Sałatka z kurczakiem i pomarańczami -składników mamyoczywiście znacznie więcej, ale te dwa powiedzmy wybrałam jako reprezentację tej sałatki Przeprowadziłam plebiscyt, miała być dzisiaj pasta, ale
Zobacz więcej
Siedzę sobie w pracy i nagle do głowy wpadł mi taki przepis! Nie wiem skąd pomysł... ale efekt zadziwił nie tylko mnie, ale także kolegę, który na myśl o owocach wsałatce z kurczakiem straszniesię
Zobacz więcej
Bonjour w ten piękny <u mnie> niedzielny poranek... trochę mnie nie było, problemy robią swoje...ale nie zapomniałam o blogu! kucharzę, robię zdjęcia,wszystkokumuluje.... ale niestety w kwietniu
Zobacz więcej
« Pierogi z kapustą i grzybami Rafaello na krakersach » Pierś kurczaka w pomarańczach Składniki: 2 piersi kurczaka 3 pomarańcze szklanki suszonej żurawiny 1 łyżka masła łyżka oliwy 2 łyżki miodu 2
Zobacz więcej
Obiad w 15 minut? Ależ proszę.. czy może być coś szybszego i pyszniejszego... Kurczak, pomarańcze i pyszny sos, a do tego chiński makaron... Ekspresowy kurczak z pomarańczami Kurczaka pokroić w
Zobacz więcej
Ta propozycja to ciekawa alternatywa dla zwykłego kurczaka. Pomarańcze są delikatnie wyczuwalne. Kurczak jest soczysty. Składniki: 2 kurze nogi skórka z 1 pomarańczy sok z 1/2 pomarańczy ok. 2 cm
Zobacz więcej
Składniki: 1 kurczak (ok. 1,5 kg.) 1 duża pomarańcza 1 łyżka miodu sól pieprz Kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem. Z pomarańczy wyciskamy sok i smarujemy nim kurczaka, następnie nacieramy solą i
Zobacz więcej
Kurczak w pomarańczach „Na blogu pojawił się już kiedyś przepis na kurczaka w pomarańczach. Były to podsmażone kawałki piersi z kurczaka z pomarańczami i oliwkami. Tym razem postanowiłam go upiec w
Zobacz więcej
Dziś chcę zaprezentować Wam przepis, który jest związany z odcinkiem serii Przyjaźń od kuchni, którą można śledzić na Bobyy.pl. Kurczak po marokańsku smakuje każdemu (pod warunkiem, że lubicie owoce w
Zobacz więcej
Na kurczaka duszonego w pomarańczach miałam ochotę od dawna. Bardzo łatwy przepis znalazłam na opakowaniu cukru trzcinowego. Jego oryginalna nazwa to "Glazurowane nóżki kurczaka". Sos jest słodki i
Zobacz więcej
Przepis z najnowszego numeru miesięcznika "Kuchnia" 3/2012. Podałam z kaszą jaglaną i sałatką z pieczonych buraków. Składniki: 3 pałki kurczaka 3 podudzia kurczaka sól, pieprz 1 pomarańcza Marynata: 2
Zobacz więcej
Sezon na pomarańcze w pełni. Dlatego dziś rewelacyjna sałatka z kurczakiem i pomarańczami właśnie. Moja. Autorska. Nie oddam nikomu, ale z wami podzielę się przepisem! :) Biorę za nią pełną
Zobacz więcej
oprawiony kurczak (około 1.5 kg) słodka papryka 1 łyżeczka suszonego lubczyk 1 łyżka majeranku sok z 1/2 pomarańczy 2 kawałki pomarańczy (ćwiarteczki) 1 jabłko pokrojone na cząstki 4-5 plastrów
Zobacz więcej
Mięso jest ciekawe w smaku, miękkie i soczyste. Niestety jest także mało fotogeniczne. Niemalże samo się robi, chociaż wymaga marynowania.Na podstawie przepisu z miesięcznika "Kuchnia" nr 3/2012.
Zobacz więcej
Lekka, dietetyczna sałatka z sałatą, piersią z kurczaka i pomarańczą. Doprawiona winegretem z sosu balsamicznego, oliwy i soku z cytryny. Minimum składników, maksimum smaku:) Składniki: 1 ulubiona
Zobacz więcej
Pierś w pomarańczach Kiedy dni coraz krótsze (niestety) dobrze, jak kuchni jest kolorowo, pachnąco i smacznieJ Tak właśnie jest, gdy przyrządzamy kurczaka z pomarańczami. Na przepis ten natknęłam się
Zobacz więcej
Na okładce marcowej "Kuchni" kusi zdjęcie kurczaka pieczonego z pomarańczami. Postanowiłam w ten sposób przygotować mięsko na obiad. Muszę przyznać,że to dla mnie nowość, nigdy nie jadłam
Zobacz więcej
Dobrze jest być blogerką kulinarną. Czasami dostaje się sprawdzone przepisy opatrzone komentarzem To jest świetne! Tak właśnie było w tym przypadku. Przepis na kurczaka pieczonego w pomarańczach jest
Zobacz więcej
Soczysty, przesiąknięty aromatem pomarańczy i delikatnie słodki kurczak. Danie proste w przygotowaniu a nadające się na uroczysta kolację. Składniki: kawałki kurczaka (pałki, podudzia) 1 pomarańcza
Zobacz więcej
« Wieprzowina po chińsku Kurczak w pomarańczach „Kurczak w pomarańczach to pyszne i nieco egzotyczne danie, które smakuje zarówno na ciepło, tuż po usmażeniu jak również na zimno. Szczególnie polecam
Zobacz więcej