kurs gotowania z gordonem ramsayem

Szperając ostatnio w internecie znalazłam na TVN PLAYER idealny program - "Kurs gotowania z Gordonem Ramsaye". Z ciekawością usadowiłam się na kanapie i zaczęłam moją kulinarną podróż. Program jest Zobacz więcej
Pizza niekoniecznie musi być fastfoodem... moim zdaniem raczej jej bliżej ku określeniu "comfort food".Nie zawsze jednak mamy czas na przygotowanie drożdżowego ciasta do pizzy, które we Włoszech Zobacz więcej
Nie starczyło mi czasu aby podzielić się z Wami wrażeniami z tegorocznego dnia matki, a spędziłam go w bardzo kulinarnej atmosferze :) Zostałam zaproszona na warsztaty Szkoły na Widelcu – na pewno Zobacz więcej
PatK
PatK Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
pat-elnia
Sok z rabarbaru - bez gotowania!

Sok z rabarbaru - bez gotowania! 166

Zawsze lubiłam kompot z rabarbaru - szkoda mi tylko było, że tyle z niego cennej witaminy C niszczy się przy gotowaniu. Wymyśliłam więc sposób na pozyskanie soku bez gotowania. Szybciej, zdrowiej i, w Zobacz więcej
Pancake Gordona z borówkami i ricottą - Jak szef Znajdziesz tu przepisy Paul Bocuse, Gordon Ramsay, Michel Roux, Nigella Lawson, Jamie Oliwier, Wojciech Amaro i wielu, wielu innych. Toggle Navigation Zobacz więcej
Pancake Gordona z borówkami i ricottą - Jak szef Znajdziesz tu przepisy Paul Bocuse, Gordon Ramsay, Michel Roux, Nigella Lawson, Jamie Oliwier, Wojciech Amaro i wielu, wielu innych. Toggle Navigation Zobacz więcej
Jakoś mało na moim blogu ryb, chociaż bardzo je lubię więc muszę nadrobić te zaległości. Przedstawiam dziś rewelacyjny i bardzo szybki przepis na steki z tuńczyka po prowansalsku, czyli pieczone na Zobacz więcej
Na hasło: “Zrobiłam dżem z truskawek bez cukru i bez gotowania” reakcja była jedna – niedowierzanie i powątpiewanie, że tak się przecież nie da. A właśnie, że da się Wystarczy do truskawek dodać Zobacz więcej
Dziś przedstawiam pomysł na łatwe i absolutnie przepyszne śniadanie z książki Gordona Ramsaya ” World kitchen”. Jajka z płynnym, rozlewającym się żółtkiem zapieczone z grzybami w śmietance pod warstwą Zobacz więcej
Maj to najlepsza pora na zebranie kwiatów mniszka lekarskiego. Właśnie w maju mają najintensywniejszy kolor, a płatki najwięcej smaku, aromatu i prozdrowotnych właściwości. Należy pamiętać, aby kwiaty Zobacz więcej
Jeśli chodzi o gotowanie to w moim przypadku wyznaję 3 zasady: gotować dobre, zdrowe jedzenie gotować często gotować z rozsądnym budżetem Pierwsze dwa podpunkty są nawet łatwe do zrealizowania, Zobacz więcej
bezcebuli88
bezcebuli88 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bez Cebuli
Gotowanie z Ojami

Gotowanie z Ojami 20

Cześć Wszystkim! :) Dzisiaj zapraszam na post o nowej kuchni na poznańskim rynku, jaką jest marka Ojami. Czy jest to restauracja? Nie. Czy wobec tego katering? Nie do końca. Czym więc jest Ojami? Zobacz więcej
eli gotowanie : eli gotowanie : Surwka z marchewki i pora. eli gotowanie Strony Strona główna Porady babci Google+ książki piątek, 24 marca 2017 eli gotowanie : Surwka z marchewki i pora. eli Zobacz więcej
Jakiś czas temu obejrzałam program Grodona Ramsaya, który prowadzi we własnej kuchni. Jednym z przepisów, który dzieli się ze swoimi widzami jest pomysł na Kanapkę zwaną Muffuletta. Jest to kanapka, Zobacz więcej
kuchennybalagan
kuchennybalagan Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kuchenny bałagan
Gotowanie z Inką

Gotowanie z Inką 26

Jakiś czas temu zostałam zaproszona na warsztaty z kawą Inką. Ucieszyłam się, bo lubię Inkę, a od kiedy jestem w ciąży, jest to praktycznie jedyna kawa, jaką pijam. Warsztaty były pełne inspiracji, Zobacz więcej
Przepis autorski (mój). O owsiance nocnej już wspominałam (klik). Jej wersja podstawowa jest już bardzo smaczna, a ta - o smaku toffi... Taką owsiankę mogłabym jeść nawet i kilka razy dziennie. Zobacz więcej
2 kg ugotowanych ziemniaków (najlepiej dzień wcześniej) 2 szklanki mąki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 jajka sól olej Ziemniaki zmielić, wyrzucić na stolnicę, dodać oba rodzaje mąki, sól i wbić jajka, Zobacz więcej
Jeżeli szukacie dobrego naczynia do przygotowywania zdrowych i pełnowartościowych posiłków to mam dla Was coś wyjątkowego - patelnięz termoobiegiem Delimano Delicia Trilogy Sprzęt otrzymałam bardzo Zobacz więcej
data poniedziałek, kwietnia 08, 2013 ''Nie jem spaghetti, bo jest niezdrowe''- często spotykam się z takim zdaniem na temat popularnej pasty. Tymczasem jeśli zmodyfikujemy tradycyjne (polskie) Zobacz więcej
Dziś chciałabym polecić Wam kolejną książkę pełną pysznych inspiracji. „Z miłości do gotowania. MesterChef Sezon 5”, to książką autorstwa Magdaleny Nowaczewskiej, zwyciężczyni piątego sezony polskiego Zobacz więcej