kuropatw*

Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Kuropatwa pieczona

Kuropatwa pieczona 795

0
{{headerMessage}}
kuropatwa, 5 cienkich plastrów wędzonej słoniny, sól Kuropatwa czerwona– nieduży ptak z rodziny bażantowatych, zamieszkujący niemal całą Europę oraz Azję Środkową. Długość ciała 29-35 cm, waga 350 - Zobacz więcej
ale.agata.m
ale.agata.m Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Tradycja ze smakiem
Kuropatwa pieczona

Kuropatwa pieczona 626

0
{{headerMessage}}
Są to jednej z najsmaczniejszych i najdelikatniejszych dzikich ptaków. Przyrządzać można je na wiele sposobów. Jednakże pieczone należą do dań delikatnych i wykwintnych. Składniki: 2 tuszki kuropatwy Zobacz więcej
Agatka
Agatka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Domowo i ze smakiem
Kuropatwa po myśliwsku

Kuropatwa po myśliwsku 610

0
{{headerMessage}}
Dzikie ptactwo dość sprawnie przerabiam na blogu... Cieszę się ogromnie, że jest ono coraz bardziej dostępne na halach mięsnych, lub w większych hipermarketach. Kuropatwa trafiła na listę moich Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
inne ptactwo

inne ptactwo 604

0
{{headerMessage}}
bażant bażant w miodzie pitnym indyk z lawendą indyk pieczony z pomarańczami kapłon na dziko kuropatwa pieczona perliczka faszerowana pęczakiem perliczka nadziewana kaszą gryczaną perliczka pieczona Zobacz więcej
anta
anta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jadło i czytadło
Pieczony puchacz

Pieczony puchacz 104

0
{{headerMessage}}
praktykach niemal w całej Europie. W siedemnastym wieku zapisał jeden z polskich ziemian myśl wspaniałą: „Na kurcz, kto często cierpi, tedy sowę warzoną albo upieczoną miast kuropatwy zjeść”, to Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na blogu... Chętnie przygotuję Wasze ulubione domowe przysmaki :) Może jesteście ciekawi jak poradzę sobie z Waszymi propozycjami? Napiszcie je proszę w komentarzach... Ja wybiorę kolejną 12, która Zobacz więcej
{{headerMessage}}
godz. albo spożyć bezpośrednio po przyrządzeniu. Przygotowany koktajl wlewamy do kieliszków lub wysokich szklanek. Królewska kanapka: 1 kromka chleba, 1 sztuka ogórka konserwowego 1 łyżeczka masła Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Symbol stworzenia, początku, nowego życia, nadziei na przyszłość stąd polska tradycja – dzielenie się jajkiem podczas Wielkanocnego śniadania. Chociaż dziś, w różnych częściach świata, jada się jajka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
4. Tartelettes de volaille, czyli Tartaletki z mięsem drobiowym 5. Quiche froide au thon, Tarta z tuńczykiem 6. Morue en tourte, czyli Dorsz w cieście francuskim 7. Perdreaux rotis a la feuille de Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z przyśpiewkami i wierszami folklorystycznymi. Wstęp ten jest cudownym wprowadzeniem w klimat regionalnych dań, których przeróżne smaki i zapachy zebrano na kartach tej książki. Mieszkam w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ziarenkami. Okoliczne bażanty i kuropatwy czyhają na smakowite kąski z naszego ogródka. Pory i cebulki się zachowały. Przypuszczam, że zwierzęta nie przepadają za tego typu aromatami, albo martwią Zobacz więcej
{{headerMessage}}
o śniadaniach a w nim np. pasta z makreli z dodatkiem rodzynek i chrzanu – takie nie robiłam, ale zrobię bo jak dla mnie brzmi pysznie. Potem jest ukochane danie śniadaniowe autora czyli .. owsianka, Zobacz więcej
Kamila
Kamila Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ogrody babilonu
pasztet z daniela

pasztet z daniela 1282

2
{{headerMessage}}
Toż zwierzyna: zające, sarny, jelenie, daniele, dziki, przepiórki, kuropatwy, kaczki dzikie, ciećwierze, ptaszki drobne, pasztety, pardwy na Rusi; z tymi mięsiwami łączyli warzywa ogrodowe, jako to: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Święta coraz bliżej, a ja kontynuuje mój romans z szafranem. Będąc w Szwecji obkupiłam się, i mam teraz na niego fazę. Na razie eksperymentuje ze słodkościami, ale kiedy mi się znudzi, wymyślę coś Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nowicki specjalista w dziedzinie kuchni staropolskiej. Razem z nim odtwarzaliśmy przepisy, które królowały na stole Sobieskiego. I tak poznaliśmy przyprawy staropolskie, dzisiaj już niekiedy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i nie jest ich dużo, ale są Pole z malinami i nasz mały sad w tle – późna wiosna Sadzonki malin wiosną Naszym zadaniem jest teraz obserwacja naszej plantacji eksperymentalnej i nauka reagowania na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ViveLaCuisine • Perliczka w kapuście Do poprawnego wyświetlania strony wymagane jest wsparcie JavaScript. W tym celu prosimy go włączyć lub użyć przeglądarki, która go wspiera. À LA CARTE WARTO Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i zamieścić jej przepis w komentarzu pod konkursowym wpisem. W takim słowiańskim daniu zabrakłoby przypraw egzotycznych (choćby pieprzu), ale za to jest cała gama produktów takich jakwężymord, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Mięso, dziczyzna i drób - Gordon proponuje wiele dań z wołowiny, jednak widać, że największą popularnością w jego restauracji Aubergine cieszy się dziczyzna. Takie przepisy jak karmelizowana Zobacz więcej
{{headerMessage}}
godzinach duszenia). Potrawy z dziczyzny lubią towarzystwo aromatycznych przypraw (jałowca, majeranku, liści laurowych i rozmarynu), grzybów oraz czerwonego wina, i to zarówno w roli dodatku, jak i Zobacz więcej