kwas porter

24 sie Cześć, Już jutro w Krakowie rozpoczyna się dwudniowy Małopolski Festiwal Smaku. Miałam okazję być na ubiegłorocznej edycji. Było naprawdę rewelacyjnie i… smacznie. W tym roku poluje głównie na Zobacz więcej
. Stąd też chciałabym się pochwalić paroma „łupami”, które zresztą uprzednio wypróbowałam i każdemu polecam. Są to: dżem z czerwonej porzeczki z kardamonem – istny nowy wymiar smaku porzeczki, ciemny Zobacz więcej
Flavir4
Flavir4 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kraków gotuje!
Łupy z Hallowine

Łupy z Hallowine 19

0
ciekawych zdobyczy. Tym razem również skusiłam się na pyszne domowe dżemy, choć przyznam wybór był naprawdę trudny. Dużą niespodzianką był smakowy twarożek z sera koziego z przyprawami, z których Zobacz więcej
browaru było piwo jagodowe, zastanawiałam się , czy go nie spróbować, ale by zachować zdolności do degustacji zdecydowałam się na porter z Browaru Cieszyn. Polskie browary były silnie Zobacz więcej
smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakujmy.pl
Kuchnia lwowska

Kuchnia lwowska 239

0
w książce: Alberty Grymasy Nugat Musztarda pomidorowa Budyń z raków Gomółki z twarogu Ser gotowany Groszek ptysiowy Kefir domowy Wyrób octu Ciasto ryżowe z rumem Tort serzany Kwas chlebowy Babka ze Zobacz więcej
wina wynika z tanin, natomiast w piwie odpowiada za nią ilość alfa-kwasów z chmielu oraz stopień odfermentowania piwa. Przysłowiowego browarka ze względu na style ocenia specjalne jury jak np. Zobacz więcej
. W opublikowanym w 2009 r. raporcie niezależna grupa ekspertów o nazwie The Fat Panel stwierdziła, że dania proponowane przez gwiazdy programów kulinarnych zawierają zbyt dużo nasyconych kwasów Zobacz więcej