kurt scheller

Danie inspirowane przepisem mistrza sztuki kulinarnej - Kurta Scheller'a. Występował on gościnnie w MasterChef'ie. Były Szef Kuchni warszawskich Hoteli: Sheraton, Bristol i Rialto. Więcej na jego Zobacz więcej
Kurt Scheller W ramach akcji „Czas na gęsinę” miałam okazje uczestniczyć w warsztatach kulinarnych w Akademii Kurta Schellera pod okiem samego mistrza. Sama akcja miała na celu promowanie i Zobacz więcej
Autor:Kurt Scheller oraz najlepsi polscy kucharze Tytuł: Bliżej sztuki kulinarnej Liczba stron: 50 Liczba przepisów: 27 Liczba zakładek “koniecznie zrobić!”:0 Właściwie to zastanawiałam się, czy jest Zobacz więcej
To było dla mnie wyzwanie, nie ukrywam. Polędwicę Wellington uczył mnie przyrządzać Kurt Scheller. Jego była znakomita oczywiście. Tak jak postanowiłam wcześniej, zamierzam przygotować wszystkie Zobacz więcej
"Ania, to nie tak... źle... nie tak trzymasz nóż..." Takich pięknych zwrotów ze stoickim spokojem nasłuchałam się pewnego pięknego dnia w budynku przy ul. Międzynarodowej w Warszawie. Znacie tego Pana Zobacz więcej
agata
agata Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Agaty
Kurt Scheller i jego gęsi

Kurt Scheller i jego gęsi 775

0
Myślę, że nawet osoby niezbyt związane z kulinarnym światkiem doskonale znają Pana Schellera, bezbłędnie rozpoznając go po jakże obfitych, fikuśnie zawiniętych wąsach i siwej czuprynie okrytej Zobacz więcej
W miniony weekend 7 i 8 grudnia w MAKRO C&C na warszawskich Bielanach, ul. Kolumbijska 1 – odbyło się spotkanie z Kurtem Schellerem z cyklu „Gotuj z Mistrzem Kurtem Schellerem”. Mistrz gotował a Zobacz więcej
Hummus, humus, pasta z cieciorki, ciecierzycy czy grochu włoskiego to jedna ta sama przepyszna i zdrowa pasta, która bije rekordy popularności w polskich kuchniach i nie tylko. Poniżej znajdziecie Zobacz więcej
blue_megi
blue_megi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Rogalik
Kisiel truskawkowy

Kisiel truskawkowy 284

0
Przepis z warsztatów kulinarnych w Akademii Kurta Schellera. Kto raz spróbuje, ten nigdy nie sięgnie już po torebkę kisielu ze sklepowej półki. Zdrowy i smaczny owocowy deser. Składniki: 1 kg świeżych Zobacz więcej
Przepis z warsztatów kulinarnych w Akademii Kurta Schellera. Gdybym nie wiedziała, że jest zrobiona ze zwykłych ziemniaków nie uwierzyłabym Pyszna szczególnie z dodatkiem sosu waniliowego. Składniki: Zobacz więcej
blue_megi
blue_megi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Rogalik
Pascha z owocami

Pascha z owocami 266

0
Przepis z warsztatów kulinarnych w Akademii Kurta Schellera. Osobiście wolę tradycyjną paschę, na przykład według tego przepisu, ale ta też była smaczna i co więcej dużo prostsza i szybsza w Zobacz więcej
Deser, który Wam teraz przedstawię zaskoczył mnie zupełnie! Łatwy w przygotowaniu, taki leciutki i pyszny, totalna niespodzianka! Kurt Scheller powiedział, abym zamieszała dokładnie gęsty jogurt. Po Zobacz więcej
smaczniejszy. Przepis banalny, a smak wyjątkowy. Dawno temu jadłam takie owoce w jednej z nadmorskich restauracji, ostatnio przypomniał mi ten smak Kurt Scheller, podczas warsztatów kulinarnych. Zobacz więcej
blue_megi
blue_megi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Rogalik
Jabłka po petersbursku

Jabłka po petersbursku 424

1
Przepis z warsztatów kulinarnych w Akademii Kurta Schellera. Mój zdecydowany faworyt – marcepanowe nadzienie i pyszny karmelowy sos z cytrynowym aromatem. Składniki: jabłka – po 1 sztuce na osobę Zobacz więcej
. Serwują tam kilkanaście herbat różnego rodzaju i gatunku, od białych przez zielone po czarne, aromatyzowane, smakowe oraz ziołowe, zaparzone zgodnie z ceremonią! Oczywiście poza napojami, lokal Zobacz więcej
dorota20w
dorota20w Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dorota smakuje
Farfalle di para

Farfalle di para 271

1
czyli makaron z kurczakiem i warzywami, z suszonymi grzybami i rozmarynem Danie wg przepisu Kurta Schellera, które przygotowywałam na warsztatach kulinarnych Co mnie zaskoczyło? Do sosu z kurczaka, Zobacz więcej
smakiem! Sekret zdradził na swoim szkoleniu Kurt Scheller – kolejna fenomenalna rzecz, której się wtedy nauczyłam. Poza mną, ten sposób pieczenia ryby wypróbowali już moi znajomi i wszyscy zgadzają Zobacz więcej
do pierożków, kwadratowa,www.makutra.com 4. Profesjonalny kurs gotowaniaKurt Schellerwww.schelleracademy.pl 5. Butelka na oliwę z oliwek, www.italianpottery.com 6. Buteleczka na oliwę, Zobacz więcej
– nauczyciel wielu polskich młodych mistrzów kuchni. Razem z Mistrzem udało nam się przygotować kilka potraw ( gęś pieczona, gęś pieczona faszerowana, mus z wątróbek, pierożki wonton z gęsią….) . Zobacz więcej