kurczak z ciecierzycą po marokańsku

{{headerMessage}}
skrupulatnie. Dlatego dziś serwuję marokańskiego kurczaka z ciecierzycą w pomidorach podanego razem z kuskusem. Uwielbiam taką mieszaninę na patelni, kiedy przyprawy przenikają się uwalniając cudowny Zobacz więcej
{{headerMessage}}
(podaję w kolejności zgłoszeń): Mirabelka - Ulubiona sałatka to Śniadaniowy miks warzywno-serowy Druga, znaleziona w ofercie Baru Sałatkowego - Marokańska sałatka z kuskusem i ciecierzycą Zobacz więcej
{{headerMessage}}
szpinaku od wyboru do koloru :) Przepis (dla 2 osób): 2 piersi z kurczaka 1/2 puszki ciecierzycy 300 g mrożonego szpinaku 2 łyżeczkiprzyprawy marokańskiej 1 ząbek czosnku oliwa 2 garści pestek dyni 4 Zobacz więcej
Wulkan-smaku
Wulkan-smaku Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wulkan smaku
Harira

Harira 123

0
{{headerMessage}}
Harira Dodane 5 kwietnia, 2013 w Dania główne, Zupy i kremy Harira to marokańska treściwa zupa. W pełni zastąpi pożywny obiad. Składniki: 2 piersi z kurczaka 3 łodygi selera naciowego 1 cebula 100 g Zobacz więcej
{{headerMessage}}
daktylami. 1/2 kg wołowiny na gulasz, ew. kurczaka, indyka a najlepiej baraniny 2 - 3 łodygi selera naciowego 2 średnie cebule 2 ząbki czosnku 1 szklanka soczewicy 1 szklanka suchej ciecierzycy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś kolejna kulinarna podróż, tym razem do Afryki. Tajine, tagine, tadżin (jak zwał tak zwał) jest tradycyjną i najpopularniejszą potrawą kuchni marokańskiej. Oryginalnie powinno się go przyrządzać w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kolejne danie z kuchni marokańskiej,która ostatnio coraz częściej gości w mojej kuchni.Niestety nie posiadam specjalnego naczynia tagine ale z tego co się zdążyłam dowiedzieć i tak bym nie mogła z Zobacz więcej
acia1065
acia1065 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Człowiek jest tym, co zje...
Harira

Harira 339

2
{{headerMessage}}
skip to main | skip to sidebar Harira Nazwa tej marokańskiej zupy pochodzi od słowa 'gorący'. Jej przyprawy rozgrzewają, a składniki mają moc przywracania sił. Stawia na nogi muzułmanów po Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Po wielkanocnych szaleństwach zachciało mi się kuchni świata. Zakupiłam więc świeży szpinak i zaplanowałam marokański obiad - kurczaka, kuskus i aromatyczną ciecierzycę z pomidorami. Przepis Zobacz więcej
{{headerMessage}}
« Soczewica w pomidorach Kurczak z morelami i ciecierzycą Nigdy nie potrafiłam wskazać kuchni jakiegoś kraju, jako swojej ulubionej. Ale teraz z pewnością w czołówce tego rankingu znajdzie się kuchnia Zobacz więcej
arka911
arka911 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
chwila i gotowe
Sorbet morelowy

Sorbet morelowy 147

0
{{headerMessage}}
Sorbet morelowy - Desery - Chwila i gotowe - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU Chwila i gotowe Sorbet morelowy (25.09.2014)Dieta paleo (24.09.2014)Pomidor, cebula, awokado Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Daniezrobiłam zainspirowana potrawą, jaką widziałam niedawno w wegetariańskiej restauracji, w której jadłam skądinąd pyszne jedzenie. I tak powstała moja mięsna wersja tego dania przyrządzonego na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
To moje kolejne spotkanie z kuchnią arabską. Harira to gęsta marokańska zupa, której przyprawy rozgrzewają a składniki mają moc przywracania sił. Stawia na nogi muzułmanów po całodziennym poście w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepisów na marokańskie tadżiny jest chyba nieskończenie wiele wersji. Tym razem zrobiłam tadżin z kurczaka i ciecierzycy, według przepisu podpatrzonego w magazynie „Kuchnia”. Niestety nie posiadam Zobacz więcej
Ada0
Ada0 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Oryginalny smak
Harira

Harira 90

3
{{headerMessage}}
Dzisiaj kuchnia marokańska, a dokładniej to pożywna, gęsta i rozgrzewająca zupa harira. Przygotowywana jest z baraniny, wołowiny lub kurczaka z dodatkiem soczewicy, ciecierzycy, grochu lub bobu. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Tagine to nazwa marokańskiego dania, a zarazem naczynia, w którym jest przygotowane. Wykonane jest z grubej ceramiki i dobrze znosi otwarty ogień i wysokie temperatury, a także wspaniale zatrzymuje w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Harira - to aromatyczna i bardzo pożywna marokańska zupa najczęściej podawana na kolacje w czasie Ramadanu. Nazwa pochodzi od arabskiego słowa harr حار - gorący. Zupa ma wiele odmian, można ją Zobacz więcej
elfinka
elfinka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Frozen Spinach
Kurczak po marokańsku

Kurczak po marokańsku 132

0
{{headerMessage}}
:) KURCZAK PO MAROKAŃSKU Potrzebne będą: 4 udka z kurczaka bez skóry i kości, o łącznej wadze 500 g (zwykle używam piersi z kurczaka albo indyka)300 ml bulionu warzywnego albo drobiowego2 cebule, Zobacz więcej
Kuchenny Blat
Kuchenny Blat Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchenny Blat
Tagine z kurczakiem

Tagine z kurczakiem 2478

0
{{headerMessage}}
Pełne przypraw i aromatu tagine z kurczaka, z dynią, suszonymi śliwkami, ciecierzycą i pomidorami. Tagine, to danie typowe dla kuchni marokańskiej, przygotowywane w specjalnym naczyniu. Nasze tagine Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Maroko. Część III. Tagine z ciecierzycy i chorizo Po taginie z kurczaka i kiszonych cytryn i taginie z ciecierzycy i pomidorów czas na bardziej europejskie smaki (i ostatni przed wiosną moment na Zobacz więcej