kurczak w szybkowarze

Wiem że nie każdy lubi ale ja akurat uwielbiam. Gotowane pieczone w sosie koperkowym chrzanowym wszystkie :-) . Dziś gotowane i pieczone w sosie własnym. Składniki: 3 ozory wieprzowe Marchew Zobacz więcej
Składniki: łopatka bez kości 1 kg, przyprawa kebab- gyros Prymat 1 opakowanie, ząbki czosnku 8 sztuk, olej rzepakowy 6 łyżek, ziele angielskie 2 sztuki, liście laurowe 2 sztuki, kolendra cała 1 Zobacz więcej
W dobie powrotu do zdrowego trybu życia i odżywiania, szybkowar w wielu domach stał się często używanym sprzętem kuchennym. Potrawy przygotowuje się w nim o wiele szybciej i z mniejszą ilością płynu, Zobacz więcej
Składniki: gęsie udka 4 sztuki, sok z pomarańczy 2 sztuki, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, kucharek 2 łyżeczki, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, cząber 1 łyżka, woda 4 szklanki, mąka pszenna 2 Zobacz więcej
Witajcie :) mam dzisiaj dla Was propozycję pysznego mięsa z warzywami gotowanego w szybkowarze. Mięso jest kruche, soczyste i najważniejsze nie smażone. Mięso można podawać z kaszą lub ryżem. Na Zobacz więcej
Pałki kurczaka przyprawione rozmarynem i wraz z warzywami zapieczone w piekarniku to bardzo proste i szybkie w przygotowaniu danie obiadowe. Mięso kurczaka jest miękkie i aromatyczne, warzywa są Zobacz więcej
Wieprzowina to mięso, które w dalszym ciągu przoduje wśród wybieranych przez krajanów mięs. Sama nie jestem jej miłośniczką jednak i ona gości w naszym domu. Dziś danie, które uwielbiane jest przez Zobacz więcej
Składniki: udka kurczaka całe 2 duże, garam masala Royal Brand 1 łyżeczka, papryka słodka mielona 1 łyżeczka, papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki, kucharek 1,5 łyżeczki, olej rzepakowy 1/4 szklanki, Zobacz więcej
Szybki i uniwersalny przecier pomidorowy. Fantastycznie nadaje się do zupy pomidorowej lub sosu. Po krótkim odparowaniu można uzyskać gęstą konsystencję. Tak powstały sos skomponuje się wspaniale z Zobacz więcej
Groch zielony łuskany wszystkim dobrze znany! :) Można przyrządzić z niego fantastyczną grochówkę. Z tego samego grochu, gotowanego krócej i w mniejszej ilości wody można również wyczarować smakowite Zobacz więcej
Karczek tym razem przygotowałam nadziewany wędzonym boczkiem i cebulą. Duszony w szybkowarze z kiszoną kapustą. Jest to danie jednogarnkowe z którego wychodzą tak na prawdę dwa dania, pyszny bigosik i Zobacz więcej
Szybkowar - niecodzienne gotowanie czyli jak zrobić obiad na kilka dni i jeść go ze smakiem Zobacz więcej
KasiaB
KasiaB Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotuj z rodzinką
GOLONKA W SZYBKOWARZE

GOLONKA W SZYBKOWARZE 4682

GOLONKA W SZYBKOWARZE Golonka na kolację ? OK Potrzebuję tylko golonkę. I szybkowar. Jeszcze marchewka, seler, pietruszka. I chrzan, ćwikła, ew. musztarda do podania… Jak widać przygotowanie golonki Zobacz więcej
Lekka , smaczna przystawka z piersi kurczaka , dla osób dbających o linię i lubiących zdrowe jedzenie.Świetna na biesiadne stoły i od święta. 2 duże piersi z kurczaka 2 marchewki 1 pietruszka kawałek Zobacz więcej
Zastanawialiście się kiedyś, jak upiec kurczaka w całości, żeby był chrupiący na zewnątrz i miękki w środku? Mi zawsze wydawało się to bardzo trudne, a pieczenie kurczaka w całości wydawało mi się Zobacz więcej
Składniki: baranina żeberka 1,5 kg, maślanka 1 litr, ocet jabłkowy 5 łyżek, gęsi tłuszcz 1 łyżeczka, cząber 2 łyżki, kucharek 1 łyżka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, cebula 5 sztuk, marchew 2 Zobacz więcej
Rosół wołowy - stały bywalec polskiej kuchni. Wyśmienicie smakuje czysty, podany w bulionówkach lub tradycyjnie -z domowym makaronem. Gotowanie wywaru przebiega w dwóch etapach: w pierwszym Zobacz więcej
dorota20w
dorota20w Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dorota smakuje
Kurczak z szybkowaru

Kurczak z szybkowaru 331

Kurczak z szybkowaru Blox.pl Załóż bloga Zaloguj Menu Zaloguj Załóż bloga Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Buraczki tarte na zimę Kurczak z szybkowaru Mam dzisiaj dla Was przepis Zobacz więcej
Składniki: mięso cielęce z łopatki 1,5 kg, przyprawa Strogonow Royal Brand 1 opakowanie, woda 1 szklanka, grzyby suszone 1 garść, kucharek 1 łyżka, smalec 1 łyżka, cebula 5 sztuk, woda 4 szklanki, Zobacz więcej
Wywar wołowy gotujemy zazwyczaj na mostku, łacie lub goleni. Są to większe kawałki mięsa wymagające dość długiej obróbki termicznej. Aby przyspieszyć gotowanie, kroję mięso na plastry o grubości ok. 1 Zobacz więcej