kwas burakowy

Tak jak już wspominałam na FB, „pożyczyłam” od mojej babci „Kuchnię Polską”. Wydawałoby się, że wegance kuchnia polska zupełnie nie podpasuje. W końcu tyle tam mięsa, bulionów na kościach itd. A Zobacz więcej
yeschef.blog
yeschef.blog Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
yeschef
Oryginalny litewski kwas chlebowy

Oryginalny litewski kwas chlebowy 54

Orginalna receptura na kwas wytwarzany na Litwie od pokoleń. Znany tutaj pod nazwą „gira” jest równie łatwo dostępny do kupienia w sklepie, jak prosty do przyrządzenia w domu. Orzeźwiający, chlebowy Zobacz więcej
Bardzo orzeźwiająca zupa , która świetnie się sprawdzi na upalne dni!. 2 l.kwasu chlebowego ( ja kupiłam w sklepie gotowy) 1 duży pęczek botwinki 1 łyżka masła 2 świeże ogórki zielone pęczek koperku i Zobacz więcej
Na lato najlepszy jest chłodnik. Nawet jeśli nie jest upalnie, to zwykle mamy wtedy lepsze rzeczy do roboty niż stanie przy garach. Jeśli znudzą się wam już klasyczne chłodniki i tarator, albo jeśli Zobacz więcej
Krem burakowy - dieta dr Dąbrowskiej Blox.pl Załóż bloga Zaloguj Menu Zaloguj Załóż bloga Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Szparagi smażone Krem burakowy - dieta dr Dąbrowskiej Zobacz więcej
2 04 2013 Nie pamiętam już , na którym blogu widziałam takie jajka, jeśli inspiratorka się zgłosi, to będę wdzięczna. Kwas burakowy bardzo lubię i robię go od dawna. Nie tylko na barszczyk, ale też na Zobacz więcej
krzywakromeczka
krzywakromeczka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
krzywa kromeczka
Kwaśnica [Kwas]

Kwaśnica [Kwas] 27

Och, jak ja uwielbiam kwas, najlepsza zupa na świecie. Moja mama podaje kwas jako jedno z dań wigilijnych, co prawda bliżej już do Wielkanocy ale kwas jest dobry o każdej porze roku.(np. zamiast żurku Zobacz więcej
dorota20w
dorota20w Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dorota smakuje
Babka burakowa z kremem

Babka burakowa z kremem 52

Babka burakowa z kremem Blox.pl Załóż bloga Zaloguj Menu Zaloguj Załóż bloga Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Orkiszowe risotto z białą kiełbasą Babka burakowa z kremem Pokazywałam Zobacz więcej
Na upały nie ma jak chłodnik! Ze zbliżającą się porą letnich upałów nic tak nie jest pożądanem na stołach jak zimne zupy. Zaś nie zaprzeczalnym ich królem jest chłodnik, co do którego, śmiało Zobacz więcej
31 01 2012 Bardzo lubię warzywa z barszczu i przeważnie zjadam je sama, gdy zostaną na dnie garnka. Ale czasem zrobię z nich jakiś smakowity dodatek albo na zimno, jak np. różową sałatkę , albo na Zobacz więcej
Barszcz jest zdecydowanie moją ulubioną wigilijną potrawą. W święta i jeszcze parę dni po, jem tylko barszcz i pierogi. Inne świąteczne dania mogłyby dla mnie nie istnieć. Oczywiście najlepszy barszcz Zobacz więcej
wegujemy
wegujemy Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Wegujemy
Zupa burakowa z mlekiem kokosowym

Zupa burakowa z mlekiem kokosowym 64

Przez bardzo długi czas zupy rzadko pojawiały się w moim jadłospisie. Ostatnio diametralnie się to zmieniło i jem je bardzo często. Dziś przyszła pora na podzielenie się z Wami przepisem na jedną z Zobacz więcej
Dla każdej kobiety planującej ciążę, będącej w ciąży oraz stosującej antykoncepcję dieta bogata w kwas foliowy jest wręcz niezbędna. Dlaczego? Otóż nasz organizm niestety sam nie syntezuje kwasu Zobacz więcej
Koktajl truskawkowy pełen żelaza i kwasu foliowego Czytaj więcej » Zobacz więcej
Niezbędne wielonienasycone kwasy tłuszczone omega-3, w skrócie po prostu omega-3. Zapewne pamiętacie je jeszcze z dzieciństwa – tak, to one kryją się w tranie. Ale omega-3 znajdziecie też m.in. w Zobacz więcej
Niezbędne wielonienasycone kwasy tłuszczone omega-3, w skrócie po prostu omega-3. Zapewne pamiętacie je jeszcze z dzieciństwa – tak, to one kryją się w tranie. Ale omega-3 znajdziecie też m.in. w Zobacz więcej
Głęboki smak kwasu chlebowego, cudowny zapach, ciemna, wręcz czarna skórka i piękny kolor miodu gryczanego, karmelu oto wynik mojego eksperymentu. Chleb jest rewelacyjny, polecam gorąco zabawić się w Zobacz więcej
Pijecie kwas z buraków – zdrowy, probiotyczny napój? My staramy się pić go codziennie i bardzo nam smakuje. Przygotowałam już kilka wariantów buraczanego fermentu, a opisałam jak dotąd podstawowy Zobacz więcej
Oryginalna zupa, podawana w rodzinnej miejscowości mojego dziadka jako pierwsza potrawa wigilijna. Intensywna w smaku i aromatyczna. Można przygotować bez żeberek, jednak w moich okolicach potrawy na Zobacz więcej
Pyszne, wilgotne ciasto, w którego smaku nie wyczujemy buraków. Mój syn, który do wielbicieli warzyw niestety nie należy, zajada je ze smakiem przekonany, że to ciasto wyłącznie czekoladowe. Cicho sza Zobacz więcej