kwas porter

24 sie Cześć, Już jutro w Krakowie rozpoczyna się dwudniowy Małopolski Festiwal Smaku. Miałam okazję być na ubiegłorocznej edycji. Było naprawdę rewelacyjnie i… smacznie. W tym roku poluje głównie na Zobacz więcej
. Stąd też chciałabym się pochwalić paroma „łupami”, które zresztą uprzednio wypróbowałam i każdemu polecam. Są to: dżem z czerwonej porzeczki z kardamonem – istny nowy wymiar smaku porzeczki, ciemny Zobacz więcej
Flavir4
Flavir4 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kraków gotuje!
Łupy z Hallowine

Łupy z Hallowine 20

0
ciekawych zdobyczy. Tym razem również skusiłam się na pyszne domowe dżemy, choć przyznam wybór był naprawdę trudny. Dużą niespodzianką był smakowy twarożek z sera koziego z przyprawami, z których Zobacz więcej
browaru było piwo jagodowe, zastanawiałam się , czy go nie spróbować, ale by zachować zdolności do degustacji zdecydowałam się na porter z Browaru Cieszyn. Polskie browary były silnie Zobacz więcej
smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakujmy.pl
Kuchnia lwowska

Kuchnia lwowska 252

0
. kafenhauz – kawiarnia kaliszan – napój chłodzący, sporządzony z owoców, wina i piwa krambambula – wódka gdańska zaprawiana różnymi ziołami i korzeniami krezki – potrawa z flaków cielęcych marenga – Zobacz więcej
, krewetki tygrysie Barley Wine: Polędwica wołowa, orzechy nerkowca, gofry, fistaszki Bitter: Fasolka po bretońsku, gołąbki w sosie pomidorowym, jagnięcina, smażone jajka, kiełbaski Jeśli nie macie Zobacz więcej
Jakiś czas temu rzucił mi się w oczy artykuł opublikowany na jednym z portali na temat wartości odżywczych dań proponowanych przez Nigellę Lawson i Jamiego Olivera. Otóż „w świetle doniesień Zobacz więcej