jeszcze w XVIII wieku, ale prawdziwy jej bum przezywamy właśnie teraz. I jak się okazuje słusznie, bo tak soczystego kurczaka dawno nie jedliśmy. Zobacz więcej
Przepis na pierś z kurczaka sous-vide z aromatem żubrówki oraz tatar z łososia jako przystawka to inspiracja popisowymidaniami zwycięzców konkursu dla młodych kucharzy (od 18-24 lat)„Zgotuj sobie Zobacz więcej
Dota
Dota Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Oneginetatopa
Kurczak (prawie) sous-vide

Kurczak (prawie) sous-vide 576

Zasadą sous-vide jest gotowanie produktów w plastikowych woreczkach przez wiele godzin w ściśle określonej temperaturze. Ta wersja przygotowania kurczaka nie wymaga wody i specjalnego sprzętu, Zobacz więcej
beiot
beiot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczne zdrowe - wyroby domowe
Kukurydza sous vide

Kukurydza sous vide 146

Kukurydza sous vide Składniki: - kukurydza w kolbach - masło - czosnek Kukurydzę obieramy z łupin, tniemy na mniejsze kawałki lub zostawiamy w całości. Wkładamy do torebki do pakowania próżniowego. Zobacz więcej
agata
agata Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia Agaty
Electrolux i domowe Sous Vide

Electrolux i domowe Sous Vide 123

Kto by pomyślał, że w piękny, majowy dzień równocześnie zawita do moich Warsztatów cudo techniki (Sous Vide Electrolux), Fashionelka i Kominek?! Przyczynkiem do spotkania był ten pierwszy właśnie. Zobacz więcej
My Blueberry Corner by "jagodzianka" Sous-vide (po francusku –w próżni) to metoda przygotowywania mięs, owoców i warzyw. Polega na próżniowym zapakowaniu potrawy w … Przeczytaj cały artykuł Post Zobacz więcej
2 piersi kurczaka, 6 połówek pomidorów suszonych, Nie mam profesjonalnego urządzenia do sous vide. Mam urządzenie do gotowania, w którym można regulować temperaturę co 1 stopień. Nie mam pakowarki Zobacz więcej
Słyszeliście kiedyś ometodzie gotowania wpróżni SOUS VIDE? Technika ta stosowana jest coraz częściej wEuropie, atakże nacałym świecie wdobrych restauracjach. Ja pierwszy raz się spotkałam ztaką formą Zobacz więcej
No właśnie – czy już to nauka czy to jest jeszcze sztuka gotowania? Sous-vide (fran. dosłowne tłumaczenie to: w próżni) jest ostatnim krzykiem mody w sztuce gotowania w ramach kuchni molekularnej. Zobacz więcej
Na prośbę czytelników, co prawda niewielu, proponuję jeszcze jeden przepis na przygotowanie potrawy w technologii sous-vide. Co to za technika pisałam już we wstępie do przepisu na piersi z Zobacz więcej
2 piersi kurczaka, 6 połówek pomidorów suszonych, Nie mam profesjonalnego urządzenia do sous vide. Mam urządzenie do gotowania, w którym można regulować temperaturę co 1 stopień. Nie mam pakowarki Zobacz więcej
Gotowanie w niskiej temperaturze jest zdrowe i coraz bardziej popularne. Produkty zapakowane próżniowo po ugotowaniu mają dużo silniejszy aromat niż przygotowane tradycyjnymi sposobami, są soczyste i Zobacz więcej
żarcie bez spinki
żarcie bez spinki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Żarcie bez spinki
Dorsz sous vide

Dorsz sous vide 336

Gotowanie sous vide, to ciekawa technika, którą pięknie opisał główny bohater filmu Burnt mówiąc do rywala "Ty nie gotujesz, ty podgrzewasz jedzenie w kondomach".Ten opis bardzo wiernie oddaje o co w Zobacz więcej
victoria
victoria Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Picantecooking
Pikantne piersi kurczaka sous-vide

Pikantne piersi kurczaka sous-vide 593

W końcu znalazłem czas, aby napisać o jednym z moich ulubionych urządzeń kuchennych (planetarny mikser Kitchen Aid jest poza konkurencją :-)). Przyrząd do gotowania jedzenia technologią sous-vide, Zobacz więcej