kwas z buraków

Kwas z buraków jest bazą do smacznych zup, takich jak barszcz ukraińskiibarszcz wigilijny. Kwas ten jest cennym źródłem witamin i minerałów, odkwasza organizm, oczyszcza krew, obniża poziom Zobacz więcej
Kwasu z buraka używam jako źródła żelaza i najlepszego probiotyku. Działa odtruwająco, oczyszczająco, reguluje przemianę materii. Dodaję go po troszku do zielonych szejków lub piję pół na pół z wodą z Zobacz więcej
Pyszny kwas buraczany, który możemywykorzystaćna wiele sposobów, albo po prostu pić dla samego zdrowia. A z buraczków wyczarować pyszną surówkę. Składniki: 1 kg buraków 3 ząbki czosnku 2 listki Zobacz więcej
Chłodnik buraczany, który przygotowuję powstaje na bazie pysznego kwasu z buraków.Dzięki dodatkowi kwasu zupa ma wyjątkowo korzystne właściwości dla organizmu. Zalety kwasu z buraków i przepis Zobacz więcej
Z pewnością człowiek zagoniony nie będzie miał ochoty i czasu na przygotowanie ,,swojskiego'' kwasu buraczkowego. Jest kilka świetnych, gotowych produktów tego typu i bardzo dobrze. Sama często z Zobacz więcej
dobrych bakterii, wraz ze szklaneczką zakwasu dostanie nam się też nieco bogactw zasadotwórczego buraka in propria persona - przeciwutleniaczy, minerałów, kwasu foliowego i innych poprawiających Zobacz więcej
Pijecie kwas z buraków – zdrowy, probiotyczny napój? My staramy się pić go codziennie i bardzo nam smakuje. Przygotowałam już kilka wariantów buraczanego fermentu, a opisałam jak dotąd podstawowy Zobacz więcej
whiski, 25 ml kwasu z buraków, skórka z połowy cytryny, Przygotowanie: Jeden pęczek koperku posiekać i wymieszać z solą, cukrem, skórką z cytryny, whiski i kwasem z buraka. Łososia umyć, osuszyć Zobacz więcej
Kwas ten robię od jakiegoś czasu, przepis mam z jakiejś gazety, nie robiłam jeszcze na nim barszczu ale w tym roku mam do przygotowania Wigilię i właśnie na tym kwasie mam zamiar to zrobić. Pijemy go Zobacz więcej
Ugotowałam za dużo soczewicy. Zawsze zapominam, że zwiększa swoją objętość ponad dwukrotnie. No i ugotowałam jedną filiżankę… z której zrobiło się dobrze ponad 2 szklanki. I co z tym zrobić? Nie lubię Zobacz więcej
Słodka Babeczka
Słodka Babeczka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
KulinarnePrzeboje.pl
Buraki

Buraki 1099

1
Buraki są bardzo dobrym źródłem potasu, kwasu foliowego, witaminy C, a ich liście zawierają spore ilości beta-karotenu, wapnia i żelaza. Zobacz więcej
Nie wiem czy istnieją ludzie, którzy nie lubią czerwonego barszczu, ale jeśli są, to są to bardzo smutni ludzie. Czerwony barszcz jest absolutnie doskonały. Czysty można pić, przegryzając Zobacz więcej
Dzisiaj na obiad barszcz czerwony z ziemniakami rządził w naszej kuchni! Miałam buraki i miałam zakwas buraczany domowej roboty od mojej mamusi! Obrałam kilka ziemniaków i ugotowałam w osobnym garnku. Zobacz więcej
Skompletowane: białko, witaminy, nienasycone kwasy tłuszczowe. Do tego pyyyszne! Dobrze kokosowe. Składniki: 200 ml mleka sojowego bez cukru (schłodzone - z lodówki) 3 łyżki wiórków kokosowych 1 łyżka Zobacz więcej
A może zamiast pączka sok z buraka? ;) Sok z buraków szczególnie polecany jest kobietom w ciąży, gdyż zawiera dużą ilość kwasu foliowego. Wpływa także na obniżenie ciśnienia oraz może być stosowany Zobacz więcej
Idealny na świąteczny barszcz z uszkami. Składniki 1 kg buraków 1,2 l wody 1 łyżeczka cukru 4 ząbki czosnku liść laurowy 4 łyżki kminku kilka ziaren ziela angielskiego 125 ml kwasu z ogórków kiszonych Zobacz więcej
Taka szklanka soku z buraków może zdziałać cuda: uchroni przed katarem, uwolni od zgagi, obniży ciśnienie i doda sił. Buraki pomogą w walce z anemią, a także odkwaszą organizm. Wraz ze szpinakiem Zobacz więcej
Burak to bardzo wartościowe warzywo charakteryzujące się dużą zawartością żelaza ikwasu foliowego, witamin z grupyB, witaminy C, magnezu, wapnia, potasu oraz ma właściwości odkwaszające organizm. Tak Zobacz więcej
Pro-zdrowotny koktajl z buraka i jagód. Pełen żelaza, kwasu foliowego , pierwiastków mineralnych i witamin. Idealny przy wiosennymoczyszczaniuorganizmu. Składniki: - 1/2 do 3/4 kubka pokrojonego Zobacz więcej
Superfoods czyli naturalna żywność bogata w witaminy, minerały, błonnik, wielonienasycone kwasy tłuszczowe. Żywność, która jednocześnie leczy i zapobiega chorobom cywilizacyjnym. Jest ich długa lista. Zobacz więcej