kurta

{{headerMessage}}
Cudownie czekoladowy deser. Piecze się go króciutko, żeby część ciasta była piankowa i ścięta, a część rozpływała się - w ustach i na talerzu. Smakuje zdecydowanie najlepiej wyjęty prosto z Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Gęś u Kurta Schellera

Gęś u Kurta Schellera 266

0
{{headerMessage}}
– nauczyciel wielu polskich młodych mistrzów kuchni. Razem z Mistrzem udało nam się przygotować kilka potraw ( gęś pieczona, gęś pieczona faszerowana, mus z wątróbek, pierożki wonton z gęsią….) . Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W Akademii Kurta Schellera byłam po raz pierwszy, w ramach nagrody w konkursie na danie dietetyczne. W Warszawie przebywałam dwie noce, w pięknej okolicy, na Saskiej Kępie, przy ulicy Francuskiej, w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś prezentuję Wam kolejną szarlotkę. Nie wiem, czy to moje umiłowanie pieczenia, urzekające mnie połączenie jabłek z cynamonem, różnorodność tych ciast, czy może wszystko razem sprawia, że placków Zobacz więcej
{{headerMessage}}
!Było wspaniale poznać mistrza i usłyszeć łamaną polszczyzną wiele wskazówek i uwag. Co do kulinarnych poczynań: menu na piątek było rybne i mnie osobiście nie zachwyciło, ale reszta ( czyli desery i Zobacz więcej
anusia181
anusia181 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ania-gotuje
Pancakes Kurta Schellera

Pancakes Kurta Schellera 92

1
{{headerMessage}}
Znalazłam w szafce przepis szefa Kurta Schellera na najlepsze pancakes. Dostałam go jeszcze w Hell’s Kitchen, w odcinku gdy do karty wchodziły dania inspirowane kuchnią amerykańską, a gośćmi byli Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Niedawno miałam wielką przyjemność uczestniczyć w Warsztatach Kulinarnych Kurta Schellera. Najbardziej zasmakował mi suflet czekoladowy. Powtórzyłam go w domu już następnego dnia. Jest przepyszny! Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jabłka jalousie. Jalousie, czyli żaluzje. Swoją nazwę zawdzięczają wyglądowi. Bardzo prosty, ale efektowny deser, którego nauczyłam się na warsztatach Kurta Schellera. Czas przygotowania: 15 min. +30 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Deser, który Wam teraz przedstawię zaskoczył mnie zupełnie! Łatwy w przygotowaniu, taki leciutki i pyszny, totalna niespodzianka! Kurt Scheller powiedział, abym zamieszała dokładnie gęsty jogurt. Po Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W kwietniu miałam przyjemność uczestniczyć w dwudniowym szkoleniu prowadzonym przez Kurta Schellera – Niezbędnik początkującego. Niesamowite przeżycie, które polecam każdemu! Początkującym kucharzem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Danie inspirowane przepisem mistrza sztuki kulinarnej - Kurta Scheller'a. Występował on gościnnie w MasterChef'ie. Były Szef Kuchni warszawskich Hoteli: Sheraton, Bristol i Rialto. Więcej na jego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jakiś czas temu ukończyłam kurs kuchni francuskiej w Akademii Kurta Schellera. Było to cudowne doświadczenie, którego nigdy nie zapomnę. A teraz chciałabym podzielić się z Wami przepisem samego Zobacz więcej
FoodMag
FoodMag Obserwuj blogaObserwujesz bloga
FoodMag
Warsztaty, gęsina i Kurt Scheller

Warsztaty, gęsina i Kurt Scheller 861

0
{{headerMessage}}
wyluzować, w jakiej temperaturze piec. Kurt Scheller zdradził nam też kilka kuchennych sztuczek, które ułatwiają pracę w kuchni, a później „zagonił” nas do gotowania :) Gęsie piersi Sposobów na gęś Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Autor:Kurt Scheller oraz najlepsi polscy kucharze Tytuł: Bliżej sztuki kulinarnej Liczba stron: 50 Liczba przepisów: 27 Liczba zakładek “koniecznie zrobić!”:0 Właściwie to zastanawiałam się, czy jest Zobacz więcej
{{headerMessage}}
strony internetowej lokalu. Po krótkim namyśle doszliśmy do odkrywczego wniosku, że jesteśmy głodni i że lubimy piwo. Wobec tego zdecydowaliśmy się na przystawkę „na pół” w postaci Kurtowych wariacji Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Głodomorek i Akademia Kurta Schellera…a było o tak: W ten weekend odbyłem wielką wyprawę i wielką przygodę. Wyprawa może nie była odległa, ale za to odwiedziłem magiczne miejsce, zaczarowane milionem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Głodomorek i Akademia Kurta Schellera…a było o tak: W ten weekend odbyłem wielką wyprawę i wielką przygodę. Wyprawa może nie była odległa, ale za to odwiedziłem magiczne miejsce, zaczarowane milionem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
« WYNIKI KONKURSU : Zaproszenie na nowy blog : » Warsztaty kulinarne w Akademii Kurta Schellera Zapraszam serdecznie na relację z warsztatów kulinarnych w Akademii Kurta Schellera na mój nowy blog Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kolejne - tym razem bardzo proste - danie z warsztatów u Kurta Schellera. Czas przygotowania: 15 min. Ilość porcji: 1 Składniki: 3jajka pęczek ziół (np. pietruszka, koperek, kolendra) 125 g sera Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bulion drobiowy to podstawa bardzo wielu dań i zup. Często, gdy widzimy w przepisie "Weź 1,5 litra domowego bulionu" jak to się często zdarza np.w potrawach kuchni azjatyckiej mamy problem. Poniżej Zobacz więcej