kwas chlebowy bez cukru

kuchennybalagan
kuchennybalagan Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kuchenny bałagan
Ciasto na dżemie

Ciasto na dżemie 567

0
{{headerMessage}}
i nawet mało doświadczony kucharz bez trudu sobie z nim poradzi. Ciasto zawsze wychodzi pyszne. Ładnie wyrasta, jest puszyste i wilgotne. Jakiś czas temu nawiązałam współpracę z firmą Premium Rosa i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ulepszony przepis na piernik staropolski, który udaje się także bez długiego czasu leżakowania. Wystarczy zarobić ciasto dobę przed pieczeniem, aby móc w niedługim czasie rozkoszować się pachnącym od Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przy okazji akcji "Marnacja - STOP" zobaczyłam zdjęcie chleba upieczonego na kwasie z ogórków kiszonych. "Pomysłowe" - to pierwsze, co mi przyszło do głowy i postanowiłam wykorzystać wodę z ogórków Zobacz więcej
{{headerMessage}}
W czasie procesu fermentacji pod wpływem bakterii cukry rozkładane są do kwasu mlekowego. Dzięki niskiemu pH giną bakterie gnilne nieodporne na kwasowe środowisko. Dlatego kiszenie jest dobrą metodą Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przesyłce od Premium Rosa znalazłam kilka świetnych produktów: konfiturę z malin, miód akacjowy, syrop malinowy, syrop z czarnego bzu oraz kwas chlebowy. Trzy z tych produktów wykorzystałam dzisiaj Zobacz więcej
wisla
wisla Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zapach chleba
Zdrowe razowe - tylko na zakwasie

Zdrowe razowe - tylko na zakwasie 132

0
{{headerMessage}}
mąkę pełnoziarnistą i otręby w ciastach, ciastkach i w chlebach pieczonych bez zakwasu. Zwykłe drożdże piekarskie. a także obróbka cieplna nie hamują aktywności fitynianów. Moczenie hamuje ją w Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ten czerwony barszcz to wigilijny hit. Zdarzyło się kiedyś, że w drugi dzień świąt gotowałam drugi raz, bo tak wszystkim smakował. Od tamtej pory robię podwójną ilość ;) Nie ma możliwości, aby komuś Zobacz więcej
KasiaWeganka
KasiaWeganka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kasia Weganka
domowy KWAS CHLEBOWY

domowy KWAS CHLEBOWY 394

2
{{headerMessage}}
Kwas chlebowy otrzymuje się poprzez fermentację chleba, przy udziale cukru i drożdży. Jest on polecany przy problemach z trawieniem oraz obniżoną odpornością, ale można go traktować po prostu jako Zobacz więcej
laleczka20
laleczka20 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
rozowakuchnia
Premium Rosa -Wyniki

Premium Rosa -Wyniki 204

0
{{headerMessage}}
wpływ ma na nasze zdrowie. Syrop malinowy stosujemy jako profilaktyczny środek na przeziębienie, do rozgrzewki, jako dodatek do przegotowanej wody , do herbat i kaw, deserów, sosów ,ciast i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. Jak co roku wybrano największą dynię oraz najlepsze ciasto, można było kupić ekologiczną żywność, miody, sery oraz wybić sobie pamiątkową monetę. Oprócz ślicznej dyni, kupiłam także dwa miody, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
tego napiliśmy się na miejscu – Jacek wypił dwie duże porcje… Zakupiłam jeszcze chrzan nadwarciański bez konserwantów i chrzan innej firmy w fajnym stożkowym słoiczku. Zachwyciły nas dzieła jednej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Piękna to była impreza, na której mnie nie było. Ale były moje potrawy. Przygotowałam estoński kwas chlebowy, łotewski deser z soku żurawinowego i kaszy manny oraz finlandzkie ciasteczka/pierożki ze Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i nie jest gumowate. Dziś zapraszam na zakręconą focaccię. Może wygląda bardziej jak pizza, ale jest bez sera mozzarella i sosu pomidorowego, więc zostańmy przy nazwie focaccia. Muszę przyznać, że Zobacz więcej
{{headerMessage}}
chleba posmarować olejem rzepakowym i posypać solą gruboziarnistą. Wstawić do nagrzanego do 200C piekarnika i piec ok. 40-45 minut. Piec na dolnym poziomie w opcji gora-dół (bez termoobiegu) - jeśli Zobacz więcej
{{headerMessage}}
o wiele tańsze niż w Polsce) oraz chałwę, również w bardzo atrakcyjnej cenie. Świeże ryby W Kaliningradzie moją uwagę przykuły takie jak na zdjęciu poniżej budki. W budkach tych jest rozlewany i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
od kwasu węglowego, który nadaje im istotę gąbczastą, to dość prędko, bez ciepła, lecz tylko przez prasowanie w lnianych woreczkach (przez co wyciska się z nich części płynne t. j. wodę), otrzyma się Zobacz więcej
wisla
wisla Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zapach chleba
Chleb radzieckiego żołnierza

Chleb radzieckiego żołnierza 67

0
{{headerMessage}}
trzystopniową. O właściwościach chlebowego ciasta żytniego pisałam już wcześniej tutaj. Zakwaszanie żytniego, razowego ciasta przynosi korzyści, które można ująć w kilku punktach: powstały w Zobacz więcej
magda heba
magda heba Obserwuj blogaObserwujesz bloga
dietetyk od kuchni
Chleb nasz powszedni

Chleb nasz powszedni 57

0
{{headerMessage}}
Chleb to temat rzeka. Jest obecny w każdej niemal kuchni, dla niektórych święty, dla innych zwyczajny, niektórym trudno sobie bez niego wyobrazić codzienny jadłospis. Pamiętam smak i zapach wiejskiego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
do wszystkiego. Z wyglądu jak nasz chleb sklepowy, szczególnie w przekroju. Łatwy do wykonania, mający zalety obydwu gatunków tzn. żytniego i pszennego: prosty do wyrabiania i przy odrobinie wprawy Zobacz więcej