kurt scheller

{{headerMessage}}
Danie inspirowane przepisem mistrza sztuki kulinarnej - Kurta Scheller'a. Występował on gościnnie w MasterChef'ie. Były Szef Kuchni warszawskich Hoteli: Sheraton, Bristol i Rialto. Więcej na jego Zobacz więcej
FoodMag
FoodMag Obserwuj blogaObserwujesz bloga
FoodMag
Warsztaty, gęsina i Kurt Scheller

Warsztaty, gęsina i Kurt Scheller 858

0
{{headerMessage}}
Kurt Scheller W ramach akcji „Czas na gęsinę” miałam okazje uczestniczyć w warsztatach kulinarnych w Akademii Kurta Schellera pod okiem samego mistrza. Sama akcja miała na celu promowanie i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Autor:Kurt Scheller oraz najlepsi polscy kucharze Tytuł: Bliżej sztuki kulinarnej Liczba stron: 50 Liczba przepisów: 27 Liczba zakładek “koniecznie zrobić!”:0 Właściwie to zastanawiałam się, czy jest Zobacz więcej
{{headerMessage}}
To było dla mnie wyzwanie, nie ukrywam. Polędwicę Wellington uczył mnie przyrządzać Kurt Scheller. Jego była znakomita oczywiście. Tak jak postanowiłam wcześniej, zamierzam przygotować wszystkie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pomidorami, oliwkami i ziemniakami. Sama patroszyłam, pierwszy raz w życiu, rybę, Do tej pory zawsze filety, bądź też ryby patroszone. Wrażenia dotykowo zapachowe nie dla mnie :) Pozostanę przy Zobacz więcej
agata
agata Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Agaty
Kurt Scheller i jego gęsi

Kurt Scheller i jego gęsi 783

0
{{headerMessage}}
Myślę, że nawet osoby niezbyt związane z kulinarnym światkiem doskonale znają Pana Schellera, bezbłędnie rozpoznając go po jakże obfitych, fikuśnie zawiniętych wąsach i siwej czuprynie okrytej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W miniony weekend 7 i 8 grudnia w MAKRO C&C na warszawskich Bielanach, ul. Kolumbijska 1 – odbyło się spotkanie z Kurtem Schellerem z cyklu „Gotuj z Mistrzem Kurtem Schellerem”. Mistrz gotował a Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Hummus, humus, pasta z cieciorki, ciecierzycy czy grochu włoskiego to jedna ta sama przepyszna i zdrowa pasta, która bije rekordy popularności w polskich kuchniach i nie tylko. Poniżej znajdziecie Zobacz więcej
blue_megi
blue_megi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Rogalik
Kisiel truskawkowy

Kisiel truskawkowy 290

0
{{headerMessage}}
Przepis z warsztatów kulinarnych w Akademii Kurta Schellera. Kto raz spróbuje, ten nigdy nie sięgnie już po torebkę kisielu ze sklepowej półki. Zdrowy i smaczny owocowy deser. Składniki: 1 kg świeżych Zobacz więcej
blue_megi
blue_megi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Rogalik
Tarta ziemniaczana po rosyjsku

Tarta ziemniaczana po rosyjsku 386

0
{{headerMessage}}
Przepis z warsztatów kulinarnych w Akademii Kurta Schellera. Gdybym nie wiedziała, że jest zrobiona ze zwykłych ziemniaków nie uwierzyłabym Pyszna szczególnie z dodatkiem sosu waniliowego. Składniki: Zobacz więcej
blue_megi
blue_megi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Rogalik
Pascha z owocami

Pascha z owocami 282

0
{{headerMessage}}
Przepis z warsztatów kulinarnych w Akademii Kurta Schellera. Osobiście wolę tradycyjną paschę, na przykład według tego przepisu, ale ta też była smaczna i co więcej dużo prostsza i szybsza w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zupa w tradycji polskiej rozpoczyna obiad. Zachęca do dania głównego, a czasem musi wystarczyć za cały posiłek. Bywa klarowna ale i zawiesista, ochładzająca ale i rozgrzewająca. Na każdy dzień roku Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Deser, który Wam teraz przedstawię zaskoczył mnie zupełnie! Łatwy w przygotowaniu, taki leciutki i pyszny, totalna niespodzianka! Kurt Scheller powiedział, abym zamieszała dokładnie gęsty jogurt. Po Zobacz więcej
{{headerMessage}}
smaczniejszy. Przepis banalny, a smak wyjątkowy. Dawno temu jadłam takie owoce w jednej z nadmorskich restauracji, ostatnio przypomniał mi ten smak Kurt Scheller, podczas warsztatów kulinarnych. Zobacz więcej
blue_megi
blue_megi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Rogalik
Jabłka po petersbursku

Jabłka po petersbursku 432

1
{{headerMessage}}
Przepis z warsztatów kulinarnych w Akademii Kurta Schellera. Mój zdecydowany faworyt – marcepanowe nadzienie i pyszny karmelowy sos z cytrynowym aromatem. Składniki: jabłka – po 1 sztuce na osobę Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Serwują tam kilkanaście herbat różnego rodzaju i gatunku, od białych przez zielone po czarne, aromatyzowane, smakowe oraz ziołowe, zaparzone zgodnie z ceremonią! Oczywiście poza napojami, lokal Zobacz więcej
dorota20w
dorota20w Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dorota smakuje
Farfalle di para

Farfalle di para 279

1
{{headerMessage}}
czyli makaron z kurczakiem i warzywami, z suszonymi grzybami i rozmarynem Danie wg przepisu Kurta Schellera, które przygotowywałam na warsztatach kulinarnych Co mnie zaskoczyło? Do sosu z kurczaka, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
smakiem! Sekret zdradził na swoim szkoleniu Kurt Scheller – kolejna fenomenalna rzecz, której się wtedy nauczyłam. Poza mną, ten sposób pieczenia ryby wypróbowali już moi znajomi i wszyscy zgadzają Zobacz więcej
{{headerMessage}}
do pierożków, kwadratowa,www.makutra.com 4. Profesjonalny kurs gotowaniaKurt Schellerwww.schelleracademy.pl 5. Butelka na oliwę z oliwek, www.italianpottery.com 6. Buteleczka na oliwę, Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Gęś u Kurta Schellera

Gęś u Kurta Schellera 266

0
{{headerMessage}}
– nauczyciel wielu polskich młodych mistrzów kuchni. Razem z Mistrzem udało nam się przygotować kilka potraw ( gęś pieczona, gęś pieczona faszerowana, mus z wątróbek, pierożki wonton z gęsią….) . Zobacz więcej