kurczak syczuański

Zachęcona sukcesem z użyciem sosu sojowego, przed którym bardzo długi czas się wzbraniałam, postanowiłam wykorzystać go do kolejnego przepisu. Kurczak po syczuańsku jest bardzo smaczny i wyrazisty, Zobacz więcej
mayas
mayas Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mancia w kuchni
Kurczak po syczuańsku

Kurczak po syczuańsku 77

0
Bardzo proste i lekkie danie, szybkie do przyrządzenia, zawładnęło naszymi brzuszkami na dobre :)))) Kurczak ma bardzo intensywny smak i aromat, przez co jest idealny dla osób gustujących w pikantnych Zobacz więcej
łyżki jasnego sosu sojowego 2 piersi kurczaka, pokrojone w plastry 4 łyżki oleju arachidowego 2 duże suszone papryczki chili 2 łyżki pieprzy syczuańskiego 2 ząbki czosnku, obrane i pokrojone w Zobacz więcej
Od jakiegoś czasu w sklepach można kupić mięso z udek z kurczaka bez skóry i kości, które ma oczywiście dużo więcej smaku niż pierś, a także delikatniejszą konsystencję. Świetnie nadaje się np. do dań Zobacz więcej
jemto
jemto Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jemto
Kurczak po syczuańsku

Kurczak po syczuańsku 111

0
Kurczak po syczuańsku Tym razem azjatycka odsłona kurczaka w wersji pikantnej. Syczuański kurczak musi rozgrzewać. Oczywiście można ten żar załagodzić ale nie wiem czy warto. Urok kuchni Syczuańskiej Zobacz więcej
Dziś kolejne bardzo proste i szybkie danie. Kuchnia chińska jest świetna pod tym względem! Prawdziwy fast food w dobrym tego słowa znaczeniu. Wystarczy zamarynować mięso wieczorem lub rano, przed Zobacz więcej
Makaron z kurczakiem po syczuańsku Składniki: 1 duża marchew0,5 średniej cukinii1 garść kiełków (ja użyłam mieszanki ostrej)1 filet z kurczaka1 cebula1 czerwona papryka1 pomidorPor (niekoniecznie)1 Zobacz więcej
sosu z czarnej fasoli, co czuć było w mieszkaniu przez parę dni. Po tych doświadczeniach używam teflonowego woka, z mięsa wybieram kurczaka lub wieprzowinę, oszczędnie też stosuję intensywne sosy. Zobacz więcej
Pamiętacie jak jakiś czas temu pisałam, że dostałam zestaw produktów Blue Dragon do przetestowania? Ponieważ miałam akurat filety z piersi kurczaka więc postanowiłam przygotować go z warzywami i dodać Zobacz więcej
i dostępności produktów – np. ocetChinkiang można zastąpić mieszanką octu ryżowego i balsamicznego, a oba można znaleźć w naszych lokalnych sklepach. Pieprz syczuański – jeśli nie znajdziecie – Zobacz więcej
słynnym kurczaku po syczuańsku. Z efektu jestem bardzo zadowolona, szaszłyki bardzo nam smakowały i sądzę, że posmakują także i Wam :) Jako dodatek do szaszłyków podałam fasolkę szparagową po Zobacz więcej
Pikantny syczuański kurczak z orzeszkami ziemnymi (SUI MI CI TING) Dzisiaj mam dla Was coś błyskawicznego. Domową i prostą, lecz niezwykle aromatyczną potrawę prosto z Syczuanu. Przepis pochodzi z Zobacz więcej
Dzisiaj potrawa, która miała być kurczakiem po syczuańsku, a - jak to zwykle z chińszczyzną bywa - okazała się tylko wariacją na ten temat, na szczęście równie smaczną. :) Do tego kilka słów o Zobacz więcej
Napisany dn.8lipiec2013 Wyjątkowo soczysta i przepełniona aromatem ziół pierś z kurczaka z pieprzem syczuańskim, podana z dżemem pomidorowym - wyborna kombinacja. Takiego dania nie powstydzisz się na Zobacz więcej
Kurczak po syczuańsku to była pierwsza potrwa jaką zjadłam podczas ubiegłorocznego pobytu w Chinach. I zarazem była to najostrzejsza potrawa jaką jadłam w życiu :):):) Połączenie kurczaka, papryki i Zobacz więcej
Miała być dziś zupa , ale udało mi się Mamę przekonać , że mam lepszy pomysł :) Lubię doprawiać potrawy pieprzem syczuańskim. W zasadzie nie jest to pieprz , a łupinki jagód krzewu żółtodrzewu Zobacz więcej
Jeśli chodzicie do chińskich restauracji, to z pewnością to danie nie jest Wam obce. Właściwie jest to pozycja obowiązkowa w chińskim menu. Możecie go znaleźć również po nazwą kurczak Gong Bao lub Zobacz więcej
Dla miłośników pikantnych dań w sam raz. Trochę zmodyfikowany przepis z książki Na ostro. Składniki: 4 filety z kurczaka1 posiekany ząbek czosnku 3 łyżki oleju roślinnego 2 łyżki drobno startego Zobacz więcej
O zgrozo! Zieleń kwitnie na bazarach, a nam przyszło pożywiać sięleczniczym rosołkiem... Postanowiłam go jednak nieco zazielenić - dodałam sok z limonki, pęczek kolendry i pieprz suczuański. Zupę Zobacz więcej