kwas porter

24 sie Cześć, Już jutro w Krakowie rozpoczyna się dwudniowy Małopolski Festiwal Smaku. Miałam okazję być na ubiegłorocznej edycji. Było naprawdę rewelacyjnie i… smacznie. W tym roku poluje głównie na Zobacz więcej
. Stąd też chciałabym się pochwalić paroma „łupami”, które zresztą uprzednio wypróbowałam i każdemu polecam. Są to: dżem z czerwonej porzeczki z kardamonem – istny nowy wymiar smaku porzeczki, ciemny Zobacz więcej
Flavir4
Flavir4 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kraków gotuje!
Łupy z Hallowine

Łupy z Hallowine 20

0
ciekawych zdobyczy. Tym razem również skusiłam się na pyszne domowe dżemy, choć przyznam wybór był naprawdę trudny. Dużą niespodzianką był smakowy twarożek z sera koziego z przyprawami, z których Zobacz więcej
serwowali czebureki, można było spróbować litewskich wędlin, suszonej wołowiny, oscypków w różnych wersjach i dań przygotowywanych z dodatkiem piwa- np. past serowych na krakersach. Zdjęć ich nie Zobacz więcej
smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakujmy.pl
Kuchnia lwowska

Kuchnia lwowska 260

0
Książka Andrzeja Fiedoruka Kuchnia lwowska to dość nietypowa książka kucharska wydana przez Wydawnictwo Zysk i S-ka . Książka zawiera zbiór pradawnych perełek kuchni lwowskiej. Autor przez wiele lat Zobacz więcej
. Można zrobić ciasto na bazie ciemnego piwa:http://www.cooktobi.pl/2014/12/ciasto-czekoladowe-piwny-bambo.html Witbier: Banany, melon, mango, migdały, marcepan, dania chińskie, sorbet cytrynowy, Zobacz więcej
. W opublikowanym w 2009 r. raporcie niezależna grupa ekspertów o nazwie The Fat Panel stwierdziła, że dania proponowane przez gwiazdy programów kulinarnych zawierają zbyt dużo nasyconych kwasów Zobacz więcej
, które po zmieszaniu ze sobą powoduje ich przekształcenie w kwasy sulfonowe, które przekształcają się w lotny sulfin etylu. Ten związek wydzielony do powietrza (podczas krojenia) podrażnia śluzówkę Zobacz więcej
, które po zmieszaniu ze sobą powoduje ich przekształcenie w kwasy sulfonowe, które przekształcają się w lotny sulfin etylu. Ten związek wydzielony do powietrza (podczas krojenia) podrażnia śluzówkę Zobacz więcej