kurczak w sosie z porów

Czas przygotowania:60min. Niestetynie mam zdjęcia ale potrawa pyszniutka. Sami wymyśliliśmy kombinację składników i się sprawdziło. Składniki: - makaron tagliatelle - 2 piesi z kurczaka - 1 duży por - Zobacz więcej
Pierś z kurczaka z porem w sosie curry VN:F [1.9.22_1171] Rating: 0.0/10 (0 votes cast) Pyszne danie dla kogoś, kto lubi curry. Podajemy z ryżem. Składniki: podwójna pierś z kurczaka czubata łyżeczka Zobacz więcej
Syty posiłek do przyrządzenia, w krótką chwilę. Jego smak powinien zadowolić wszystkich, jest naturalnie delikatny, nie nachalny, idealny również dla dzieci. Linguine z delikatnym sosem z pora i Zobacz więcej
Prosty i szybki sposób na wyjątkowe danie :) Miałam w domu akurat gruszki marynowane i pora, wystarczyło kupić kurczaka i obiad gotowy :) Połączenie słodkiej gruszki i pora jest bardzo udane i smakuje Zobacz więcej
Potrawa dla wszystkich miłośników pora, który duszony w sosie śmietanowym nabiera szczególnego smaku i stanowi swego rodzaju dodatek do udek z kurczaka. Czosnek i tymianek bardzo dobrze uzupełniają Zobacz więcej
Dzisiejszy poranek przywitał mnie ślicznym słońcem, na zewnątrz 7 stopni więc pogoda bardziej przypomina nadejście wiosny niż środek zimy, dlatego w mojej kuchni zaczyna gościć coraz więcej koloru. Zobacz więcej
Kurczak z porem w sosie serowym - Magiczny Garnek O Nas Przepisy Śniadanie Dla dzieci Koktajle, napoje Przystawki, przekąski Sałatki Surówki warzywne Zupy i kremy Makarony Dania mięsne Dania obiadowe Zobacz więcej
pierś z kurczaka 1 por 1 duża marchew sos sojowy 2 jajka Na woku smażymy pierś z kurczaka, na oleju wymieszanym z sosem sojowym, następnie kiedy pierś będzie już gotowa, przenosimy ją do miski, olej Zobacz więcej
Lubicie połączenie kurczaka z owocami? Jeśli nie macie nic przeciwko takiej kompozycji smaków,to warto przygotować to danie. Zapraszam :) 2 pojedyncze piersi z kurczaka 1 por 1 mała puszka moreli Zobacz więcej
Tym razem na moim talerzuzagościłapierś z kurczaka upieczona w pergaminie "Papirus" ...Pomysł na.....podana z dodatkiem delikatnego sosuśmietankowo-porowego. Sos przygotowujesięrównocześnie z mięsem, Zobacz więcej
… Pamiętam, że w podstawówce pani od niemieckiego kazała nam na pierwszej stronie zeszytu rysować niemiecką flagę i wpisywać: Uebung macht Meister! Ot takie wspomnienie… Składniki: - pierś z kurczaka; Zobacz więcej
Co tu dużo powiedzieć, danie lekkie, pyszne i smakuje każdemu a przy tym nie jest zbyt skomplikowane. Niepozorny sos nadaje szczególnego smaku temu daniu. Można tym daniem zaskoczyć domowników. Zobacz więcej
niego? Hmm… Może odrobinę płynnego miodu? Przychodzi mi również do głowy chutney mango lub inny, na bazie owoców. Składniki- na 2 osoby: - pierś z kurczaka; - przyprawa do kurczaka; - margaryna w Zobacz więcej
Szukając pomysłu na wykorzystanie nadwyżki porów, trafiłam u Panny Malwinny na przepis rodem z Australii ;) Kurczak z sosem z porów i suszonych pomidorów wydał się na tyle apetycznym i interesującym Zobacz więcej
Na Wielkanoc prawie w każdym domu na stole można znaleźć chrzan. Nie tylko w formie dodatku do wędlin. Ja preferuję także potrawy z wykorzystaniem chrzanu, np. jako składnik sałatki czy farszu do Zobacz więcej
To danie może stać się daniem popisowym dosłownie KAŻDEGO :D Rozpływa się w ustach, wygląda genialnie a do tego nie jest trudne w przygotowaniu :) Słodkie nadzienie mięska komponuje się wręcz Zobacz więcej
to wersja naprawdęszybka a po drugie i najważniejsze naprawdę pyszna. Lazania z kurczakiem i porami w śmietanowo-serowym sosie 1/2 opakowania makaronu na lazanię (ja zużyłam 12 płatów) 1 podwójna Zobacz więcej
Przygotowywanie domowego, niedzielnego obiadu dlachłopaków sprawia mi wielką przyjemność. Rosół musi być zawsze,a na drugie najlepiej mięso i najlepiej w sosie. Dziś był kurczak, najpierw smażony, Zobacz więcej
Kurczak w nieco innej wersji – w kremowym sosie, z grzybami. Aromatyczny od lekkich, duszonych porów, gładki i kremowy od śmietanki. Szybki i syty obiad – w całości jego wykonanie nie zajmie Wam Zobacz więcej
Por to moim zdaniem troszkę niedoceniane warzywo, zazwyczaj ląduje w bulionie i wygotowany trafia do kosza. A niepotrzebnie! Bo po usmażeniu por staje się miękki, lekko slodkawy i naprawdę pyszny! Zobacz więcej