Odgrzebałam stary prodiż i stary przepis... Jakie to fascynujące! Byłam ciekawa, czy pamiętam ...? Kiedyś piekłam zawsze w prodiżu... Teraz nigdy... aż do dzisiaj. Ale wszystko super się udało. Nawet
Zobacz więcej
Na pewno znacie zebrę i to doskonale. Ja piekę ją zwykle w małym domku na wsi bo tam mam prodiż, w którym najlepiej mi wychodzi - w moim piekarniku zawsze bardziej wyrasta środek a wersja wiejska jest
Zobacz więcej
Zawsze staram się korzystać z sezonowych produktów, a początek września kojarzy mi się ze śliwkami. Delikatne ciasto w konsystencji przypominające biszkopt świetnie komponuje się z tymi owocami. Jeśli
Zobacz więcej
Składniki: 1,5 kg kurczak, 2 łyżki olej, 1 szklanka woda, pieprz czarny świeżo mielony, odrobina pieprzu cayenne, pieprz ziołowy, papryka słodka, wegeta, trochę masła kurczak podzielony na 4 części -
Zobacz więcej
Rzadko piekę całego kurczaka, najczęściej przygotowuję w ten sposób same udka. Inauguracja nowego prodiża (DZIĘKUJĘ MAMO I TATO :*) wymagała jednak czegoś spektakularnego i wybór padł na kurczaka. Co
Zobacz więcej
Pewnie nie wszyscy posiadacie takie wspaniałe urządzenie jak prodiż, ale podam Wam sposób na przepyszne mięsko przygotowane w prodiżu. Pamiętam czasy, kiedy w domu jeszcze moja mama i babcia piekły w
Zobacz więcej
Roladki z kurczaka podwójna piers kurczaka cebula pieczarki plasterki żółtego sera papryka szynka Przyprawy: sól, pieprz, czosnek granulowany, słodka papryka, majeranek farsz pieczarkowy: przysmażyć
Zobacz więcej
Składniki: 2 szkl mąka pszenna, 0.5 kostki tłuszcz stopiony, 2 szt żółtka, 1 szkl cukier, 0,5 szkl wiórki kokosowe, 2 łyżki kakao, 1 łyżeczka proszek do pieczenia, Masa serowa: 1 kg twaróg, 1 torebka
Zobacz więcej
Szarlotka jest takim ciastem retro, chyba typowo polskim, kojarzy mi się z kwaśnymi, twardymi jabłkami, które w tym cieście zmieniają swój smak na winny, delikatny i wspaniały. Można by rzec że
Zobacz więcej
Za każdym razem kiedy brakuje mi czasu, a rodzina głodna patrzy we mnie jak w swoją zdobycz, którą właśnie chce upolować na obiad, doceniam wszystkie cuda techniki, które są moimi pomocnikami
Zobacz więcej
Fabryka Porcelany zyskała niedawno nowy wygląd i nowe życie. Dzięki przeprowadzonej rewitalizacji, obiekt zyskał piękne elewacje, w duszy industrialnego klimatu, a zaraz potem zaczęli się tutaj kręcić
Zobacz więcej
Zdarzało mi się już jeść domowe pizze, ale chyba nigdy nie robiłam takiej sama. Wczoraj stało się to po raz pierwszy, choć też nie do końca, bo nie przygotowałam jej całkiem sama, tylko ze znacznym
Zobacz więcej
Dawno nie było wpisu, za co przepraszam. Po przerwie zamieszczam przepis na udka pieczone w prodiżu, z kapustą, marchewką i kminkiem. Aromatyczne, soczyste i pyszne :) Składniki na 5 porcji: 300 g
Zobacz więcej
Jakie było moje zdziwienie, kiedy podczas ostatniego pobytu na działce odkryłam w szafce prodiż (wiecie co to jest - taki elekryczny piecyk grzejący od góry). A na dodatek z gwarancją z ... listopada
Zobacz więcej
Miałam kiedyś ochotę upiec kurczaka w całości, ale nie wiedziałam jak, nie miałam w czym i tak jakoś pomysł został odłożony na później. Ale ostatnio trafiłam w internecie na fajny przepis na kurczaka,
Zobacz więcej
PRZEPIS NA UDKA Z PRODIŻA – udka upieczone w prodiżu PECENKA ETA są tak delikatne jak konfitowane w tłuszczu. Mięso pieczone w prodiżu ma niepowtarzalny smak. Składniki: 5 udek z kurczaka 1 łyżka
Zobacz więcej
Dzisiaj obiecany wcześniej post o pieczeniu chleba w prodiżu! Piekarze amatorzy i profesjonaliści wiedzą doskonale ,że pieczenia chleba w prodiżu to niemalże profanacja wszelkich zasad dotyczących
Zobacz więcej
Witajcie! Wracamy po długiej nieobecności z ciachem, które uda się nawet początkującej pani domu. Puszyste, delikatne i rozpływające się w ustach jabłko...czego chcieć więcej?!;) Idealne ciasto, gdy
Zobacz więcej
Kurczak po polsku pachnie cudownie pietruszką, selerem, czosnkiem i majerankiem. Ten tradycyjny przepis zasługuje na odkurzenie i przywrócenie do łask. W zamierzchłych czasach PRL-u takiego właśnie
Zobacz więcej
Jeśli macie ochotę na wspomnienia z dzieciństwa to proponuje kurczaka w wydaniu „po babciowemu”. Dla mnie nie ma lepszej koncepcji jak kurczak z prodiża.Pieczenie w prodiżu ma jeszcze jedną zaletę w
Zobacz więcej