kurczak z ziołami i nuta cytryny

Kolejny wpis z wykorzystaniem nowego produktu Winiary. Tym razem pałki z kurczaka w ziołach z nutą cytryny. Nowość Winiary, która nie zawiera zbędnych/szkodliwych/sztucznych dodatków. Na opakowaniu w Zobacz więcej
Dość klasyczna propozycja obiadowa, choć z mało popularną nutącytryny. 2 udka z kurczaka + 2 filety z piersi Pomysł na… soczystego kurczaka w ziołach z nutą cytryny 2 marchewki 1 duża cebula Zobacz więcej
to nie uważam aby było czymś złym korzystanie z takich produktów jak ten który chcę Wam przedstawić . A to dlatego, że zawiera tylko naturalne składniki, suszone zioła i przyprawy. Do tego zostały Zobacz więcej
Czasami zdarza mi się użyć gotowca w kuchni (czy to z braku czasu, czy z ciekawości, gdy coś nowego pojawia się w sklepie) - pod warunkiem, że produkt ma dobry skład (sprawdzam czy nie zawiera Zobacz więcej
Kurczak w jogurtowej marynacie Może to zabrzmieć dość nieprawdopodobnie, ale do tej pory ani razu nie piekłam kurczaka samodzielnie. Nie mówię tutaj o piersiach z kurczaka, które gotuję Zobacz więcej
pieczonego kurczaka (440g surowego mięsa) 1/2 dużego ogórka (ok. 1 szkl.), w kostkę 6 zielonych cebulek, w plastryW małej misce wymieszać razem oliwę, skórkę i sok z cytryny, zioła, kapary, sól i Zobacz więcej
Moja wersja popularnej sałatki Cezar. Zmiana dotyczy dodatku kurczaka oraz modyfikacji przepisu na sos. Ten oryginalny robi się na surowym żółtku, ale ja wolałam użyć jako bazę gotowy majonez. Ponadto Zobacz więcej
piec w piekarniku, jak i na grillu. Polecam :) Składniki: 500 – 700 g kurczaka (ja miałam podudzia z kurczaka) Marynata: 1/2 szklanki jogurtu greckiego 4 ząbki czosnku 1/2 cytryny (sok i skórka) 1 Zobacz więcej
Krystyna Gerc
Krystyna Gerc Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Co na obiad?
Karczek w warzywach

Karczek w warzywach 916

0
NA… soczystego kurczaka w ziołach z nutą cytryny 2 gałązki świeżego tymianku Karkówkę pokrój w plastry i posyp przyprawą Winiary. Marchew i pasternak pokrój w słupki. Wszystko przełóż do woreczka Zobacz więcej
Postanowiłam wypróbować torebki do smażenia Knorr w inny sposób, otóż mięso z piersi kurczaka zamieniłam na łososia. Wyszło pysznie! Do tego podpieczone ziemniaki i sałatka z rukoli i gruszką. Zobacz więcej
sos jest przeznaczony również dla wegetarian. Mogłabym mu dać 8 pkt w skali 1-10. Konsystencja gęsta, kremowa. Smak rzeczywiście łagodny, pomieszane nuty słodkości z kwaśnością. Wyczuwalny zapach Zobacz więcej
Lubię bardzo pieczonego kurczaka. Zarówno tego w całości jak i tego w kawałkach. Jednak moja ulubiona standardowa forma już mi się nieco znudziła (w czosnku i w ziołach). Dlatego jak tylko zobaczyłam Zobacz więcej
. Najlepsze w kanapkach z pieczonym kurczakiem jest to, że najczęściej stanowią one mój sposób na wykorzystanie resztek z obiadu. Zwykle kurczaka nie zostaje tyle, by zaserwować drugi obiad następnego Zobacz więcej
Jak wiecie będąc wśród Przyjaciół WINIARY co miesiąc dostaję do wypróbowania ich nowości. Tym razem otrzymałam m.in. “Pomysł na… soczystego kurczaka w ziołach z nutą cytryny”. Chętnie wzięłam się za Zobacz więcej
Potrawa ta powstała z połączenia dwóch sałatek - tej i tej. Dzięki zawartości ryżu i kurczaka danie jest sycące i pożywne. Do przygotowania sałatki użyłam nowego produktu Winiary jaki niedawno Zobacz więcej
KasiaB
KasiaB Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuj z rodzinką
CUKINIA W CIEŚCIE

CUKINIA W CIEŚCIE 73

0
– młodzi przystali na takie sposoby, więc niedługo przyjdzie pora na kolejne eksperymenty. Składniki: 1 mała cukinia 1 jajko 150 ml mąki 150 ml mleka sól, pieprz oraz przyprawy ( ja skorzystałam z Zobacz więcej
Bardzo prosty sposób na aromatycznego kurczaka. Filet wypełniony suszonymi pomidorami, serem feta i świeżymi ziołami – bazylią oraz pietruszką. Z bardzo delikatną, ale wyczuwalną orzeźwiającą Zobacz więcej
wywarem, aż będą miękkie. Dodać zioła, zamrożony groszek i zalać bulionem. Zmiksować po 3 minutach i przecedzić przez sito. Doprawić skórką cytrynową, solą i świeżo mielonym pieprzem. Podać z jajkiem Zobacz więcej
Cześć =) Piersi kurczaka, to popularna alternatywa dla cięższych i tłustszych mięs. Ich neutralny charakter pozwala na wykorzystanie do najrozmaitszych potraw oraz łączenie z różnymi smakami. Aby Zobacz więcej
możliwie jak największą powierzchnię (robimy tzw. motylka, uważając żeby nie otrzymać dwóch kotletów;) ) delikatnie je rozbijamy, tak żeby była równa, następnie całą powierzchnie smarujemy serkiem Zobacz więcej