kurki w zalewie octowej

jemu miejscach, aby jego koszyk był pełen. U nas kurki pojawiają się już bardzo wcześnie, bo w już czerwcu, niekiedy nawet w maju. A jeśli jest w miarę ciepło to rosną aż do pierwszych listopadowych Zobacz więcej
jemu miejscach, aby jego koszyk był pełen. U nas kurki pojawiają się już bardzo wcześnie, bo w już czerwcu, niekiedy nawet w maju. A jeśli jest w miarę ciepło to rosną aż do pierwszych listopadowych Zobacz więcej
W lasach i przy drogach pojawiły się kurki. Są to jedne z bardziej lubianych przeze mnie grzybów. Nie ukrywam, ze tylko te grzyby rozpoznaje. Podczas wakacji prawie z każdego spaceru wracaliśmy i Zobacz więcej
Pyszna, łatwai szybka sałatka. Stosowna np. do grillowanego mięsa lub kiełbasek... albo po prostu jako samodzielne danie. Najlepiej zrobić ją kilka godzin przed... wtedy jest jeszcze bardziej super :) Zobacz więcej
Anyzkowo
Anyzkowo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Anyżkowo
Marynowane kurki

Marynowane kurki 1193

1
Marynowane kurki Kurki w zalewie octowej Składniki : świeże kurki, 5 szklanek wody, 1 szklana octu 10%, 1 szklanka cukru, 2 łyżki soli, gorczyca, ziele angielskie, pieprz czarny ziarnisty, liście Zobacz więcej
Lubię grzybobranie i lubię jeść grzybki. Oto nasze kurki w zalewie octowej. SKŁADNIKI: SKŁADNIKI NA ZALEWĘ: 4 szklanki wody 1 szklanka octu spirytusowego 10% 5 łyżek cukru 1 łyżka soli 2 liście Zobacz więcej
6 śliwek z zalewy octowej 2 łyżki sosu śliwkowego TaoTao 1 łyżeczka sosu chili dodatkowo: natka pietruszki sposób przygotowania: Śliwki z zalewy octowej posiekałam drobno i dodałam do jogurtu. Zobacz więcej
łyżki oliwy, 1,5 łyżki zalewy octowej z marynowanych grzybów, 1 ząbek czosnku, sól, pieprz, cukier do smaku makaron ugotować i ostudzić. osączyć warzywa i kurki (pozostawiając zalewę octową do sosu). Zobacz więcej
Śledź to król polskiego morza i polskiej kuchni, który od lat niepodzielnie króluje podczas wigilijnej kolacji. Gdy przychodzi grudzień Piotrek jest w swoim żywiole, wtedy zaczyna tworzyć swoje Zobacz więcej
Smaczna ryba z jeziora Drużno, o której niedawno wspominałam, zagościła na dobre w naszym menu. Z każdym dniem przekonuję się coraz bardziej do słodkowodnych rarytasów. Boleń w octowej zalewie z Zobacz więcej
gzik_i_pyry
gzik_i_pyry Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gzik i pyry
Grzyby w occie

Grzyby w occie 1629

1
Ostatnio pogoda nas nie rozpieszczała ale mimo to wybraliśmy się na grzybobranie. Bardzo zależało mi aby przygotować na zimę kilka słoiczków grzybów w zalewie octowej. Udało się – kosz zapełniony,a ja Zobacz więcej
Po udanym eksperymencie z marynowanymi kurkami w sosie uznałam, że papryka wcale nie będzie gorsza. Nie pomyliłam się! Mięso z jej dodatkiem jest niesamowicie aromatyczne. Oczywiście, można dodać Zobacz więcej
grzybów (podgrzybki, borowiki, koźlaki, maślaki, kurki lub pieczarki) ok. 2,5 szklanki wody (tylko aby zakryła kapelusze) 1 łyżka soli Składniki na zalewę octową: 3 szklanki wody 1 szklanka octu Zobacz więcej
na imprezach. składniki: 1 szkl. ugotowanej kaszy jęczmiennej mazurskiej 1 słoik 0 , 33 l kurek marynowanych ( ja mam swoje, już z marchewką i cebulką ) 3 ogórki konserwowe 1/2 strąka papryki żółtej Zobacz więcej
robimy ich spore zapasy, najczęściej mrożąc je, ale zdarza się też, że marynujemy kurki w delikatnej zalewie octowej, wg tego przepisu! Mrożone jednak mają większe zastosowanie, w jajecznicy, w Zobacz więcej
robimy ich spore zapasy, najczęściej mrożąc je, ale zdarza się też, że marynujemy kurki w delikatnej zalewie octowej, wg tego przepisu! Mrożone jednak mają większe zastosowanie, w jajecznicy, w Zobacz więcej
gruszkowo porzeczkowy Kiszone pomidory Powidła śliwkowo - jabłkowe Powidła śliwkowe ,,2,, Kapusta kiszona na zimę Bożena1968 szczaw na zimę konfitura malinowo - rabarbarowa konfitura z rabarbaru Zobacz więcej
- herbaciany- Co by tu zjeść ? Kisiel grejpfrutowy- LadyMosquito, Be fit and slim Kisiel jabłkowy z cynamonem- Nastusia81, Rozkosze podniebienia Kisiel pomarańczowy z owocami- Tutusia, Półka z Zobacz więcej
, gdy przywieźliśmy z lasu małe kurki vel pieprzniki jadalne. Do przygotowania farszu nie trzeba było ich siekać, wystarczyło przebrać, opłukać z piasku i dusić z cebulką, nie ma nic smaczniejszego Zobacz więcej