kwas chlebowy

Kwas chlebowy Lato. Dowolne większe ukraińskie miasto. Centrum. Beczka z napisem „Kwas” i do niej kolejka spragnionych. Zwykły widok, od lat. Uwielbiam kwas. Ten ciemny, gazowany, słodki, schłodzony. Zobacz więcej
Kwas chlebowy jest uznawany w Rosji, na Litwie, Ukrainie i Białorusi za napój narodowy. Od kilku lat staje się coraz bardziej popularny także w innych krajach, ale w Arabii Saudyjskiej jest niestety Zobacz więcej
KWAS CHLEBOWY – pochodzenie Kwas chlebowyznany i lubiany był już w średniowieczu w całej Europie. Od XVI wieku jest napojem narodowym w Rosji i Ukrainie, w Polsce niestety jeszcze niedoceniany, a Zobacz więcej
No i zrobiłem! Czaiłem się do tego prawdopodobnie ponad rok. I jakoś nie mogłem się zebrać. Bo czasami po prostu mi się nie chce... Bo tak! :) Finalnie okazało się, że mój kwas bije na głowę ten ze Zobacz więcej
. Zwłaszcza, że nad Polskę napłynęły upały i mocne alkohole wcale nie pociągają. Wręcz przeciwnie - chce się pić coś mało alkoholowego i orzeźwiającego. Dlatego dziś będzie przepis na kwas chlebowy. Zobacz więcej
monika
monika Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia nasza polska
Kwas chlebowy

Kwas chlebowy 831

0
Obok oskoły oraz miodu syconego, kwas chlebowy jest jednym z najstarszychnapojów, jakie pijali Słowianie (przede wszystkim ci wschodni), nie licząc rzecz jasna wody. Najstarsze wzmianki o kwasie Zobacz więcej
mariolina
mariolina Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaki radości
Razowy kwas chlebowy

Razowy kwas chlebowy 263

0
Wczoraj dotarła do mnie bardzo duża paczka z bardzo ciekawą zawartością a mianowicie z Razowym kwasem chlebowym o smaku śliwkowym, żurawinowym i naturalnym. Wcześniej nie znałam tego smaku dlatego Zobacz więcej
Obecnie biorę udział w kampanii marketingu rekomendacji testuję nowy napój - Razowy Kwas Chlebowy. Razowy Kwas Chlebowy powstaje wyłącznie z naturalnych składników - krystalicznej wody oraz słodów: Zobacz więcej
składniki: (na dwa chleby mniejsze lub jeden bardzo duży) - 500 g maki z pełnej przemiału - 400 ml kwasu chlebowego naturalnego - 3 łyżki miodu - 50 g drożdży - 1 łyżeczka soli - 2 łyżki mąki pszennej Zobacz więcej
kuchara78
kuchara78 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
z cukrem pudrem
kwas chlebowy wersja I

kwas chlebowy wersja I  823

0
Polecam, piję regularnie od paru lat, wg mnie działa, smakuje dobrze i robi się go szybko i łatwo, warunkiem jest zakup lub wypiek porządnego, żytniego chleba. Wpływ na organizm: - witaminy grupy B Zobacz więcej
KasiaWeganka
KasiaWeganka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kasia Weganka
domowy KWAS CHLEBOWY

domowy KWAS CHLEBOWY 362

2
Kwas chlebowy otrzymuje się poprzez fermentację chleba, przy udziale cukru i drożdży. Jest on polecany przy problemach z trawieniem oraz obniżoną odpornością, ale można go traktować po prostu jako Zobacz więcej
Jak już pisałam wcześmniej, jestem ekspertem Streetcom . Wczoraj dostałam kolejną mega paczkę a w niej razowy kwas chlebowy do testowania i smakowania:) Pierwsze butelki już rozdane i jak na razie Zobacz więcej
Od jakiegoś czasu coraz częściej można spotkać się z napojem o dosyć dziwnej nazwie- kwas chlebowy. Zastanawiałam się jak smakuje, bo nawet w popularnych serialach jest reklamowany. Kupiłam, Zobacz więcej
Danie warte każdej minuty, spędzonej w kuchni! A zapach, który wydobywał się z rondla, nieubłaganie powodował burczenie w brzuchu:) Absolutnie rewelacyjny sos na bazie kwasu chlebowego i soku Zobacz więcej
Witam, Dzięki uprzejmośći Streetcom dostałam do przetestowania: Razowy Kwas Chlebowy. Dotarła do mnie wspaniała ogromna paczka, której zawartością było: Razowy kwas chlebowy jest bardzo zdrowy. Jest Zobacz więcej
Uwielbiam smaczek kwasu chlebowego. Smak niczym cola, dla tych co lubią potrawy z ziemi (jak to mawia moja siostra).W każdym razie spód jest niecodzienny i warty wypróbowania. A jak nie lubisz kwasu - Zobacz więcej
składniki: - 10 g drożdży - 2 łyżki zakwasu żytniego(opcjonalnie) - 150 ml kwasu chlebowego - 50 ml ciepłej wody - 200 g mąki żytniej - 100 g mąki pszennej - 200 g śliwek suszonych - sól -> Drożdże Zobacz więcej
W Rosji kwas chlebowy ma długowiekową tradycję. Pili go wszyscy, niezależnie od miejsca w drabinie społecznej. I dziś sprzedaż kwasu jest wyższa niż gazowanych napoi zza granicy. Nie używa się go Zobacz więcej