kurkami i kozim serem

Jesień co raz bardziej czuć w powietrzu i w kuchni w sumie też.Chociaż wieczorami marzy mi się już kubek rozgrzewającej zupy lub herbaty, miło jest jeszcze wykorzystać resztki lata i przenieść się Zobacz więcej
Trochę mam zaległości z wpisami na blogu ale po pierwsze miałam trochę problemów technicznych ze sprzętem a po drugie wakacje więc trochę zajęte popołudnia na spotkania ze znajomymi. Ale obiecuję Zobacz więcej
Leśnie się zrobiło w dzisiejszy weekend na naszym blogu, bo pojawiły się już pierwsze leśne kurki i nie omieszkałam szybciutko ich wykorzystać. Wspaniale smakują w połączeniu z kozim serem, a zamiast Zobacz więcej
Wczorajsze warsztaty zdrowej kuchni z Leclerc w CookUp Studio (podsumowanie na instagramie), były okazją do wymiany doświadczeń i poznania nowych smaków Nadrabiam zaległości i mam dla was zdrowy Zobacz więcej
Tarta z kurkami, kozim serem i szynką szwarcwaldzką Chanterelle, goat cheese and Black Forest ham quiche, for English scroll down Kupiłam kurki, co najlepsze w sklepie z importowaną żywnością, bo w Zobacz więcej
W sklepach i na targach pierwsze kurki,grzechem byłoby ich nie wykorzystać, w końcu sezon na letnie smakołyki trwa tak krótko! Na blogu znajdziecie kilka przepisów z tymi pysznymi grzybami. Co Zobacz więcej
Najprościej i najsmaczniej czyli grzanki z kurkami i serem, u mnie na masełku i zieloną natką pietruszki, palce lizać!. Dziś przy okazji wycieczki do chaty w górach zboczyłam nieco ze szlaku co Zobacz więcej
Uwielbiam kurki, mimo, że ja i las nie bardzo się lubimy....Grzyby te przyciągają mnie najbardziej. Chciałam zrobić coś mniej oczywistego niż sos czy jajecznicę. Pomyślałam o tarcie. Poszukałam Zobacz więcej
"Cold bones, yeah that’s my love She hides away, like a ghost Does she know that we bleed the same? Don’t wanna cry but I break that way Cold sheets, but where’s my love? I am searching high, I’m Zobacz więcej
"Cold bones, yeah that’s my love She hides away, like a ghost Does she know that we bleed the same? Don’t wanna cry but I break that way Cold sheets, but where’s my love? I am searching high, I’m Zobacz więcej
Deszcz jesienny deszcz… pada od marca i końca nie widać. Zima będzie ciężka i długa, jesień będzie jak każdy widzi… do bani. Czemu to lato tak szybko się kończy??? Nie można się jednak poddawać! Zobacz więcej
Zapiekanka z ziemniaków i grzybów w sosie śmietankowym. Zapieczona z rozpływającym się serem szwajcarskim na wierzchu. Pyszne i sycące danie idealne na letni obiad, kiedy grzyby zaczynają się pojawiać Zobacz więcej
Późne lato to czas kurek. Osobiście nie jestem wielką fanką grzybów, ale te stanowią wyjątek. Często dodaje je do śniadaniowej jajecznicy, czy też do risotta. Kurki świetnie pasują również do kurczaka Zobacz więcej
Kurki, kurki wszędzie, a one są taaakie pyszne! Tym razem proponuję je jako dodatek do makaronu z kurczakiem i cukinią w sosie śmietanowym z dodatkiem sera z niebieską pleśnią. Danie szybkie, łatwe i Zobacz więcej
Kurki, czyli jedna z kwintesencji lata. Pełne smaku grzybki, obok których nie mogę przejść obojętnie. Poniższy przepis to właściwie luźna inspiracja. Chrupiąca bagietka, aromatyczny ser brie i Zobacz więcej
Wytrawne galette z kurkami i serem pleśniowym - TARTY - Szalona Kuchnia Eweliny - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU Szalona Kuchnia Eweliny Wytrawne galette z kurkami i serem pleśniowym Zobacz więcej
Od jakiegoś czasu na sklepowych półkach i straganach można dostać kurki " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Korzystając z okazji postanowiłam je kupić i przygotować sałatkę Zobacz więcej
Witajcie :-) U Was też dziś tak pada ?? U mnie w nocy i teraz cały czas. Ciemno, zimno, nieprzyjemnie, nic tylko nie wychodzić z domu jak się nie ma potrzeby :-). U mnie dziś przepis na risotto z Zobacz więcej
Najlepsze w letnim sezonie kurki i cukinia, do tego szwajcarskie sery. Całość skomponowana w pyszną tartę! Koniecznie wypróbuj! Z #MyVictorinox siekałam, kroiłam, szalałam i się nie usiekałam ;) Zobacz więcej
Przepis autorski (mój). Ciasto jest bardzo łatwe w przygotowaniu, świetnie smakuje i kusząco pachnie. Idealnie sprawdzi się na pyszne śniadanie, czy zwykłą przekąskę. Latem to doskonała alternatywa Zobacz więcej