kwasnej smietanie

Wspaniała tarta na lato: kremowa, lekka masa z kwaśnej śmietany na kruchym cieście ze świeżymi malinami i borówkami. Polecam! Przepis pochodzi ze strony moje wypieki. Kruchy spód: 1 duże żółtko 2 Zobacz więcej
bardzo smaczne, puszyste, slodko-kwasne placuszki. moim chlopakom bardzo smakowaly:) jak dobrze miec zapasy zamrozonego rabarbaru :) Polecam na sniadanie lub kolacje czy podwieczorek. Pycha!! Zobacz więcej
Salatki ziemniaczane tuta,j w Niemczech, sa bardzo popularne. Tym razem jednak z sosem z kwasnej smietany- rozwiazanie tutaj prawie wcale niespotykane- to uklon w strone Polski ;) - mizerii, salaty w Zobacz więcej
: http://smakiszczescia.pl/danie-glowne/sledz-w-smietanie-w-jogurcie/ 3. Śledzie zielone w pomidorowej zalewie słodko-kwaśnej- Post z dnia 01.12.2014: Zobacz więcej
do lodówki „do przegryzienia się” wszystkich składników. PYCHA! Wesołych Świąt Bożego Narodzenia! Świąteczne rybki na moim blogu: 1. Mintaj w zalewie octowej- Post z dnia 03.12.2014: Zobacz więcej
maki pszennej 250 ml kwasnej smietany 150 ml wody 2 srednie cebule 1 lyzeczka soli 140 g wedzonego boczku 1 lyzka oliwy sol.pieprz do smaku Wykonanie: Z podanych skladnikow Zobacz więcej
, zwłaszcza po środku (w razie czego pieczenie przedłużyć o kolejnych kilka minut). Wyjąć, przestudzić, następnie schłodzić w lodówce przez kilka godzin. Podawać z delikatnymi owocami na wierzchu i Zobacz więcej
Czasem lepiej zjeść kawałek ciasta niż katować się dietą i zaliczyć efekt jo-jo, popaść w depresję, frustrację i głęboki brak samoakceptacji. Wszystko z rozwagą i umiarem. A przepis zaczerpnęłam z Zobacz więcej
Cucina
Cucina Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cucina della Felicita
Zima lubie...

Zima lubie... 320

0
Zima lubie jesc zupy. Najlepiej jesli sa kremowe i "konkretne". Pelne warzyw i ziol, z powodzeniem zaspakajace apetyt na kilka godzin. Aromatyczna zupa grzybowa z dodatkiem ziolowym kluseczek na Zobacz więcej
sie w smietanie,kwasnej smietanie koniecznie, bez zadnych dodatkow np.pomidorow czy cebuli.Mloda kapusta jest tak delikatna w smaku i pyszna,ze kazdy dodatek" zabije" jej smak.Nie robie tez zadnej Zobacz więcej