kurta

Cudownie czekoladowy deser. Piecze się go króciutko, żeby część ciasta była piankowa i ścięta, a część rozpływała się - w ustach i na talerzu. Smakuje zdecydowanie najlepiej wyjęty prosto z Zobacz więcej
– nauczyciel wielu polskich młodych mistrzów kuchni. Razem z Mistrzem udało nam się przygotować kilka potraw ( gęś pieczona, gęś pieczona faszerowana, mus z wątróbek, pierożki wonton z gęsią….) . Zobacz więcej
W Akademii Kurta Schellera byłam po raz pierwszy, w ramach nagrody w konkursie na danie dietetyczne. W Warszawie przebywałam dwie noce, w pięknej okolicy, na Saskiej Kępie, przy ulicy Francuskiej, w Zobacz więcej
Dziś prezentuję Wam kolejną szarlotkę. Nie wiem, czy to moje umiłowanie pieczenia, urzekające mnie połączenie jabłek z cynamonem, różnorodność tych ciast, czy może wszystko razem sprawia, że placków Zobacz więcej
!Było wspaniale poznać mistrza i usłyszeć łamaną polszczyzną wiele wskazówek i uwag. Co do kulinarnych poczynań: menu na piątek było rybne i mnie osobiście nie zachwyciło, ale reszta ( czyli desery i Zobacz więcej
anusia181
anusia181 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ania-gotuje
Pancakes Kurta Schellera

Pancakes Kurta Schellera 79

1
Znalazłam w szafce przepis szefa Kurta Schellera na najlepsze pancakes. Dostałam go jeszcze w Hell’s Kitchen, w odcinku gdy do karty wchodziły dania inspirowane kuchnią amerykańską, a gośćmi byli Zobacz więcej
Niedawno miałam wielką przyjemność uczestniczyć w Warsztatach Kulinarnych Kurta Schellera. Najbardziej zasmakował mi suflet czekoladowy. Powtórzyłam go w domu już następnego dnia. Jest przepyszny! Zobacz więcej
Jabłka jalousie. Jalousie, czyli żaluzje. Swoją nazwę zawdzięczają wyglądowi. Bardzo prosty, ale efektowny deser, którego nauczyłam się na warsztatach Kurta Schellera. Czas przygotowania: 15 min. +30 Zobacz więcej
Deser, który Wam teraz przedstawię zaskoczył mnie zupełnie! Łatwy w przygotowaniu, taki leciutki i pyszny, totalna niespodzianka! Kurt Scheller powiedział, abym zamieszała dokładnie gęsty jogurt. Po Zobacz więcej
W kwietniu miałam przyjemność uczestniczyć w dwudniowym szkoleniu prowadzonym przez Kurta Schellera – Niezbędnik początkującego. Niesamowite przeżycie, które polecam każdemu! Początkującym kucharzem Zobacz więcej
Danie inspirowane przepisem mistrza sztuki kulinarnej - Kurta Scheller'a. Występował on gościnnie w MasterChef'ie. Były Szef Kuchni warszawskich Hoteli: Sheraton, Bristol i Rialto. Więcej na jego Zobacz więcej
Jakiś czas temu ukończyłam kurs kuchni francuskiej w Akademii Kurta Schellera. Było to cudowne doświadczenie, którego nigdy nie zapomnę. A teraz chciałabym podzielić się z Wami przepisem samego Zobacz więcej
Kurt Scheller W ramach akcji „Czas na gęsinę” miałam okazje uczestniczyć w warsztatach kulinarnych w Akademii Kurta Schellera pod okiem samego mistrza. Sama akcja miała na celu promowanie i Zobacz więcej
Autor:Kurt Scheller oraz najlepsi polscy kucharze Tytuł: Bliżej sztuki kulinarnej Liczba stron: 50 Liczba przepisów: 27 Liczba zakładek “koniecznie zrobić!”:0 Właściwie to zastanawiałam się, czy jest Zobacz więcej
strony internetowej lokalu. Po krótkim namyśle doszliśmy do odkrywczego wniosku, że jesteśmy głodni i że lubimy piwo. Wobec tego zdecydowaliśmy się na przystawkę „na pół” w postaci Kurtowych wariacji Zobacz więcej
Głodomorek i Akademia Kurta Schellera…a było o tak: W ten weekend odbyłem wielką wyprawę i wielką przygodę. Wyprawa może nie była odległa, ale za to odwiedziłem magiczne miejsce, zaczarowane milionem Zobacz więcej
Głodomorek i Akademia Kurta Schellera…a było o tak: W ten weekend odbyłem wielką wyprawę i wielką przygodę. Wyprawa może nie była odległa, ale za to odwiedziłem magiczne miejsce, zaczarowane milionem Zobacz więcej
« WYNIKI KONKURSU : Zaproszenie na nowy blog : » Warsztaty kulinarne w Akademii Kurta Schellera Zapraszam serdecznie na relację z warsztatów kulinarnych w Akademii Kurta Schellera na mój nowy blog Zobacz więcej
Kolejne - tym razem bardzo proste - danie z warsztatów u Kurta Schellera. Czas przygotowania: 15 min. Ilość porcji: 1 Składniki: 3jajka pęczek ziół (np. pietruszka, koperek, kolendra) 125 g sera Zobacz więcej
Bulion drobiowy to podstawa bardzo wielu dań i zup. Często, gdy widzimy w przepisie "Weź 1,5 litra domowego bulionu" jak to się często zdarza np.w potrawach kuchni azjatyckiej mamy problem. Poniżej Zobacz więcej